Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Argon , hélium, és a kettő keveréke. Nem lehet vele hegeszteni.

sanka74

Szia! A szalagfűrésznél sima fához valo is viszi a műanyagot csak hullámos a vágás felülete, a szalagfűrész hajtogatása miatt. A körfűrésznél ahol vásárolod ott kellene tudniuk, én még nem vettem ilyet csak hallottam róla,de a műhelyben a plexit sima forgácslaphoz való körfűrésszel vágtam, egy lapszabász gépen.

000000000

Melyik inverteres hegesztőt választottad?

kua93zk4w

Faipari szerszámokat áruló cégeknél találsz ilyen fűrészeket./AKE ,Leitz,Fagépszervíz,/stb.
Aluhoz van alumínium vágó lap ,plexit lehet normál keményfém lapkás fűrésszel vágni.
Vaslemezt szalagfűrésszel vasvágó lappal.
Egyszerűbb ha keresel egy asztalos műhelyt a műanyagot valószínűleg megoldják.  

bvadkrcds

Szia, VBody!

#9076 TIG200 [#eplus2]

bvadkrcds

Vbodi?

CO-t lehet használni AWI-hoz? CO-t sokan tudnak hozni, de argont nemigazán...

000000000

Argon kell. Lehet kapni minden gáztelepen.
Klassz kis gépet választottál.[#eljen]

000000000

Én a váltófogu fűrésztárcsát ajánlom neke, azt szándékosan ilyen anyagokhoz mint,alu,müanyag réz...stb találtak ki, 1 foga egyenes másik foga trapéz alaku.
Ez nem szagatja és nem is sorjázza ki a vágot anyagot.Egy jó kategóriás gérvágó fűrész is ezekkel adnak együtt.
http://www.felder-szerszamok.hu/media/catalog/product/cache/26/thumbnail/68x68/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/i/m/1288343631_2.jpg" border=0>

000000000

Hogyan érdemes 10-es illetve 25-ös alulemez élébe furatot készíteni? Mondjuk 4-500 mm hosszú téglalap végébe. Van egy marógépem (iszonyat magas), amibe elvileg be is fér gépsatuba, de csak a fúrással átellenes végén rögzítve azért meredeknek tűnik. Van egy kecskelábú esztergám is, amiről keresztszánt, szegnyerget leszedegetve valahogy föl lehetne fogatni a szánra. A főorsó spéci, ki lehet akasztani menetmetszéshez, ekkor van valami 60-70 mm tengelyirányú útja. Ha ebbe patronba fúrót fogok, ez is tudja elvileg, csak kézzel, valami fadarabbal kell előtolni. Itt a helyzetfúrás helyzete és iránya kérdéses... szerintetek?

000000000

Szalai György

10mm-es alulemez élébe 8mm-nél nagyobb furaton nem akarsz készíteni. Gondolom.
Akkor ez összehúzató menetnek készülne, vagy esetleg tájoló stiftnek. Kézi fúrógépet szerelnék egy darab vastagabb lineáris sínen futó kocsira. A sín vége alá egy darab 10mm-es alulemezt csavaroznék, amit alápakolással a fúrandó lemez lapjához húzatnék két asztalos szorítóval.
Így a sínen tologatott fúrógéppel, mindég a fúrandó lemez síkjával párhuzamos furatom lesz.

000000000

Felfogó derékszög... ide azért elég nagy kellene, sokat nem akarok rákölteni. Hacsak nem találnék valahol valami hasonlóan használható vasdarabot.

Fúrógép: ezt tudja az eztergám is, itt a kérdés a furatok helyzetének biztosítása. Közben rájöttem, hogy az irány még kiórázható.

Ez az egész azért merült most föl, mert ha nem tudom megbízhatóan megcsinálni, akkor úgy tervezem az egészet, hogy ne kelljen ilyen élfurat, hanem egy 25x25-ös hasáb lesz a két derékszögben csatlakozó lemez összefogatója.

köszönöm: Balázs

hostya

Azt nem mondom hogy így csináld, de a probléma kapcsán jutott eszembe.
http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/wolfcraft_meisterduebler_en.wmv" TARGET=_fnew>video1

http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/wolfcraft_undercover_jig_en.wmv" TARGET=_fnew>video2

Ha lenne annyi időm, amennyi sajnos nincs, készítenék ilyen kütyüt...

3k74cecek

Jó lenne tudni a furat szerepét, és méretét, mert a megoldás erősen függ ettől.