Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Király vagy!
Úgy van ahogy sejtettem és leírtam a #9027 és #9029-ben.
Tehát a kékkel bekarikázott 4 db 1  kOhmos ellenállást kell kicserélni 4 db 150 Ohmosra, vagy az eredetieket megfejelni 1-1 180 Ohmossal.

Hajrá emberek!

D.Laci

Én mondtam , hogy 24V jelet vár a vezérlőd.
A vakszerencsédnek köszönheted hogy így müködöt, és még nem füstölt el.
Már meg is születet a megoldás, javaslom mielőbb cseréld ki az ellenálásokat.

svejk

Valószínű az lehetett Vasasnál hogy a tápfesszel valahogy előfeszítette az optok diódáit.

D.Laci

Csak nehogy a mindent működtettő füst feszitse elő... :)

6fabbzvm

Remek! Már csak annyi kérdésem lenne, h mekkora méretű ez az SMD? Nem vagyok jártas ebben... (sem) :)) Köszi!

s7manbs8

1206-os ha jól  látom

000000000

Szevasztok!
Az egyik léptetőmotornak csúnya nyávogó hangja van.Mi lehet a gond(6 kivezetéses unipoláris.)Elképzelhető,hogy elkötöttem?Működik gyors járatban is meg léptetéskor is ,nem melegszik jobban mint a többi.A tengelyről már laválsztottam,de úgy is nyávog.Hozzak egy kutyát,hogy elkergesse a macskát?[#circling]

000000000

Én már nyomom is...[#alien]

http://cnctar.hobbycnc.hu/ALFA_GRAVIR/g%e1ny.jpg" border=0>

000000000

Nagyon tudtok![#taps]

Svejk!

Nekem asszem nekem ez nem fog menni...
Postázhatok[#buck]?

PSoft

Ha "macskadobáló"-val építed,akkor ez most nincs!!!:)

Mert ugye,azt köztudottan útálják a macskák.:))

000000000

Eztjólmegaszondtam[#pardon1]

s7manbs8

Könnyen úgy tudod, hogy nem kell ki sem venni a régi ellenállást, mivel pont szerencsére csökkenteni kell, hanem felé teszel egy csipesszel fogod, és ráforrasztod, csak olyan pákaheggyel, ami nem akkora mint az, és kapjon rendesen gyantát is, akkor még bunkóbb heggyel is sikerülni fog.

s7manbs8

Felé teszel egy akkorát, hogy a párhuzamos eredőjük akkora legyen, hogy az optót meghajtsa rendesen, pl. egy-egy 470-680 Ohm ellenállású jó lesz oda körülbelül.

6fabbzvm

Jól látod! [#eljen] Most meg is mértem és valóban 1206-os, köszönöm!

000000000

Most akkor mekkorát?
Svejk szerint 180 Ohm kell...[#confused]