Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

6fabbzvm

Pont most számoltam, 180 Ohmmal 152 Ohm lesz az eredő...

6fabbzvm

Valaki nem tudna megszánni 4 db ilyen SMD-vel? Most néztem a Lomexnél és 46 fillér darabja. Mivel én arra szerintem talán soha nem járok + 8-17ig robot, még időbe se férne bele, ha esetleg még is arra járnék. Házhozszállítás meg 1600,- :)))

svejk

No mondok neked egy vadat, hogy mihamarabb ki tudd próbálni.
Egyrészt jó oda a 0,4W-os "japán" drótlábú is, másrészt tanulmányozd a #9027 kapcsolást.
két opto van mindkettő anód és katód körével sorban 1-1 1 kOhmos ellenállás.

A kettő közül az egyiket leforrasztod és ráforrasztod a másik tetejére. Ekkor kapsz eredőben 500 ohmot, ezzel már nagy valószínűséggel működni fogy az LPT portról. Ezek a HCPL2531-es optók jó érzékenyek.
persze ehhez azt is kell tenned hogy ahonnan kiforrasztottad az ellenállást annak a helyét áthidald egy darab huzallal.
Persze a végleges és tökéletes megoldás az előzőekben leírtak.

svejk

PSoft

Nincs hátul,a sufniban például "döglött" DVD lejátszód,CD,vagy DVD "rom"-od???

Valamelyikben biztos,hogy találsz.:))

s7manbs8

Na ez is első osztályú megoldás és még anyagtakarékos is, "zöld", mint a panel színe. :) Ilyenért komolyabb helyeken Nobel-t vagy Oscar-t szoktak adni szerintem az ötletességért.

svejk

Tehát ebből:

http://cnctar.hobbycnc.hu/ALFA_GRAVIR/middex1.jpg" border=0>

Ezt csinálsz:

http://cnctar.hobbycnc.hu/ALFA_GRAVIR/middex2.jpg" border=0>

6fabbzvm

OK, köszönöm, ha nem találok a CD íróba akkor kipróbálom így. Köszönöm Mindenkinek az ötletelést! [#eljen]

6fabbzvm

Ok, értem, köszönöm. Nagyon gyors vagy! Megrajzol, scannel, feltölt, belinkel...[#vigyor3]

000000000

végálás kapcsolokat hogy lehet rá kapcsolni ha már a nyomtató porton van valami és én külön a mach3 akarom leállítani, nem a motorokat

mi kell hozzá(a kapcsolokon kivül), elektronikában nem vagyok otthon  

a meg még a vész stopot, meg a fordulat ki és be kapcsolását is valami ilyesmi modon kellene megoldani

svejk

6fabbzvm

000000000

Üdv: dcsaba ha tudnál egy telefonszámot küldj email címemre.

3k74cecek

Mire használtad el a bemeneteket, ha végálláskapcsoló még nincs bekötve?
Ha kevés a bemenet, tegyél bele még egy printerport kártyát.

Szalai György

Az Adok, Veszek, Cserélek #20724 - #20733 –ig szóba került a vízhez gyártott elektromos szelepek (mosógép) levegő kapcsolására való felhasználása. Ketten mondják, beválik.

Az ellenkezőjét kérdezném. A pneumatika felhasználásra készült kis szelepek, szelepszigetek, alkalmasak lehetnek-e kenőolaj, esetleg hűtőemulzió kapcsolgatására? Van-e valakinek ilyen tapasztalata? A negatív tapasztalat is érdekel.