Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bvadkrcds

Köszi!
Sugárzó pálcák?  
Melyik mire jó?  

000000000

Vagyis zöld az alu , szürke szénacél, piros rozsdamentes,saválló anyaghoz(ez jó a szén acélhoz is!)
A zöldet nem kell hegyesre köszörülni mert úgyis lesz rajta egy rádiusz mikor hegesztesz vele. Köszörülésnél figyelj az elektróda száll futására vagyis amikor köszörülöd a hegye forgás iránnyal szembe mutasson akkor fogja szépen húzni az ívet.

svejk

Ilyan anyát még én sem láttam :(
Az összefogónál levő lemezzel kell kihézagolni?
A két anya mindig sokkal szebben fut még ha kopott is, mint az egy akár új, hacsak nem precíziós köszörült orsóról van szó.
Az Épül a gépem-Csizi gépében kényszerűségből használt orsó van/lesz, sajnos a tutinak hitt is 2-3 századot kottyan :( Még lehet hogy trapéz/műanyag lesz a végén benne.
Ezek az orsók a Földön készülnek, fehér emberek által. Össze fogod tudni rakni.... :)

bvadkrcds

000000000

Jah igen a piros az sugárzó tórium van benne szóval köszörülésnél ne szívd be nagy mennyiségbe a porát mert még a geiger müller számláló kattogni fog. [#vigyor3]

000000000

000000000

Köszönöm, majd szólok, ha látok benne valami érdekeset.

dcsaba

Sziasztok! Elakadtam gépépítésben, tudna valaki segíteni? összeraktam az y egységet, két menetes orsó- két léptetőmotor, 1/8 as microstep. 750mm/percnél akadozik, lépést téveszt, 2000mm/percnél tökéletes. Nem az lenne a logikus, hogy nagyobb sebességen hibádzik többet? Egyébként az asztal kb. 80 kilóval megterhelve, nagy sebességgel jól működik. Kis sebességgel téveszt. A vezérlő TB6550. Mi lehet a gond?

s7manbs8

Milyen motorokkal ? A tápja megfelelő kapacitású ?

Egyújabbgépépítő

Valószínűleg megtaláltad a motorok rezonancia frekvenciáját.

dcsaba

2db NEMA23 motor van sorba kötve, egyformák. A táp egy 250VA körüli toroiddal kezdődik, 36VDC, kb 50000uF szűréssel, 35A-es graetz-cel.

000000000

Na, szétszedtem a kettős golyósanyámat. Először csak két félre bontottam, itt meglepődtem, mert egyenként az orsóra tekerve lötyögött - a többi orsóm szimpla anyával is tök feszes. Utána kigolyóztam, az egyk felében 59, másikban 60 golyó volt. Tüzetesebb vizsgálat azt mutatta, hogy koszos volt, sérülés nincs az anyákon. (az 59 golyós fél akadozott inkább) Ki fogom mosni, a golyók szemre teljesen épek, átmérőjük 2,99 mm. Venni kell még bele, gondolom, 3 mm-eset. Érdemes akkor mindet cserélni?
Hogy érdemes összerakni? Az anyába zsírral beragasztott golyókba betekerhető az orsó, de hogy érdemes beküldeni a golyókat az anyába?
köszönöm, szia: Balázs

279nwbpsa

Az összeset kell cserélni!Ezek szerint 2×60db 3mm a megfelelőbb.A +0.01mm valamicskét csökkenti a kotyogást,ami egyébként mindegy,mert feszíthetőek az anyák.Elvileg az orsóra felfűzött üres anyát kéne feltöltögetni a golyókkal valahogyan.

279nwbpsa

Ja,azért írom,hogy "valahogyan",mert nincs igazán előttem a cucc. :)
Úgy vélem,talán a golyóvisszavezetőnél tudod beletenni a golyókat.(általában így szokott lenni)

keri

Azért lötyög, mert feszíthető. Lényegében olyan mint két ferdehatásvonalú csapágy, a szimpla anya pedig a mélyhornyú csapágynak felel meg.

Igen, én úgy szoktam hogy kimosom, fehér tiszta pamutrongyon megszárítom, golyópályát feltöltöm zsírral, majd csipesszel egyenként beleragasztom a tiszta golyót. Tisztaságra nagyon ügyelj, mert a porszemcséktől akadozik.
Nekem a golyó visszavezető nem kivehető, de ha a tied igen, akkor lehet hogy ott egyszerűbb feltölteni.