Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Mit szeretnél hegeszteni.Csak acélt vagy alut is?
http://www.heg-technik.hu/index.html" TARGET=_fnew>Ilyennel hegesztek és kifogástalanul működik már két éve.
Igaz alut nem tud AWI-zni de amúgy szuper kis gép.

Révész Richárd

Termékek közt nézd meg a TM-1000-2000
El.....tam a linket.

000000000

bevont elektródással is lehet alut hegeszteni

000000000

impulzusív varrat fűzéskor jön jól
vagy ha nagyon vékony anyagot hegesztesz és nem akarod hogy átégjen  
az alapáram és a csúcsáram között lüktet az ív egy megadott frekvenciával

állítható áramlefutás: ezen nincs mit magyarázni

2T-4T üzemmód : kettes és négyes ütem kettes: megnyomod a gombot amíg az ívet fent akarod tartani
négyes ütem: megnyomod fel engeded és automatikusan tartja az ívet majd újra megnyomod akkor az ív kialszik

000000000

egyébként az áram lefutás nem a legfontosabb opció annyit tudsz vele szabályozni, hogy az ív mikor befejezed a hegesztést egyenletesen fusson le remélem valamelyest tudtam segíteni

ftibor

Szia celophant !

-állitható áramlefutás - mielőtt megszünik a hegesztőáram beállitható menyi idő alatt fusson le nullára- a kráter kitöltésére lehet használni

- az impulzusívű hegesztés paraméterei is külön állítható (frekvencia, alapáram, csúcsáram) - impulzus üzem azt jelenti, hogy hegesztéskor pulzáló áramot használsz, ahol állithatod a hegesztő áram értékét, a tartóáram értékét, valamint a pulzálás frekvenciáját, ez vékony anyagok hegesztésénél hasznos mert az anyag a tartó áram alatt tud hülni.

2T-4T üzemmód - 2 ütemü hegesztés, a pisztolyon megnyomod a gombot - indula hegesztés, amig tartod a gombot addig hegeszt, amint elengeded megáll a hegesztés. 4 ütemü hegesztés, gomb megnyom - hegesztés indul, gomb elenged -  folyamatos hegesztés, gomb megnyom - indul az áramlefutás, gomb elenged megáll a hegesztés.

Lehet, hogy elkomplikáltam, de remélem valamennyit segitettem.

Révész Richárd

Azt én is tudom,azért írtam hogy AWI funkcióban nem tudja.

000000000

jah akkor bocsi! [#circling]

bvadkrcds

Köszönöm a segítséget! Most, már tudom, mit veszek.  [#smile]

3k74cecek

Igen, csak legyen türelmed utána leszedni, meg összeszedni a salakot. Ellenkező esetben  minden  csupa trutyi lesz, mert annyira nedvszívó. A vas a környéken meg csupa rozsda lesz.

7dabp4bai

Üdv mindenkinek!!

Segítséget szeretnék, vagyis inkább javaslatot.
Vékonyfalú alumínium vagy kemény műanyag darabolására.
Mivel lehetne szépen darabolni ami kívül nem hagy sorját, belül nem baj hogyha marad sorja.
Válaszaitokat előre is köszönöm.

sanka74

Vannak műanyagra és alura is körfűrészkorongok, meg szalagfűrésszel is lehet vágni, csak nem lesz egyenes a vágás, de csak lefele szaggat.

000000000

Persze azt tudom én is arról nem is beszélve, hogy egy bevont elektródás hegesztésnél közel sem tudsz úgy kontrolláltan hegeszteni mint egy AWI géppel. Vagyis ha egy bevont elektródás hegesztésnél valamit hibázol sokkal nehezebb lesz javítani mint  az AWI-nál.

Egyébként lehet rá tenni koppintós pisztolyt is!

7dabp4bai

Üdv!!
ÉS pontosan milyen fűrésztárcsa is való ilyen munkához?

Illeteve miylen gépen célszerű lenne darabolni.

bvadkrcds

Sziasztok!
Egy GÁZOS kérdésem lenne.  
Az AWI hegesztés argont igényel, de mi van akkor, ha CO-t adok neki? Lehet azzal is hegeszteni? Vagy elég a wolfram?