Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Gamos

Ha pneumatikus szelep elektromos, akkor általában 3/2 alapú, vagyis az elektromos mágnesben van egy harmadik út is, amin távozik a levegő kapocslásnál. No mármost ha víz, vagy emulzió megy a rendszerben itt  köpködni fog, és el is tömődhet.
Ha pneumatikus szelep nem elektromos működtetésű akkor használható, de csak tiszta szűrt folyadékkal. Olajat  már használtunk pneumatikus szelepnél, de emulziót még nem.
Vigyázni kell még arra,hogy az emulzió ne legyen agresszív ,mert tönkre teheti a szelepet.

neduddgi

A kis szelepek, szelepszigetek, nem biztos, hogy működnének, valószínű túl sűrű lenne nekik a közeg.
Általában az elektronika egy segédlevegőt kapcsolgat, amihez nem kell nagy "erő" és ez a segédlevegő mozgatja a valós szelepet, amit igaziból használsz.
Az előttem írt lelevegőztetés is lehet probléma, de szerintem az az ág is visszavezethető lenne a kisnyomású rendszerbe, illetve visszacsapóval kiküszöbölhető lenne.

dcsaba

Gyuri, ha kell olajhoz való mágnesszelep, hétfőn nézek.

Arany János

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy Atmega48 programozásakor helyes-e a programozo 5V-ját a VCC-re (7), GND-jét a GND-re (8) kötni, vagy a GND (22), és az AVCC (20) kell használni?

bicme92us

Fogalmam sincs, de a válaszokat az AVR topikba ha lehetne. Én is tanulnák belőle.

s7manbs8

ind a két GND-t meg VCC-t kösd be az nem árt bár az analóg nemigen kell programozáskor, de jobba ha az is be van ártani nem árt.

Szalai György

Arany János

svejk

Nagy a csönd a 24V-os bemenetű vezérlő körül. Sikerült valakinek átalakítani?

s7manbs8

Azóta már lehet sorozatba gyártja is. :)

34jpagzua

Üdv Mindenkinek!
Következő a gondom:
Van 2 egyforma AC servo motorom és hozzá két egyforma vezérlőm. Addig eljutottam, hogy beállítottam a motor paramétereit (áram, fordulat, jeladó típusa). Teszteléskor a motor egyik irányba forog, másik irányba letilt a túláram. A motor 2.9A-es a vezérlő 10A-en kapcsol le.
Próbáltam mindkét vezérlőt, mindkettő lekapcsol.
Halott a motor? Lehet vele valamit kezdeni?

000000000

Sziasztok!
KIcsit meleg lett az egyik léptecsem.(de tojást nem lehet sütni rajta)Egy letöltött gkod járatásakor nagyon alacsony(6-10 mm/min)előtolással járt.Elvesztette erejét,most nem melegszik,de lépést veszít.Visszanyerhető e valahogy az erő? A tekercs vagy a mágnes mehetett tönkre?

3k74cecek

Nagy valószinűséggel a tekercs, de lehet esetleg a vezérlő is. Tedd rá egy olyan vezérlőre, amelyik jó és rögtön kiderül.

000000000

Én úgy tudom, valakinek már sikerült:-)...

?

bvadkrcds

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni... Inverteres hegesztő vásárlásában.  

Ezek mit jelentenek és mire jók?
- kétféle impulzusívű hegesztés,
- állítható áramlefutás is található rajta.
Extra tulajdonság:  
- az impulzusívű hegesztés paraméterei is külön állítható (frekvencia, alapáram, csúcsáram)
- 2T-4T üzemmód
.http://www.weldtechnic.hu/images/tig180p.jpg" border=0>http://www.weldtechnic.hu/images/tig200zk.jpg" border=0>http://www.weldtechnic.hu/images/jasic_tip200p.jpg" border=0>

http://www.weldtechnic.hu/inverteres%20hegesztogep.html" TARGET=_fnew>http://www.weldtechnic.hu/inverteres%20hegesztogep.html

TIG160 - TIG200

Könnyen kezelhető inverteres AWI hegesztőberendezések.
A hegesztőgépek:
- nagyfrekvenciás gyújtással
- gáz elő-utánfúvással
-  PULSE üzemóddal
- áram fel-lefutással
- állítható frekvenciával és áramerősséggel
- 2T/4T kapcsolással
- beépített gázszeleppel
- túlmelegedés elleni védelemmel rendelkeznek.
Kitűnően lehet velük hegeszteni pl.acélt, rozsdamentes acélt, rezet stb.
160 és 200 A-es kivitelben kapható, mindkét hegesztőgép 220 V-ról üzemeltethető.

ASTRA TIG/ARC 170M
Fejlett technikájú egyenáramú AWI és MMA (bevontelektródás) inverteres hegesztőgép ASTRA TIG/ARC170M.

Professzionális hegesztési funkciókkal:
- 2T-4T kezelés
- Gázelőfúvás
- Beállítható induló és befejező áramerősség
- Állítható áram fel- lefutás
- Impulzusívű hegesztés, áll. csúcsáram, bázisáram, frekvencia, csúcs/bázis arány
- ARC FORCE, HOT START, ANTI-STICKING
- Választható nagyfrekvenciás(HF) vagy LIFT ARC gyújtás
- Dupla digitális kijelző
- MMA funkció

TIG 180P
Inverteres AWI hegesztőgép, ami (MMA) bevontelektródás hegesztére is használható.  
Tulajdonságok:
- AWI hegesztésnél nagyfrekvenciás ívgyújtás,
- beépített gázszelep,  
- túlmelegedés elleni védelem jellemzi.
Kitűnően lehet velük hegeszteni pl.acélt, rozsdamentes acélt, rézt stb.

TIG180A
Inverteres AWI hegesztőberendezés, ami (MMA) bevontelektródás hegesztére is használható.  
Tulajdonságok:  
- beépített gázszelep,
- túlmelegedés elleni védelem,

TIG200P
Inverteres AWI hegesztőberendezés, ami (MMA) bevontelektródás hegesztére is használható.  
Tulajdonságok:
- beépített gázszelep,
- túlmelegedés elleni védelem,
Extra tulajdonság:  
- az impulzusívű hegesztés paraméterei is külön állítható (frekvencia, alapáram, csúcsáram)
- 2T-4T üzemmód

A hegesztőgépek tartozékai: :
AWI pisztoly, (a pisztolyhoz különböző méretű porcelán gázterelők, befogópatronok), valamint  testkábel