Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ftibor

Sziasztok  

Segitsetek, hogyan tudom megváltoztatni a regisztráciomban szereplö email cimemet?

Üdv  
Tibor

Rabb Ferenc

Megkéred Varsányi Pétert, hogy írja át.

000000000

Ez egy alulemez vázú gép lesz rögzített portállal. A portál függőleges oldalait akarom rögzíteni az alsó lemezhez. Valószínűleg mind 25 mm vastag lesz, de a függőleges lemezek nem téglalap alakúak. Egy lemez lapjának szélére menne 8-as átmenő furat, ez csatlakozna a másik lemez élébe fúrt M8 zsákfurathoz.

3k74cecek

Köszi, így már könnyebb tanácsot adni. Ebben az esetben nem annyir a furat pontos  poziciója a lényeg, hanem a lap végsíkjára való merőlegesség. Megoldás lehet a Szalai György által a #9103-ban javasolt, de lehet, hogy nincs lineáris sined. Én megcsinálnám kézből is végszükségben.   A fekvő fúrandó lap alá tennék egy lemezt, ami fúrandó lyuk alatt kilógna a lap alól 3-4 cm-t. Evvel  kellene párhuzamosan tartani a fúrót, ha oldalról nézed..   Egy másik lemezt a lap fölé tennék és úgy állítanám be, hogy az éle pontosan a fúró szélénél legyen, ha felülről nézed. A lemezeket asztalos szorítóval rögzítve, lehet kezdeni fúrni. Először egy 3-as fúróval kezdenék. Miután befúrtam,  tennék egy a furatba illő egyenes pálcát (vagy egy fúrót), és ellenőrizném az eredményt. A következő lépés 1-2mm-el nagyobb fúró, az előző mérés eredménye szerint korrigált fúrótartással.
Ha elég biztosan tudod fogni a fúrógépet, akkor ez elég lesz. A két alkatrészed egymáshoz képesti pontos helyzetét úgysem a furat pontossága fogja adni, hanem a lap végének a megmunkálási pontossága. Vagyis mennyire merőleges a vége a lap síkjához képest.
Gondolom a két lap a sarokban még egy harmadik, derékszögű háromszög darabbal merevítve lesz. Enélkül nem lesz elég merev ez az élmenti összecsavarozás.

000000000

Köszönöm, akkor ez lesz, csak esztergán. Úgy legalább az irány könnyebben beállítható és tartható.

szia: Balázs

000000000

Van egy golyósorsóm előfeszített anyákkal. Valószínűleg használt, de kottyanásmentes. Ahogy kézzel tekerem rajta az anyákat, kicsi akadásokat érezni. Jobban megvizsgálva ez akkor történik, amikor a menetes furatban a nyíllal jelölt zsírzólyuk alól kimegy egy golyó. Ez gond, vagy jó ez így csak nem értek hozzá? Képek:  
http://www.bamer.hu/tmp/golyosanyak1.jpg" border=0>
http://www.bamer.hu/tmp/golyosanyak2.jpg" border=0>
http://www.bamer.hu/tmp/golyosanyak3.jpg" border=0>

279nwbpsa

Biztos,hogy az zsírzó furat?Nem a golyó visszavezetőről van szó?Mert utóbbinál előfordulhat,hogy túltekerték az orsó végén és megsérült.
Sajna szét kéne szedni ahhoz,hogy megtudd a hiba okát.

000000000

Amennyire én látom, a nyilas képen a középen a furat összeköttetésben van a két szélső menetes furattal. A menetbe csavar kerül, azt eltömi, míg középen lehet nyomni a zsírt és elmegy kétfelé. Más zsírzási lehetőség nincs. Gondolom, az orsót kenegetve nem szoktak zsírozni. Amúgy a nyíllal jelölt lyukacska a golyó visszavezetőbe nyílik, mert az csak ott fönt fér el.
Ha szét kéne szedni, az hogy történjen? Hogyan szabad letekerni az orsóról?

279nwbpsa

Nem ismerem ezt a fajta orsó-anya párost(rengeteg másik fajtát sem)
Ennek ellenére először megpróbálnám szétválasztani a két anyát(ha ez lehetséges),aztán bontanám tovább a hibásat.(Ha lehet az anyát szétszedném és nem letekerném.)Mindenképpen olyan helyen,ahol a szétpotyogott golyók jól láthatóak. :)
Ne legyél nagyon "begyulladva" egy ilyen orsó miatt!Ha a golyók nem vesznek el,akkor össze is tudod rakni majd.Legfeljebb többször meg kell próbálkoznod vele,míg rájössz a nyitjára.

279nwbpsa

Biztos "receptet" nem tudok a szétszedésre mondani sajnos. :(
Viszont nagyon erős a gyanúm,hogy a golyó visszavezetőnél lesz mégiscsak valami bibi.

000000000

Tényleg, van itt értelme a dupla anyának? Ami sérülést írtál az esetleges túltekerésnél, azzal lehet valamit kezdeni?

279nwbpsa

Ha nem lenne értelme,akkor nem készítenének ilyet. :)Viszont,lehet,hogy olyan felhasználást szánsz neki,aminél elhagyható az egyik.Ezt neked kéne eldönteni...
Egy orsóm nekem is van,aminél volt ilyen hiba.A dióban lévő golyó visszavezető meg volt erőltetve.Valószínűleg túlfuttatták.Egy darabig kellett vele trükközni,de végül jó lett.Szerintem szedd szét és nézd meg a hiba okát.Veszíteni nem tudsz vele semmit,csak néhány órát a szabadidődből.

bvadkrcds

Sziasztok!

Egy AWI kérdésem lenne.  

Wolfram elektródák között, mi a különbség?
Zöld, fehér, sárga, piros, lila, narancs, fekete, szürke, türkizkék és arany???
Zártszelvényhez, melyiket ajánlanátok és milyen vastagságút...

És persze pálcákat, milyeneket ajánlanátok... Lánghoz való is jó hozzá? Vagy mindegy... pálca-pálca és kész... dróthuzal stb.??? [#lama]

Köszi!

2nbj3n5m

Itt láttam valahol egy 5Tonnás excenter prést.
Hol találom?
Janko

000000000

-tiszta volfrám (zöld) jele WP váltakozó áramú hegesztés
-tórium-oxid adalékos (piros) jele WT 20 egyenáramú hegesztés( rádió.)
-cérium-oxid adalékos (szürke) jele WC 20 egyenáramú hegesztés
-lantán-oxid adalékos (fekete) jele WL 10 egyen- és váltakozó áram
-cirkónium-oxid adalékos (fehér) jele WZ 8 egyen- és váltakozó áram
A hegesztőáram nagysága befolyásolja az elektróda átmérőjét.