Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Türelmes vagyok, lehet, hogy M.O-on nincs számomra segítség.! De lehet, hogy h...-jén kérdeztem? a 662-es segély-kérés még mindig ÉL!!!
Legalább irodalmi címet és szerzőt mondjatok.

svejk

Helló!
Nem lehet hogy nem különbözik semmibemn az egyfázisútól?
Tehát egy oszlopra kiszámolod az  
N= U/4.44 * B * A * f  képlettel
Az  U-t meghatározza hogy csillagba ,vagy deltába kötöd a primert.  
Az A egy oszlop keresztmetszete m2 -ben.
A B hagyományos vasnál 1.
A freki értelemszerűen 50 Hz
Mérget ne vegyél rá. :)

000000000

Egy kérdésem lenne a társulathoz!
Van nekem néhány (10db!) ilyen névnélküli egyszer írható DVD-m:
http://magiist.fpn.hu/Kepek/rosszDVD.jpg" border=0>
és alulról:
http://magiist.fpn.hu/Kepek/rosszDVD2.jpg" border=0>
Ez kb. 4 hónapja lett írva és eddig gond nélkül olvasható volt (nem is lassult le), de most hírtelen az egész olvashatatlanná vált!
Van másnak is ilyen tapasztalata? Borzasztó adat (program) mennyiség vált így semmivé!
Ráadásul idáig már 2db is! Ez katasztrófa!!!
Kerüljétek ezt a fajta DVD lemezt, mert sz@r!!!

bmejdz9nu

1. sose vegyél No Name lemezt... mert a 20 Ft különbséget elfelejted... de ezt már nem...
2. Minden lemez sz.r... külső vinyóim vannak 2 x 160GB... USB2-ön... azóta nincs gondom... csak bekapcsolom ha kell a főkapcsolóját... nem forog... nem fogyaszt...
A vinyók árát összehasonlítod az írható média árakkal... nem is olyan drága...

000000000

Nekem már vinyó 2 is pusztult el! Nem tartom megbízható arhiválásnak, ráadásul a nagy kapacitás miatt nagyon nagy a veszteség ha meghal.
Az a borzasztó, hogy én úgy emlékszek, hogy ezek a lemezek nem no name volt (hengeres tárolóból származó, olyan 10db/ henger stílusban), csak nem emlékszek a gyártóra (talán Philips, vagy TDK?)!

bmejdz9nu

HDD... persze megdöglenek... de nekem 1-1 külső alu házban vannak... és csak akkor kapcsolom be ha kell! Ezért az élettartam....
A cégnél 2 évente kipukkadnak... Ott a szerver tükrözés van... 2xHDD-nminden adat... Bankbiztos...
Azt, hogy neked minek adták el... ha onnét való... diszkontáron... én is vettem olcsón "márkásat"... az érdekes amit "rendes" boltban veszel (csomagolva egyesével) az nem megy a másvilágra..

000000000

Nem mellékesen a Cora-ban vettem (erre emlékszek). Ez is olyasmi már mint a romlott hús (minden jöt-ment beszállítótól elfogadnak árut)?

bmejdz9nu

Pontosan...
Jó multi felfogás: olcsó legyen, még olcsóbb legyen, nálam legyen a legolcsóbb, majd fizetek ha eladom (aztán 45 napra..), addíg míg el nem adom fizessenek polcpénzt...
... Azt, hogy a vásárló mit kap... majd meglátja...

000000000

Bocsánat, hogy beleszólok.
A számítástechnikában 1mentés nem mentés, 2mentés félmentés, 3mentés teljesmentés. Különböző adathordozón természetesen.
Persze nem mindegy kitől vettem a terméket és mennyire megbízható!

000000000

Teljesen egyetértek Veled, de ki a fene gondolná, hogy egy megírt DVD lemezről 4 hónap múlva eltünnek az adatok!
Másik nem kis gond, a sok lemez tárolása (már így is külön adatbázist tartok fent, hogy mit hol keressek)!
Most megnézem, hogy esetleg nem e az én NEC DVD írom kezd el megvakulni?!

000000000

Még valami. Nem szeretem eltitkolni barátaim elől azt a nagy adathalmazt amiből dolgozom. Persze saját dolgom az más, ha üzletről van szó.
Mert van vonnan és kitől előbányászni. De ez csak az én verzióm.

000000000

000000000

bmejdz9nu

Én ezt már végig játszottam... sok DVD.. nem olvassa... kataegorizálni... eztán a külső HDD-k meghozták a megoldást...
Ez a problémád nem egyedi... tipikus... sajnos.

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/" TARGET=_fnew>A CNC-s dolgaimat itt is tárolom... szinte naponta frissítem...