Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

"T"nutos aluminium asztal beszerzési forrás érdekelne.

3vv2btrhv

Szia L.gyula
nem igazán asztal de a volt JERUHA müveknél van olyan profil amit erre használnak . a cimet csak othon tudom megnézni de biztos má megirja ! BP . árpádhid pesti hidfönél van  
Tibor

ra8nsmk6w

Köszönöm! meg fogom nézni.

000000000

Ha leveszem a gyorsítást 10 re és elengedem a gombot,akkor tovább megy még a tengely.300 as gyorsulásnál viszont azonnal megáll.Mikor jó?A munkaterületet hol lehet beállítani,mert nem találom?köszönöm a választ.A leírást kinyomtattam,de sok minden nem egyértelmű.A slow zóna pl. nem működik.

000000000

A munkaterületet minek beállítani (szoft limitet lehet, de szerintem azt is felesleges ha nem gépi abszolút koordinátákat használsz)!

bmejdz9nu

Szereztem egy ilyen fejet pár ezer Ft-ért... vadi új ...  
Csak van egy bökkenő: sehol nem találok bele betétet... mit tegyek?  
Gondolom a német www.depo.hu cégtől egy vagyon lehet... valami egyedi azt írják meg hogy szabadalmaztatott a lapka... A Sandvik katalogusban semmi... neten sem találtam...
Alsó képen látható a méret: 12x8x4,5mm... és forma (persze hasonló is jó lenne)

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Face_milling/DEPO_33591-16_fej.jpg" border=0>

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Face_milling/DEPO_33591-16_betet.jpg" border=0>

bmejdz9nu

Na is jött a válasz a depo-tól... 10-es csomag mindössze 100 Euro... sajnos nem tudták, hogy ezt 20 Euro-ért vettem... náluk 220 az (álom)listára...

Gyámántkoronggal csiszoljak bele? az 1000 Ft-osból...

Kristály Árpád

Hallihó!
Egy probát megér, de beszélj a M.....!

eivmhrm04

Halihó mindenkinek

Nemtudja valaki hogy a kress marókba miből passzolnak befogó patronok? Ugyanis csak 6 os és 8 as van hozzá

000000000

Jó reggelt hobby cnc!A z irányú motor (a tengelyt már leválasztottam)mind lassú mind gyors mozgatásnál rángat (nem tudja merre induljon).A gyorsítást már próbáltam 10-el is úgy ahogy írtad.mi lehet a gond?Másik kérdés,a "0" koordinátákat lehet e fikszálni,hogy például egy téglalapnál minig a balfelső sarokban legyen?(a végállás ott van)vagy a gkódót kell úgy igazítani?

bmejdz9nu

Semmi. Egyedi szabvány... azért olyan drága hozzá...( de már van 1-10 mm-ig 1mm lépesekben és 1/8" és 1/4"-os is....)

eivmhrm04

Na most akkor nemtudom kresst vegyek é vagy valami mást.Valójában azt sem tudom elég megbizható márka é.

eivmhrm04

Ja és hol lehet ezeket kapni hozzá mármint az 1-10ig

bmejdz9nu

Használ itt a fórumon valaki Preciziós HF motort?  
Arra a freiváltós, vízhűtéses, 60.000 rpm gondolok...???  
Ha tudtok valakit adjátok ki privátba...