Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Total ponsan be van lőve... Ha középen kezdem egyszerre csinál kört... és nem félkört...

bmejdz9nu

Minden írányból majdnem azonos...
Talán olyan köszörülés vagy lapka kellene... ez elég viccesen fog hangzani... amelyik az első körben kicsit kivesz az anyagból ... és a második ezt már nem tudja... (aluminium)
Mint a Mach3 borotva a TV reklámban..

Acélnál mér régen túl lennék a gondon mert köszörülném...

vthgizrff

Na,jó nagy felbolydulást okoztam! Először is én néhány század milit ajánlottam ez még nem okoz jelentős mértékű eltérést a tökéletes síktól. A söprés abból is adódhat, hogy a késedet a forgácsoló erő némileg eltolja az anyagtól, igy a hátoldalon is visz a kés.

000000000

Nemtom, lehet, hogy nyom a kés és amikor forgácsol, kicsit elnyaklik felfelé, amikor kiér az anyagból visszanyaklik, mikor "söpör" nincs rajta terhelés lentebb kerül a vágóél belehúz az anyagba. Talán. Bocs a hülye szavakért, remélem érted mire gondolok. Persze ehhez azért nem 0.02 fogás kell.[#nemtudom]

000000000

Míg gépeltem írtál. Lehet egyre gondolunk.[#integet2]

vthgizrff

Igen én is erre gondoltam, csak ha nem is nyom a kés akkor is a forgácsolóerő kis mértékben eltolja az anyagtól. Ezért húz bele a már negmunkált felületbe. A szerelt maró szerszámok az teljesen más világ mint egy ütőkés. Ott nagyon pontosan ki van találva, hogy egyszerre hány él dolgozzon. Az ideális forgácskeresztmetszetet is kikisérletezik, ezért ott nincs ilyen probléma. Bár már olyannal is találkoztam ami egy lépcsőben nagyolt és símított, pont ezt a jelenséget kihasználva

Kristály Árpád

Hallihó!

Segítséget kérek!
Birtokomba került 2db Krokovy motor ano (Csehszolvákia) 3/1.5 fok 2A 1400Hz 0.44 Nm enyi adat áll rendelkezésre..... 6 kivezetés illetve kétszer három, barna a közös mért ellenállás 4-ohm
??????

Hallihó!
Előre is KÖszönöm!!!

Bicska

Szerintem a ténylegesen tükör felületet csak köszörüléssel-csiszolással lehet csinálni. Én rezet políroztam sokat, leoldalaztam esztergán, aztán 1200-as papírral megcsiszoltam géppel... (kb 1 percig)

bmejdz9nu

Mint írtam van egy 75mm széles 3 betétes síkmaróm is...
Ez R8-as befogatású volt... leesztergáltam 18mm-re és jó is lett. Ezzel ugyanez a helyzet... valamivel jobb de... ez is a "isszatérő ágban" dolgozik - sajnos... de mint írtam jobb... de nem tökéletes...

yhwx2ew89

bmejdz9nu

Lehet, hogy maximalista (v. hü..e) vagyok... de előbb utóbb (inkább utóbb) fényes alut akarok...
Ennek az lenne a haszna... hogy bármilyen "MÉH telepi" anyagból szépet lehet varázsolni...

Találtam egy két érdekes dolgot... pl. kimondottan aluhoz speciális felület marókat gyártanak...

http://www.pokolm.de/de/shopinhalt.php?Status=Katalog&KatalogId=43" TARGET=_fnew>pl. www.pokolm.de - NE betétes maró - aluminiumhoz - 25 261

Ez a Pokolm cég igencsak otthon van a betétes szerszámok gyártásában.... Érdemes megnézni az alábbi pdf-eket.
Lesz itt aki megérti az ilyen jellegű szerszámok lelkivilágát. (szerintem a betétes felület maró és és az ütőkés rokonok...)

http://www.wnt.de/download/14_WP-Fraesen_101-193.pdf" TARGET=_fnew>Pokolm katalogus - itt németül

http://wnt.hu/download/14_Milling_tools_with_indexable_inserts___Mould__die_POKOLM_101-193.pdf" TARGET=_fnew>Pokolm katalogus - itt angolul

... sajnos magyart nem találtam... pedíg az elvek szépen le vannak írva benne...

http://www.wnt.com/images/content/Pokolm.jpg" border=0>

000000000

Ez a vágyad csak akkor teljesül, ha tényleg tudsz varázsolni. Ugyanis a megmunkált felület minősége nem csak a szerszámtól függ. Sokkal jobban befolyásolja az anyag összetétele. Pl a AlMg2,5 vagy AlMg3 nagyon szépen forgácsolható.

bmejdz9nu

Minnél több AlMg... annál jobb? Mekkor a max ebből? A 7070-es?

000000000

Péter van itt egy másik bibi is. Kézi
előtolással hogyan gondolsz szép, hosszú
egyenletes felületet? Ezen gondolkoztál már?

bmejdz9nu

Hihetetlen, de az előtolás sebességétől nem változik a felület... meg olyan egyenletesen tudom tekerni mint egy szervó... :)
De ha csak ez lenne a bajom akkor tennék rá egy motort... ezen nem múlna...

Lesz ebből a Pokolm 25 261-es ből egy db-om... Egy alíg használt példány... mert az új ára az az ég...
Ettől várom majd a csodát...