Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Meg ez az a Carbide 5 élű maró (20mm-es) ... amít mondtam... nagyon fáj rá a fogam... most egy ilyenem van 8-as... de azt is csak "ünnepnapokon" végső símításra használom ... olyan drága... sajnos...

http://i17.ebayimg.com/01/i/000/8c/05/81c7_1_b.JPG" border=0>

ra8nsmk6w

A #663 szerszám alkalmas még arra is, hogy meggyözödjünk gépünk jó beállitottságáról.Mindezt munka közben.Az ütőkés optimális esetben is csak 180 fokos munkatartománnyal bir, a másik 180 fok lehet az ellenörzés, itt is végig érinteni kell az anyagot ha jó a beállitás.A beállitást a lehető legnagyobb átmérönél kell elvégezni.

bmejdz9nu

Ez is egy nagyon jó dolog!
Én is a legnagyobb marómmal szoktam próbamarást csinálni (minden irányba)... de ez nagyobb sugarú... és ezért pontosabb... meg jobban is látható... köszi.

bmejdz9nu

Kedves Gyula.
Ezer köszönet ezért a válaszodért... egész nap ezen gondolkodtam, hogy milyen nagy ötletet adtál... ezt a fajta derékszög beállításra nem is gondoltam eddíg... én balek.... pedíg milyen pontos és mennyi helyen lehet alkalmazni...
Ez még a következő gépépítési problémámra is megoldást ad... szóval hálám üldöz !!!

bmejdz9nu

Ezt az "ütőkést" megrendeltem... A többit nem.
Mert van egy kis bibi a dologban...
Ami nálunk MK2 az az angoloknál MT2... ez majdnem ugyanaz... de mégsem.
A kúp állítólag azonos, de felül a menet... az nem metrikus.... A megoldást még nem tudom... de ezek a furatkések (HBM) a németeknél min. a dupplája... háromszorosa... és a röhely ilyen árkategóriába is csak csapoltat találtam.... tehát nem lehet behuzatni...

ra8nsmk6w

Valamelyik fórumozó saját veblapján is láttam hasonló elven müködő asztal beállitó készüléket,érdemes megnézni(bocs,hogy nem tudom nevesiteni)Péter az ütőkés helyett fogj be egy mérőóra befogót olyan hosszút ami épp körbeforog.Ez a módszer csak akkor alkalmazható ha fix a marómotor( ha cserélhető akkor nem igazán)

bmejdz9nu

Hogy erről a "fajta" beállításról eddíg miért nem olvastam.... Pedig most már azt is olvastam, hogy eszergánál is alkalmazzák...
Van ehhez egy egyszerű alakzat... amit befognak a szegnyeregbe.... stb
Azt hiszem veszek egy gránitlapot a sirkövesnél... pl.50x50cm-est... közepére valamilyen befogatással egy köszörült rúd... arra a mérőóra.... és már semmi sem lehetetlen... mégegyszer köszi....

000000000

D.Laci weblapjan lathattad.

ra8nsmk6w

yhwx2ew89

Üdv!
Edgecam-hez van valakinek magyar nyelvű kézikönyve?(olvastam róla a forumon de sejnos nem találom!)

000000000

http://albinolynx.atw.hu/files/3Dmar.zip" TARGET=_fnew>3D maras alapok

Egyszeru modellekhez megteszi. Az alaksajatossag felismero parameter ablakaban kellene majd tobb idot eltoltened, mert mar ott vannak trukkok.

yhwx2ew89

bmejdz9nu

Megjött a #663 Fly Cutter azaz ütőkés...
Úgy van ahogy gondoltam. MK2 MT2....
A kúp azonos de a behuzó menet nem metrikus...
Közbetét ill. új behuzószár készítés... már útban van ehhez a művelethez a "nem metrikus" menetvágó... is. (ha tudnék esztergálni menetet ez sem kellene...)
Tehát probléma olcsón megoldva...
...  #672-es kiesztergáló fejhez is ez alkalmazható!

000000000

A 43mm nyak atmeroju maromotornak hasznalt szerszamgepeknek a test befoglalo merete is szabvanyos lehet? (dewalt, metabo, kress, stb)

Gyakorlatiasabban:
Ahol elfer pl. a kress, ott elfer a tobbi is?

000000000

Én is azt hittem, hogy igen, de meggyőzödtem róla, hogy mégsem. Igaz, hogy a sorból kilógó "husibb" AEG cucc nem a felsorolt listából való.