Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sasi

A cementálás szén diffundálását jelenti a kisebb széntartalmú acélba, így szívós mag-kemény kéreg alakítható ki, de ez magas hőmérsékleten, hosszú hőntartás hatására megy végbe. Gyakorlatilag egy eszterga ágy - amiről itt szó volt -, még ipari körülmények között sem cementálható. Ehelyett az öntvény vegyi összetételét alakítják a feladathoz.
A cementálás trapézmenetes orsóknál sem járható út a felületkeményítésre.

9v9rb6gau

"Gyakorlatilag egy eszterga ágy - amiről itt szó volt -, még ipari körülmények között sem cementálható."
Persze! Azért nem is gyártanak gépágyat betétedzhető acélból! De nemesíthetőből a csúszóléceket már ragyogóan le lehet gyártani, ezen a kemény kérget lángedzve vagy indukciósan szépen meg lehet csinálni.
Tehát az indukciós edzéshez a nemesíthető acélok felelnek meg.

sasi

Szia gépész!
Azt hiszem valamit félreértettél, mert senki nem állította, hogy betétben edzhető acélból gépágyat öntenének! Viszont vannak alkatrészek, melyeket betétben edzhető ötvözetből öntenek.
Valóban a nemesíthető acélokat (C≥02, ötvözetlen és ötvözött acélok) alkalmazzák felületi hőkezelésre, de ide tartoznak még a szerszámacélok, valamint a szürkeöntvény is. Ez utóbbira céloztam a #611-es hozzászólásom végén, azaz ma az ágyvezetékeket nagyfrekvenciásan edzik, majd köszörülik.

bmejdz9nu

Frekiváltó kapcsán merült fel bennem egy két kérdés:

GE Variable Frequency AC Motor Drive
Model: VAT20 U20N0K2S
Input: AC 1Ph 200-240V; 50/60Hz 3.0 Amps
Output: AC 3Ph 0-240V; 0-200Hz 0.25Hp

Miért csinálnak ill. mihez használják az ilyen kicsi 3 fázisú frekiváltót?

Bemenet 1 fázis. Kimenet 3 fázis.
Kimeneti teljesítmény: 0-200 Hz 0.25Hp...

4mjnxdwuu

Hali.
Érdeklődnék, valaki tud-e valamit / Legfőképp ? Nm / BIPOLAR Sanyo denki, Step-sin 1,53V / 3A / 103g771-0240 (60 oz)

35kpazcgr

Hali!

A 60 oz átszámítható Nm-be, a váltószám ~142.
Tehát a te motorod kb. 0,42 Nm-es.

4mjnxdwuu

Köszike, nekem is ilyesmi derengett, illetve nem emlékeztem hogy 70 vagy 140
Köszi.

35kpazcgr

Egyébként az OZ az tömegmértékegység, a léptetőmotoroknál (főleg az USA-ban) valójában OZ/inch-ben adják meg a nyomatékot. 1 OZ = 28,5 gram. Kicsit bűvészkedve így jön ki az átszámítási érték, a 142!
:o)))

Bicska

Érdekes én, mint térfogat ismerem...20 OZ=0,5 l=0,5 dmˇ3

4mjnxdwuu

Hali, hangszóróknál a mágnes súlya

000000000

Hali!
Ezért furcsák az amerikaiak!
Üdv balkari

000000000

Valaki nem tud javasolni kis kiszerelelésben
is kapható elektronikai műgyantát? Fojtótekercs
kiöntéséhez kellene? Imi Te mindenről tudsz
infót, ilyesmiről nem? Köszönöm előre is.
Ja és viszonylag híg alapállapotú kellene,
ami be tud folyni a menetek közé is.

000000000

Ez egy sokparaméteres dolog. Függ a huzal vastagságától, a tekercs és a burkolat geometriájától. Csak kiönteni akarod, vagy vákuumozni is. Kemény legyen vagy rugalmas stb.  Ird le a részleteket magánban, aztán megbeszéljük a helyesnek itélt megoldást. A végén persze közkinccsé lehet tenni az eredményt, de addig ne "koptassuk" a fórumot és a többiek idegeit.

35kpazcgr

Jó megoldás erre a kétkommponensű parkattalakk is! Többször használtam én is. A száradás, kikeményedés meggyorsítára torroidról melegítettem a tekercset, így a levegőbuborékok is könnyen eltávoztak.

000000000

Vigyázz, vékony huzalnál a parketlakk nem jó, mert oldószert tartalmaz. Kikeményedés/száradás közben erősen zsugorodik és eltépi a huzalt. Néha csak hónapok múlva történik a szakadás, és az nagy gáz!