Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

az ablakban nem igy nézett ki[#confused]

svejk

inkább leírom:
egyenesvonalú erő egyenlő, 2 Pi szorozva forgatónyomaték, osztva menetemelkedéssel
(az #569-ben a forgatónyomaték mértékegysége Nm)

2nbj3n5m

A tengelyen nem lehet egy orsó mert maga a tengely az orsó.Külömben értelek de olyan jól
esett poénkodni a szavakkal. Csodálatos magyar
nyelv.Egyikírásodba emlited,hogy kenik a mühelyedet,vigyázz nehogy nagyon csuszos legyen.
Mert nálunk is lekenték és most korcsolyázunk
rajta és szidjuk az ötletgazdát.
janko

svejk

basszus ..Gépész közben leírta normálisan
Valaki törölje a zagyvaságomat.

2nbj3n5m

Péter milyen géped lesz?
Mert írod,hogy van egy orsód.egy tengelyed és
még egy menetes szárad.
Janko

bmejdz9nu

Ezt az adatot küldte ma a LinTech corp. a "Nem golyós tengelyek" cimű rovatban szereplő tengelyekhez... #1- van sok kép róla...

Tehát akkor ezeket "az estelegesen szétugró" kottyanásmentes tengelyeket max. 99Nm-es motorral lehet hajtani?
(majd leírom a pontosságát is... döbbenet...)

Ezt őrült erős motor ha rátenném - ha lenne... el nem bírom képzelni... ez biztos?
Ha ez így van akkor pl. az én német gépemen egy 2Nm-es motor csak nagyon nagyon kicsi erőt tudna... pedíg ez nem így van... le sem tudom fogni...?  
Vagy teljesen nemértem...

bmejdz9nu

Ezt a levelet kaptam:

Peter,
These lead screws are for light load high accuracy applications - working load for the parts you requested is 10 lbs. (4.5 Kg) & maximum load is 50 lbs. (22.7 Kg).  Accuracy is 0.000050/turn, not to exceed 0.0001/inch & 0.0004/foot.  I will have my Engineering Dept. put the relevant dimensions on the drawings & forward to you.

Regards,
Tony Angelica

LinTech
web: www.LintechMotion.com

000000000

Hello Péter!
A 99Nm-t ki mondta? Honnan vetted ezt az adatot?

bmejdz9nu

#568...?  
vagy rosszul értettem? valószínűleg.
De most itt van minden adat és az originál levél is... talán kezdjük előlről...

Mekkora legyen hozzá a motor? Ez a kérdés... nehogy "szétnyíljanak"... de azért nyomuljon is...

Motoros

A 99 Nmm ből lett a 99 Nm egy m betűt elhanyagolva[#csodalk]

9v9rb6gau

A 99 Nmm nem ugyanaz mint a 99 Nm

bmejdz9nu

Ja most nézem Nmm ez a kicsi mm-re nem gondoltam és nem vettem észre...

bmejdz9nu

Akkor 1Nm-es motor kell kb. hozzá?

Motoros

Egy 3000 cm3 V motor 350 Nm körüli, akkor az hány zsák cementet visz fel a hegyre, és hány éves a soför?

000000000

Na erre akartalak én is rávezetni, hogy 99Nm
nem egyenlő 99Nmm-el.
Magyarul: nagyon óvatos légy ezzel a kis
ossóddal, mert a jóformán a leggyengébb léptető
motor túlterhelheti. Ha a hajtásközbeni nyomaték >0.1 Nm, kiugorhat.