Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

A satu csak egy felhasználási módja lenne. Csodálkoztam volna, ha tudja valamelyik.

4mjnxdwuu

Hali Az lenne a kérdésem, a kezembe akadt egy menetfúró, a külsö átmérő 18,7 mag 14, emelkedés 4mm

ez 19*4 -es lenne? nem néz ki kopottnak, bakelitba próbáltam, viszi mint a vajat.

yuagaci9g

A lepest jol megmerted? Szerintem inkabb 3/4 colos lehet.

4mjnxdwuu

http://magiist.fpn.hu/Kepek/Foto-0033-1.JPG" border=0>
Ez az.  
Trapéz menet külső átmérő 18,7, mag 14, emelkedés 4mm.
10db menet 40mm -ettől pontosabban nem tudtam megmérni tolómérővel. 170mm menet, 230mm teljes hossz. Létezik ehhez orsó is?

000000000

heló!
olyan segítség kéne hogy öv250-es anyagminőséghez milyen esztergakést vegyek hogy jó felületem legyen de gyorsan is tudjak dolgozni.

bmejdz9nu

Aluminiumot mivel vágtok? Pontos darabolásra gondolok...
A jézuska hozott nekem egy ilyet: ( Mindíg kinait hoz...)

http://img.2dehands.nl/f/normal/11641617.jpg" border=0>

Nagyon szépen és hatékonyan vág a kisfogú fűrész szalaggal.... 0,5 mm csak a kivágott rész... De kellene valami lináris vezetőt csinálni hozzá, hogy még komfortosabb és univerzálisabb legyen...  

De a "többség" másként vágja az aluminium-ot... - a képek alapján - körtárcsás keményfém betétessel csinálják?
Van valami tapasztalat?

000000000

Śzia!
Én mindent kortárcsán vágtam, direkt alu-ra valóval. De pontosan, méretezni esztergán csináltam, úgyhogy nem nagyon tudok segíteni a furésszel kapcsolatban. Nem akarlak elszomorítani, de szerintem furésszel nem fogsz tudni százados pontosságot betartani.[#awink]

bmejdz9nu

Tudom, de sokkal szebb és pontosabb felületet ad mint a körtárcsa... de mégsem ezt használják általában... ez az amit nem értek...

eivmhrm04

Sziasztok
Tanács kellene.A gépem még csak félig kész de várnom kell az alkatrészekre igy neki álltam köszörőt késziteni.A sin szerkezeteim készen is vannak.Csak az aláköszörüléssel van problémám.A köszörű tengelyét is tudom szögbe  billenteni a vizszintestől csak ez szögletes aláköszörülést  eredményez.Nem tud valaki valami egyszerű megoldást?

000000000

Aluhoz én nagyfogú bimetálos lapot használok mindegyik gépen. Acélhoz ugyan ilyen lapot, csa sűrűbb fogazással. A gyorsvágón meg egy 500-as lap, keményfémbetétes és borotva éles.

Motoros

Az 500-as lap elég félelmetes lehet, én csak 300-ast használok de az is fel akar szálni, mint egy vadászgép start előtt.

bmejdz9nu

Ez a fűrész - majd lefotózom - nagyon szép felületet ad... akár 1mm-es párhuzamos szeletet is lehet vágni az aluminiumból... csak az a fránya megvezetés...
Ez az oldalt nekifektetős dolog csak akkor jó, ha az alap is jó ! Ha nem akkor vége a történetnek...

Két megoldás birizgál a fejembe:

1. Ehhez a fűrészgéphez két golyós linár vezetővel az egyik felére asztalt csinálni... munkadarab lefogatókkkal (T-nut szerű vagy sok menet fúrás...)

2. Keményfém vágótárcsás vágó készítése:
2/a: venni egy asztali asztalosgépet és lineáris vezetők...
2/b: Felül a vágóegységet (motort és lapot mozgatja...) sínen mozgató vízes csempevágó vásárlása... alapnak

Természetesen sokfogú Alu-hoz való tárcsa vásárlása... csak ez a tárcsás megoldás 2-3mm is kivág belőle... nagyobb erők - nagyobb zaj ... nagyobb melegedés ... és talán pontatlanabb is???  
És persze az állandó életveszély... Bőrkabát, bukósisak... A szomszédomnak van ilyenje, faipari - tavaly az egyik újjától mondott búcsút... csak éppen hozzáért... nekem még 10 van...

yuagaci9g

En sajat keszitesu tarcsas vagon apritom az alut,
a fureszlap un. ``multimaterial`` ,valto fogazassal, azaz egyk fog elore hegyes, masik trapez alaku. A tarcsa 180-as atmeroju es egy 2.2 KW-os motor forgatja dupla szijattetellel, kb 3300 fordulattal. Az egesz szerkezet, motor a motorral egyutt elmozdul egy linearis vezeteken, a vagando anyag fix. Kb 30 mm-es teli anyagnal mar nagyon nyog, kicsi a motor. Kulonben bevalt, vagy tiz eve hasznaljuk. Az anyagot eleg kezzel egy meroleges vezetonek nyomni es sutty, jobb mint a gyari.

s5f8tmfv3

Meg tudná valaki mondani hogy 20mm-es köszörült tengelyekkel és lineáris (zárt, nem C profil) csapágyakkal mekkora a maximális munkaterület egy mozgó asztalú gépnél, ha a legkeményebb megmunkálni kívánt anyag az ALU? Szeretném elkerülni a berezgéseket, a terpeszt pedig kb a munkafelület 2/3-ára gondoltam elkészíteni.
Köszönöm!

bmejdz9nu

Ez tényleg jó lehet!
"Gyári" nincs jó! Legalábis megfizethető a láthatáron...