Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

dg8n4i8x

Az ablaktörlő sem áll meg az ablak közepén, az elv pedig ugyanaz... Ha rövidrezárod a motort fékezésként nem lesz számottevő eltolódás! A másik, hogy a kapcsolók helyzetéhez képest kezdődik minden leálláskor az utánfutás tehát szerintem minimális. Egy próbát megérne! Hasonlót már én is csináltam, de ott csiga hozta az anyagot nem szalag, de szintén mérlegre kapcsolt... Élelmiszer töltés volt, 1Kg anyagnál olyan +-10g-ra be lehetett lőni.

Arany János

A sematikus ábrát megcsinálta helyettem LÁMPÁS kolléga. És a lényegét is pontosan eltaláltad!
A szalag vagy csiga, ez esetben vibrátor. Lényegtelen. A mechanikát a homokszerű anyag miatt szeretném kihagyni

dg8n4i8x

Nálunk cukros por állagú cucc volt, az se kispályás! Amíg a csiga ment egy elektromágnes húzott egy kis csapóajtót, megoldás a csapóajtóra szerelt szilikongumilap, alatta pedig vékony szivacs volt, és így tökéletesen zárt és nem is kopott.

000000000

Segítségeteket szeretném kérni!Még mindig kezdő vagyok a témában.Problemám,a corelban megrajzolt 60x60 négyzet exportálom hpgl-be,majd behívom a mach-ba.
Import szűrő nincs tehát jön a Lazycam,megcsinálom vele a gkodot,majd megint mach,amikor elindítom,akkor a 60x60-ból 2,35x2,35-öt készít.Mit ronthatok el????? Kérlek válaszoljatok,nem akarok a cégemnél leégni.A mach még nem regisztrált verzió.A leírtak a mach képernyön jelennek meg.üdv Samo

dg8n4i8x

Már volt ez téma! A lazycam ha mindenigaz tizedinchben gondolkodik vagy valami ilyesmi, talán mach3 topicban megtalálod!

Kristály Árpád

Balu!
Bocsás meg, de az ablaktörlő megáll ha az áramfforást megszünteted, persze az öntartó!!!!
kört ki kell iktatni......
Ved le a gyújtást félúton megáll ott ahol van!!!!
hallihó!

dg8n4i8x

Ez igaz! De itt nem autóról volt szó... Meg a vezérlését is át kellett volna alakítani, hogy 3 helyen álljon meg. Ha a saját kapcsolója állítja meg akkor mindíg jó helyen áll meg.

dg8n4i8x

Arany János

Árpád! (hú de hivatalos)
Megállni megáll, de ezt a csigának köszönheti. Azthiszem.
Balu! Pár száz üzemóra után már messze nem ott áll meg ahol kellene! Ezt is a csigának köszönhetően. (meg a rudazatnak) Azthiszem.

dg8n4i8x

Az inkább a rudazat kopása miatt szokott bekövetkezni. Amúgy jóminőségű acélból van a tengely bennük és a csiga pedig műanyag, megtömve zsírral nagyon sokat bírnak. Nem akarlak rábeszélni csak a tapasztalataimat osztom meg... Szerintem max 1-2fokon belül megáll ha kell, a motor fordulata is elég alacsony így nincs nagy lendülete. A mi mig hegesztönkben is egy ablaktörlőmotor viszi a co drótot és ipari használat mellett sem kopott el 8 év alatt. Olyat már láttam, hogy ledarált egy két fogat de olyat még nem ami elkopott.  
A máltainál, egész fordulattal fogod vezérelni?  
Azt jól le kell burkolnod mert az aztán nem bírja a port(nagy surlódó felület)!
Amúgy mi egy elektronikus vezérlést váltottunk ki ezzel a csapóajtós megoldással mert az nem volt elég pontos, egy mikrokapcsoló volt a billenő mérleg alatt, meglepően pontos és igénytelen megoldás lett.

Arany János

Szeretem mások tapasztalatait! Ezért is vetődött fel bennem a Szent Tervező megkérdőjelezése. Ő is kizárólag a hajtóműre támaszkodna (teljesen zárt, gyári), de nem tudom elhinni, hogy ez képes több ezerszer ugyanott megállni. Erre nagyon jó példa az említett előtoló egység. Nem tudom mennyit hegesztettél, de nagyon dühítő amikor a drót még kijön 2-3-4 cm-t miután elengeded a kapcsolót. A mérleg pedig "villanyos". Képes relék működtetésére.

000000000

Szia!
Amit eddig Balu, és Amatőr írt Neked erről,
csak megerősíteni tudom. Igenis egy ilyen
egyszerű fékezéssel, csigahajtóműves ablak
törlőmotorral ez a feladat tökéletesn megoldható, és a
beállási pontossággal sem lesz gondot pár ezer
ciklus után. A pozíció érzékelő kapcsolókat
(optókapukat) lehetőleg minél nagyobb sugáron
helyezd el, így lehet hosszútávú pontosságot
elérni.

dg8n4i8x

A drót általában azért jön ki mert a kábel hajlik és ott már a hosszokk is relatív változnak! Ráadásul szerintem ott nem fékeznek. Most próbáltam ki egy ablaktörlőmotort fék nélkül van utánfutása de, ha egy mikrokapcsolóval kapcsolom ami elengedett állapotban féknek van kötve akkor úgy áll meg mint a szög! Ha mondjuk a dobodon van egy egy pozíció kapcsoló akkor biztos hogy jó helyen fog megállni. Én kapcsokónak fémérzékelő init használnék ami egy relével kapcsolgatja a motort. Így a por sem gond feltéve, hogy nem fémes jellegű. Ha érdekel csinálok egy videót a motor leállításáról és felteszem!

Üdv!
Balu

Kristály Árpád

Hallihó János!
Szerintem 1-2 fok pontosan mindig ott áll meg!
De tegyél egy arettálot a csiga tengelyére egy mikrokapcsolóval és garantált a siker....

Aprópó...
A kekeckedésnek meg nem látom értelmét....
Üdv.: Árpi

dg8n4i8x

Hát szerintem sincs értelme... :)))
Amúgy meg mindenki azt csinál amit akar :))
Nem akartam kekeckedni amit írtam azt komolyan is gondoltam, mármint az inis végállást, meg kiváncsiságból próbáltam ki. Csak a jószándék vezérelt...