Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Tibor! Sikerult már megbarátkoznod a mikivel?

3vv2btrhv

3vv2btrhv

Nem nyilatkoznak hányan vannak

tumnmsi57

Webszerkesztő --> JOOMLA (lehetséges, hogy van magyar felülete) viszont van egy csomó jó template

mfrfj8vv3

Szervusz Tibor !  

Küldtem neked mailt innen a felületről, de nem tudom elment-e végül !
A lényeg : egyszerű html oldalakhoz én a MS FrontPage Expresszt ajánlanám.  
Egyszerű, magyar nyelvű és a html oldalai sokkal kompatibilisebbek a standard html- el mint amikett pl. a Word csinál. Win98-ban benne volt ingyen.
http://invitel.hu/provimax/MSFP.zip " TARGET=_fnew>MS FrontPageExpressz

Erről a linkről letöltheted pár napig ha kell, csak kicsomagolod, nem szokott kelleni hozzá semmi extra, én XP alatt használom néha.  
A BIN könyvtárban van az exe amit futtatni kell.

Na végül csak leírtam az egészet még1x ... :-)  

Üdv : Zoltán

Szalai György

Mindenkinek Üdvözlet!
Gyűjtögetem a golyósorsóimat, csodálva nézem őket, és nem is vagyok tisztába vele, hogy ezek mire képesek. Eljutottam a tudásnak arra a szintjére, amikor már kezdem sejteni, hogy mennyire is lehetek ostoba.
Az orsók kiterjedésein kívül, más adatot nem tudok róluk megállapítani és a hálón sem találok.
Meg lehet-e becsülni a méretek alapján egy orsó-anya páros tengelyirányú és arra merőleges terhelhetőségét. A végek csapágyazását most nem venném figyelembe.  
Gondolom a tengelyirányú terhelhetőség, függ az anyával és tengellyel egyszerre érintkező golyók számától és esetleg a golyók méretétől. Azért esetleg, mert ha a golyó pontszerű érintkezésben van, akkor a mérete nem sokat számit a terhelhetőség szempontjából.

A tengelyre merőleges terhelés elsőre gépészeti prostitúciónak tűnik, de van rá jó indokom, persze pénzügyi. Orsó, 80cm munkahossz, 40mm átmérő, két előfeszített összesen 22cm hosszú anyával, hat golyósorral, 20 000Ft. Ennyiért nem kapok 16-os orsót anyával meg linsint hasonló hosszban és két kocsit. Ha a vastag orsót mozgatásra is meg linvezetésre is igénybe vehetném, az jót tenne a zsebemnek.

Tudnak e a hozzáértők erre valami ökölszabályfélét?

Előre is köszönök minden hozzászólást.
(A felháborodottakat is.)

000000000

Háááát?!
Érdekes ötlet. Szilárdságilag biztosan bika sokat elvisel egy 40-es orsó. Vesd össze bármelyik cég katalógusában fellelhető adatlappal. Nade! Ha a lin. vezetékednek van 0,05 "púpossága", legfeljebb egy faltól-falig méretű darab ennyivel fog eltérni az ideálistól. Ugyanekkora görbület az orsóban (és miért ne lehetne) fordulatonként belevisz 0,1 lépcsőt a darab felületébe. Szóval olyan lesz, mint az őszi mélyszántás.

j3rx6bsjd

Sziasztok!
Sürgösen keresek valamilyen CAM programot habvágáshoz vagy huzalszikrához.Ha valaki tud ajánlani valamit az dobjon egy mailt.
Előre is köszönöm.

000000000

ra8nsmk6w

Nem tartom lehetetlennek ha az orsód olyan emelkedésű,hogy marad menetek között egy kis csúszó felület. Ez a felület megvezethetné.Azonban ez még önmagában nem elég mert elfordulás ellen is biztositani kell a megvezetést, és azt sem lehet elbagatelizálni (elcsavarodás mentes sima tükrös felület)tehát egy lin. vezető, de mégiscsak egy darab és nem kettö.

bmejdz9nu

bmejdz9nu

Míndíg meg akrtam kérdezni titeket... Most is ez van...
Ha marásnál ill. esztergályozásnál kemény (edzett) anyagot marok (lapkás dologgal) és szikrázva - szó szerint - jönnek a forgácsok az normális?
A szerszám nem romlik a felület szép... csak furcsállom...?
Amit most marok az egy Sandvik eszterga cseréhetős késtartó (beszúró) 20mm-es volt... 12mm-es lesz...

49db863y8

Akkor Te most éppen szikraforgácsolsz!?A szikrázás azt jelzi ,hogy nem ideális a forgács leválasztás.Próbáld kissebb fordulaton és hűtéssel.A szerszám amit forgácsolsz valószinű ,hogy hőkezelt és a szakitószilárdsága nagyobb mint az általában használt acélé.

bmejdz9nu

Pontosan ez van... akkor kerülöm a szikrázást...