Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

yuagaci9g

Azert irom ide, mert az UJ forumban nincsenek ``Surgos kerdesek`` es biztos elveszne a nagy zavarban;
  Azt hittem, mar nem erhet meglepetes rajzolas es alkotas teren, de a legegyszerubbnek tuno problemak sokszor nagy kihivasnak bizonyulnak;
  Kerdesem: Mivel tudok egy 3D-s gorbe vektorrol hasznalhato G kodot kesziteni? (Acad-ban keszult, mindharom tengelyen gobult, csak le kell kovetni, de keptelen vagyok.)

3vv2btrhv

Szia laci  
nem irtad meg a cimedet !
tibor

3vv2btrhv

Szia Laci  
Gondolkoztam a problémádon , és csak az STL formátumu filét tudod az ARTCAM - mal G-kodá generálni . AZ a probléma hogy az autocad formátum nem kezeli le a 3D adatokat . Vagy megrajzolod ujra ojan progiba aminek van STL kimenete , vagy átkonvertálod egy progiban PL Rinoceros a DXFet WRLM - be , majd ujra behiva a WRLM -et STL - be konvertálni . Nekem ez müködik .
Tibor

Szalai György

Mindemkinek Üdvözlet!

Töröltem a cukikat, már az ideiglenes fájlokat is és az előzményeket is. Az új fórumba bejelentkezéshez (vágólapon keresztül) bemásoltam a "Regisztráció a Hobby CNC Fórum fórumán" levélben lévő felhasználónevet és jelszót. Hibás vagy inaktiv felhasználónév vagy jelszó volt a válasz.
 Vártam egy hetet, újra próbáltam, az eredmény ugyan az. Azt mondjátok nem stabil a motor? Hát engem stabilan elutasit. Biztos már megint nem olvastam el valamit, amit kellett volna, de mi az? Kérem, ha valakinek van egy jó tanácsa, irja meg, mert már kifogytam az ötletekből.
(A kutyám lábára még köthetnék piros rongyot, de nem biztos hogy segitene.)
Köszönöm.

000000000

Új jelszó ment e-mailban!

Szalai György

Köszönöm!
Az új regisztráció sikeres.

000000000

Segitsegre lenne szuksegem, Profi1 bekonfiguralasahoz! Olyan embert keresek, aki lepesrol-lepesre segit vegigvinni egy peldan keresztul. Leiras alapjan nem igazan megy (analfabeta (: )...

bmejdz9nu

Help! Éppen tesztelek...
sebesség 60mm/s... mozgatott tömeg:  
asztal 30kg + én 85 kg (fogytam :)
a gyorsítás/lassítás mekorra ami jónak fogadtható el egy jó és erős mechenikánál.
Lépésvesztés nélkül ?
(nema43-5A... stb.

4mjnxdwuu

Hali
 én 10-es orsóval 1m/p-ről indítom, 2 is jó volt, csak a gép akart fejreálni, és inkább visszavettem, hogy a nagy belebólintás miatt nehogy üssön a maró.- ez csak 100-as fordulat- (akkor még nem volt átépítve)Ha 4-es az orsód akkor minimum 0,4m/p de szerintem nálad lehet több is. a gyorsítás értéke most nem dereng, de a hangján nem nagyon lehetett hallani hogy gyorsít, legalábbis ha a max 10m/p -re volt állítva.  
DE TE NEM VAGY EGYENÉRTÉKŰ 85 KG VASSAL!!! (HIRTELEN INDULÁS ÉS MEGÁLLÁS SZEMPONTJÁBÓL)

bmejdz9nu

Köszi. Igazad van... én nem vagyok jó terhelés... erre nem is gondoltam... (lágy :)
Igen jónak tünnek a gyorsítási/lassítási adatok:  
a 30 kg-os mozgó asztalt (nélkülem is, velem is :)  60mS! Ez elég határ mert már 50mS-al el sem indul... Mint a puskagolyó úgy indul és szerncsére meg is tud állni. (mérőóra - nincs hiba - 150mm úthosz - fél órán át...)
Persze ez vissza lesz véve, mert minek...
Természetesen szorítók fogják egy erős asztalhoz amit rángat még így is rendesen...

Mostani teszt alanyok: H1 - full feltekerve az áramkörlát, Nemea34, 4,8A-3,2V, 20/5mm orsó, THK20-as vezetők, 60mm/s (3600mm/min), 41V/10A kapcsolóüzemű tápegység, mozgó asztal... WinPC-NC Ecomomy...

3vv2btrhv

VIDEOT KÖVETELÜNKK A NÉP NEVÉBEN

bmejdz9nu

Lesz... tudod, hogy ezzel nem piskótázom...
De még csak egy mozgó asztal van "felépítmény" nélkül... Szereztem erőmérőt is... hogy objektív lehessek...
Most jön ugyenez a teszt bipolárral...

3vv2btrhv

Sziasztok
a Freemailrol tudtok valami infot mert totál használhatatlan !!!

e7c897sd8

Valamilyen webes "fejlesztés" zajlik náluk.
"Dizájnos" felület rengeteg lassulással... Én is kküzdök vele :-(  
Bár  ha nem a webes levelezőjét használom, akkor minden ok![#fejvakaras]

s5f8tmfv3

Ha közvetlenül a freemail.hu-t nyitod meg a böngészőben és úgy lépsz be, akkor még a régi felületet adja és gyorsabb is. Origóról vagy a Startlapról az új jön, és tényleg lasú.