Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Igen, probalom hamar. Gondolom nem nagyon tudod igy hasznalni a gepet?

3vv2btrhv

Gondolkoztam a dolgon mindig az artcampro9-nél kapcsol ki a gép , mert azzal dolgozom lehet hogy itt van a probléma gyökere ?

000000000

Van fennt tuzfalad? Probald figyelni a kimeno-bejovo forgalmat.

3vv2btrhv

nem az arcampro a hibás leszedtem jelenség változatlan  
Tüzfalam van , hol figyeljem ?

3vv2btrhv

nem csinálok semit akkor is van oda vissza forgalom ADSL panelon néztem

000000000

Nem ugy ertettem. Valamilyen adatforgalmad mindig van. Azt kellene kipuhatolni, hogy hatha az artcam maszik ki a netre es zavar be. Bar kicsi a valoszinusege...

Eddig a windows-oddal nem volt ilyen hibad?
Mert ha nem, akkor uj program kavar be (pl. artcam - de mondom, kis eselyt latok ra), vagy egy spyware (fereg).  

Esetleg nezd meg az adaware programmal is a rendszert. Free szinten... "deep scant" allits majd be (van magyar felulet is).
Aztan tegy jelentest a fejlemenyekrol. (:

3vv2btrhv

szoval most ott tartok , hogy az art9 lessz a bünös mert most nem kapcsol ki a gép és probaképen rajzoltam a 8.1- el , de a figyelmeztetés az megjelenik rendszeresen .
csak most ugy vagyok hogy megismertem a jot és tudom , hogy mi a hátránya a 8.1- nek .
Várom a wint .
Tibor

3vv2btrhv

Ja a lényeget nem mondtam : ha megnyitok egy példa donbormüvet és fent vagyok a neten probléma nélkül engedi , de ha nem vagyok a neten akkor megjelenik a Mcafi virus ellenörzö és csak ugy todok tovább lépni ha engedéjezem , és akkor ujbol rákérdez a jogosultságra , lehet hogy ez az eljárás az oka .
Tibor

000000000

Van fennt valami rendesen konfiguralhato tuzfalad?

mfrfj8vv3

Szervusz Tibor !  

Tudod, nekem is fent van ugyanaz az Art9-es mint neked, nálam nem okoz ilyen problémákat... Viszont a McAfee egy sz.r szerintem. Használj Nod32 -t , nekem a legjobban az jött be. Lassan 3 éve védi a gépemet, minden elképzelhető "rossz" oldalon járok, egész nap a neten lóg a gép, és a 3 év alatt soha semmilyen vírusproblémám nem volt.  
Egy olyasmi vírus amiről szerintem Te beszélsz, a cégnél úgy 2 éve okozott nekünk problémákat, ha jól emlékszem VX2 Malware névre hallgatott, és akkoriban az AdAware és a Spybot is azt ígérte hogy leszedi... Az Ad-Awareben egy plugint kellett hozzá telepíteni és csökkentett módban kellett futtatni. Viszont ha jól emlékszem a Nod32 már akkor is simán megbirkózott vele....  

mfrfj8vv3

Egyszerű Removal Toolsokat itt találsz sokféle vírushoz :
http://www.f-secure.com/security_center/malware_removal_tools.html" TARGET=_fnew>F-Secure tools

Sokszor hasznos egy ilyen spec eszköz, amikor tudod hogy konkrétan ki zavar téged.

A másik jól használható kis eszköz:  
http://provizozo.uw.hu/SmitfraudFix.zip" TARGET=_fnew>Smitfraudfix
Egy cimborám gépén pár napja használtam egy olyan cumó ellen, amit a Nod is beszívott az ő gépén . (Na jó, neki lejárt vagy 3 hónapja a Nodja, nem volt frissítve...)
Tökéletesen leszedte a kis piszkot. Kicsomagolás után a SmitFraudFix.cmd fájlt kell elindítani, a menüpontokat szerintem érteni fogod, nem bonyolult.

3vv2btrhv

szia
Az egyik rirusirto nem engedi a másik virusirtot müködni

mfrfj8vv3

Szervusz ,

Na ja, általában egyszerre csak egyet szabad futtatni ...de ez mindig is így volt.

000000000

Szerintem a virusirtoknak nem sok ertelme van. Miota netem van nem hasznalok (pedig az nem ma volt). Egy jol konfiguralt tuzfal, nem megnyitni minden hulye reklamot. Az meg, hogy egy viszonylag jo(nak) itelt program fut a gepeden - teves biztonsagerzet. A spyware keresesnek meg szerintem ertelem szeruen csokkentett mod a kivanalma. Sok esetben ujra is indittatja a gepet, hogy csokkentett modban tudjon keresni. Persze ez sem 100%-os eredmeny, de kozelebb van az igazsaghoz...

mfrfj8vv3

Ez azért nem teljesen igaz...Persze én is használok még ZoneAlarmot is, a mail programban kikapcsolom a betekintőt, minden szir rosszt nem nyitok meg, nem használt Win szolgáltatások nálam tiltva vannak, nem használt portok Win szinten is tiltva vannak etc etc... de aki nem ért ilyesmikhez,  annak szerintem feltétlen szüksége van legalább egy jó vírusírtó programra. Alapvédelem, és ebben a műfajban már régóta a Nod a nyerő. Szerintem.
Már a személyi tűzfal sem kimondottan láma felhasználóknak való móka...Valamennyire érteni kell hozzá, meg aztán az engedélyezett portokon, processeken keresztül terjedő dolgokkal szemben önmagában semmit nem ér.A rosszindulatú kódok jó része pedig ilyen felületeken keresztül érkezik.