Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

aszbolit a megoldás de én is keresem

3vv2btrhv

Bocsi de lefekszem tegnapra elég volt az izgalmakból

4k0yxz3fu

Sziasztok

Vettem egy hazi epitesu gepet de nem mukodik a vezerles. A gepemen van egy XP, meg egy Mach3, semmi mas. Egyelore nem ertek a Mach 3-hoz, de az biztos, hogy kezi elotolassal kb 1 percig mennek a leptetomotorok, aztan berossznak. Elkezdenek remegni osszevissza. A gep nincs a netre kotve, teljesen fuggetlen. Mit csinaljak?

4k0yxz3fu

A vezérlő egy hobbycnc vezérlő

D.Laci

Mégis kitöl vedted? Milyet? Milyen vezérlője , milyen motorok vanak rajta? Kicsit konkrétabban, stb...!!!
Meg ha felrakod még vagy 5 topikba biztos akad aki vállaszol...[#hehe]

4k0yxz3fu

Nem tudom hova célszerűbb rakni :-)
Hogy kitől vettem az nem érdekes, csak az illető most nincs itthon én meg valamit próbálnék csinálni. Egyébként meg jó kérdéseid vannak. A motorokra nincs írva semmi. A vezérlő egy fekete doboz, van rajta 3 led: overdrive, error, power, meg egy clear gomb és az van ráírva, hogy HobbyCNC, alá meg hogy www.hobbycnc.hw.hu. A motorok azt hiszem 0,5 Nm-es léptetőmotorok. De nincs rájuk írva semmi.

4k0yxz3fu

Nem tudom mit kéne még mondanom, hogy tudjatok segíteni.

000000000

Ez valószínüleg egy Profi1-es vezérlő!
Megtalálsz minden infót a bal oldali menük alatt, előszőr ezeket olvad el alaposan!

4k0yxz3fu

Nem tudom melyik vezérlő pontosan, mert az nincs ráírva. Megpróbálok betenni képet.  

http://users.atw.hu/zovax/img/vez.jpg" border=0>
http://users.atw.hu/zovax/img/vez2.jpg" border=0>
http://users.atw.hu/zovax/img/stepper.jpg" border=0>

4k0yxz3fu

Bocs, kicsit nagy lett.

000000000

Ez egy P1!
Minden infó a beállítás/használat/szervízről baloldalt megtalálható!
Előszőr csináld végig ezeket és ha nem megy, a Vezérlőt szervizelhetjük is...

Bicska

Sziasztok! 50-60 Rockwell-es anyagot kellene megmunkálnom, 2-3 mm mélyen, mondhatjuk gravíroznom. A kérdésem az lenne, hogy milyen szerszámmal tegyem, milyen márkájúval, illetve, marógépen csináljam (alacsonyabb ford.) vagy inkább proxxonnal?? Eddig a keményfém marók nem jöttek be, elkoptak, amit edzett anyagokhoz ajánlottak, azok is.....Inkább bevált a köszörűkő, meg a gyémánt.... Válaszokat előre is köszi, üdv: Bicska

4k0yxz3fu

Túl sokat nem értek belőle. Tök kezdő vagyok. Építsek ledszkópot?  
A gép működik. Kb fél percig. A szoftver Mach3. Ez oké?

4k0yxz3fu

A vezérlőhöz tudtommal semmiféle szoftverem nincs. Azt se tudom mi az a PC link meg ilyenek.

000000000

Úgy nem tudok segíteni, hogy nem érted meg a használatát, beállításait! Autót sem veszel, ha nem tudsz vezetni (kivéve, ha sofört alkalmazól persze)!
Az egész CNC-s technikát, hogy akarod használni, ha sem a szoftvert, sem a vezérlőt és megmunkálási technikákat nem ismered?!
Ezeket muszály megtanulni és alkalmazni....
A szoftver ok (persze, ha be is konfigoltad rendesen)!