Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Sziasztok
Kellene egy bolt cime ahol terepasztalhoz lehet kapni utjelzö táblákat és azsfalt csikot !
Körforgalmi makettet kell készitenem :SÜRGÖS mert szerdán megyek budapestre .
Tibor

000000000

Sziasztok.
X-Y dimenzióban rajzoltam ACAD-al egy kivágandó hab idomot. Bizonyos helyeken a lekerekítéseket a FILLET paranccsal csináltattam. Ezután kigeneráltattam a GKÓD-ot amelyet ezután "áthülyéztam" úgy, hogy XY síkból az XZ síkba kerüljek át. Ugyanis ott vágok.  
Lecseréltem a G03/G03 utasítások J paramétereit K-ra. Mivel relatív IJK megadással dolgoztam, az idom rajzát sikeresen meg tudtam jeleníteni a CNCSIMULATOR nevű progi 3D-s ablakán. Sajna azonban a valódi habvágás során a lekerekítések helyett "bekanyarítások" keletkeztek úgy, mintha az ARC utasításokat az ellenkező irányban indítottam volna. Azaz a program "belekajált" a munkadarabba. Ezen még az sem segített, ha a G02-őt G03-ra és vissza cseréltem. Sőt még az sem, ha az IJK helyett az R (rádiuszos) megadást használtam. Wo liegt der Fehler? Azaz, hol a hiba?

D.Laci

Ha az " x-z" tengelyt használod akor a mach3turn-t használd! a config- port&pins- turn options fülön a "reversed arc's in front post"-al tudod az ivek irányát válltoztatni....
vagy változtasd meg a port beálitásokat Y-nt configold Z- nek igy átvágod a machot..(ugyse tudja hogy mitcsinál)[#buck]
vagy az y és z motort felcseréled...
igy sok macerátol meg szabadulsz...

yuagaci9g

Hasonlo hibaval akkor talalkoztam, amikor a munkadarabot szerettem volna megtukrozve is kivagni, es ezert az X elojelet megvaltoztattam a Mach-ban. (scale -1 ). Az osszes ``fillet`` befele  kanyarodott.

000000000

Szia Laci!
Bár a probléma miatt a lekerekítéseket már átcsináltam ferde, 45 fokos  letörésekre (CHAMPFER) meg fogom próbálni mindkét ajánlott módszeredet is. Én csak azt nem értem, hogy a CNCSIMULÁTOR miért rajzolja ki helyesen a pályát, ha a GKÓD rossz ill. a fránya MACH2 miért csinál hülyeséget ha a GKÓD jó. Egyébként a konvertálást a TURBOCNC-t készítő cég (DAK) ingyenes ACE konverter nevű progijával csináltam. Érdekesség még az is, hogy a megfejelt Gkódot maga a TURBOCNC sem kajálja. Akkor mégis miért csinálja meg jól a pályát a CNCSIMULÁTOR? Pedig ennek a proginak a használatát a TURBOCNC egyik "atyja" (Dave Kovalczyk) ajánlotta nekem.

Kristály Árpád

Hallihó!

Én most jövők a hüle kérdésemmel:
Valaki írja le közértkető módon, hogyan tudok az új forúmba képet beilleszteni, Pl.:  
Eladó 25-ös TITEX nagyóló maró HHS-E (dobozos)
3-as morse
Kép..........
Ajánlatokat várok!!!

Aprópó..........
Nagyon sok fajta és méret van eladó!  
Kedvező áron, esetleg csere.....
Most készítem a képeket!
Hallihó!

nffab2gnr

Szia Árpád!
1. emailt megkaptad? (marógép)
2. emailban küldesz képet a marókról + árat.

Köszönöm: Tibor

000000000

Jelen pillanatban így működik (változás várható):
bemásolod a képed címét a szövegbe,
majd kijelölöd a teljes címet (egérrel, hogy inverz legyen),
majd ráböksz az img gombra!
Ekkor bekerül a szöveg elé és mögé [-es tag-ok.
Ha megnézed utána előnézetbe, a képnek meg kell jelennie ha jól csináltad!

000000000

Ha véglegesődik a használat, ezt az új fórumba le fogom írni rendesen!

000000000

Én sem egészen értem... Ahoz, hogy be tudjak tenni egy képet, eloszor fel kell tennem a net-re?

000000000

Hát hogyne! Egyébként holl legyen a kép (a táramba)?
Mostis így van (ebben a fórumban)!!!
Azt ne mondjátok már, hogy ez újdonság?![#lookaround]

000000000

Jaj, bocs! Persze, eddig is így volt! Jó hule vagyok. Tegnap nem voltam egészen magamnál, nem kapcsolt.[#idiota]

ra8nsmk6w

Tudja valaki, hogy hol lehet kapni a hütőfolyadék odavezetésére szolgáló szines (tördelhető) müanyag csövet.Bp.Elöre is köszönettel

udr95i4vu

Szia Gyula
A Nóniusz-nál kapsz ilyen csöveket.Kb 3000-4000 ft egy 25cm  
Üdv
Abit

ra8nsmk6w

Köszönöm!
Még jó, hogy nem a kertet akarom öntözni vele.
Kb úgy félmilláért megtehetném.