Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

tymf898iv

Sziasztok!sok megoldott probléma után újból falakba ütköztem.3D-s marásnál fekete/fehér árnyalatok alapján generál mélységet a Lazy Cam,
ez jó is lenne csak sehogy sem tudok egy sima jpeg
képből olyan 256 árnyalatu fekete/fehér képet csinálni ahol a marásmélységek reálisak lennének.Ezt mivel lehetne megoldani?köszönettel M.Péter

jv7pu3a5p

Péter!

Szét lett szedve a THK kocsi. Azt mondja az ismerősöm, hogy tized különbség van a golyók között. Viszont van egy szalag szerű valami, amin csüngenek a golyók és ez szanaszéjjel van szakadva. Ez beszerezhető?? Mert gondolom nélküle nem lenne jó.

43pbwjg8s

Szeritnem külön semmit nem találsz sehol.... :(
Egybe kocsi és kész.... Tudom nem jó hír. De hátha más tud valamit... Én még sehol nem láttam külön kocsialkatrészeket.

Ez a szalagszerű cucc a golyókat körzefogó porvédő lenne?

jv7pu3a5p

Valami olyasmi. Egy bizonyos hézagot tartott a golyók között. Mondtam neki rakja be az új  golyókat nélküle, de azt mondta szerinte ez kell a megvezetéshez. Nem tudom, nem az én területem. Na mindegy, megmondom neki, inkább keressen egy jót. :(
Köszi

robroy007

Szia LZ!

az a valami olyan a kocsiban mint a kosár a csapágyban

ha nem boldogulsz vele akkor is lehet még használni csak több golyó kell hozzá

ha neked nem kell akkor sinestől megegyezhetünk majd rá

yuagaci9g

Az a muanyag szlag a THK ujdonsaga volt valaha,
megakadalyozza, hogy a golyok egymashoz erjenek,
csokkentve a surlodast. (ahol egymashoz ernek, ellentetesen forognak, es ha nem gordulnek tokeletesen, egymast fekezik)
Sok gyarto nem hasznalja, jo kenessel, meretpontos golyokkal szalag nelkul is jol mukodik.

jv7pu3a5p

Köszi a helpet mind a hármatoknak.

43pbwjg8s

Keresnék magánban olyat, aki mart már plexibe dombort.
Csak néhány rövid kérdésem lenne.
Előre is köszönöm!

s7manbs8

Én már martam, de nm lett valami szép, úgyhogy ne is kérdezzél. :)

PSoft

Gyurmával körbekerítettem,és feltöltöttem valamilyen olajjal(tán fúróspray).
http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/elso_munkak/moni1.JPG" border=0>
A továbbiak,lásd elektron:
"de nm lett valami szép, úgyhogy ne is kérdezzél. :)" :)

Devecz Miklós

Sziasztok.
VV taggal szerelt golyós anyában hogy lehet a golyókat visszapakolni? Ez még csak elvi kérdés, de röviditenem kell az orsót, ehhez pedig az anyákat le kell kapnom az orsóról.

Miki2

Ahogy az orsót csavarod ki, egy a magátmérőnél pár tizeddel kisebb anyaggal kisérd.
A homlok felületekez össze szorítva a golyók nem tudnak kihullani.
Össze rakásnál ugyanez fordítva.
Fő. hogy a menetes orsó és a kisérő csap, vagy cső homlokfelületei mindíg érjék egymást.
Már csak arra kell vigyázni, hogy a segéd darab ki ne essen az anyából.

000000000

Ha mégis újra kell golyózni az anyát, akkor fogpiszkálóval és zsírral egyenként. Bele lehet jönni!

43pbwjg8s

A tecnológiai Paraméterek miatt kérdeztem volna.
Megpróbálnám. Csak hogy tudjam merről induljak a jó beállítás keresésének.

A gépem:
Főorsó 15.000
X,Y 1300 mm/perc max biztonsággal
Z 1000mm/perc biztonsággal.

Gravírtűk, 30-30-45 fokosak, 0,2.

Bár már volt aki adott tippet, de azért egy irányértéket megköszönnék a kezdéshez másfelpl is.

000000000

Ezekkel a paraméterekkel már lehet normálisan dolgozni. Csinálj mindig próbamarást az adott anyagba!