Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

j99i206if

A szellőzőkopoltyúk a valóságban a lemezanyagából vannak kialakítva préseléssel, úgy néz ki leegyszerűsítve mintha derékszögő háromszög hasábokat fektetnénk le egymással párhuzamosan 8 db-t. Ezt lenne ideális közelíteni tehát egy oldal merőleges, a másik ferde. De a lépték kicsi így annyira nagy jelentősége nincs, meg ugye a szerszám is behatárolja a dolgot. Mivel ezt kb. 2x3mm-en kéne elkövetni valószinűleg elég egyenlő osztásokkal megrovátkolni. Ha lesz egy kis időm keresek képet az eredetiről, és a régebbi mintáról és rögtön látszani fog a lényeg.

j99i206if

Holnap meg holnap után nappalos vagyok, kedden gyorsan megszerkesztem és küldöm. Akkor viszont most túrok képet és azt elküldöm.

43pbwjg8s

hduf42fua

Egy kis segítséget kérek az ügyben hogy mi lehet a baja agépemnek ? pl: készítek egy körgyürűt ,belső átmérő 10mm külső átmérő 25mm
a belsejét 9.75mm-re és a külső átmérőt pedig 25.25mm -re készíti.

KoLa

Időnként érdemes mérőórával ellenőrizni a gép pontosságát! mert gondolom jól adtad meg a szerszám átmérőt az ArtCam-ban.
Azért írom ezt mert én is így jártam, az esztergámon azt vettem észre hogy nem pontos, és leellenőriztem órával - kibukott a hiba - motor tuningba kell állítani! de hogy mitől ment el???

43pbwjg8s

Sziasztok!

Kérlek kivételesen segítsetek most hamar ha tudtok!
Én már szokás szerint össze vissza zavarodtam.

Van egy vezérlő amire az van írva, hogy 6 vagy 4 vezetékes bipoláris motort lehet kötni.
Az áramhatár max 2A (ez fázisáram szokott lenni ugye?)

A digi rész az OK hogy 5V.
A motor számára a lehetséges fesz 9-40V-ig.

Lehet-e erre kötni biztonsággal egy unipoláris léptecset amely elektromos adatai: 5.17V /1.63A?

Kellhet-e még valami infó?

43pbwjg8s

Még egy fontos dolog:
A lenti elektromos motor adatok unipoláris bekötésben érvényesek.

De...
Közben beugrott... (remélem jól)
Bipoláris párhuzamos esetében az unipoláris áram 1.41 szerese, bipoláris soros esetében pedig az 1.41-ed része.

Vagyis práhuzamos kötésben 1.65*1.41=2.3A
Ez már sok ennek a vezérlőnek.

Soros esetében pedig 1.65/1.41=1.41A
Ez OK.

Megköszönném, ha megerősítene benne valaki aki tényleg biztosan tudja!

Előre is köszönöm!

43pbwjg8s

Közben megvan minden.. Utólag nézve, még kérdezni sem tudok rendesen. :(

bvadkrcds

Sziasztok!

Tudnátok segíteni autóba szeretné egy 5V-os tápot csinálni... mit javasoltok? Ez így jó? A 7805 elé mit kéne rakni? Diódák nem lennének jobbak?

http://forum.allaboutcircuits.com/cache.php?url=http://img823.imageshack.us/img823/3715/20619011" border=0>

bvadkrcds

http://forum.allaboutcircuits.com/cache.php?url=http://img823.imageshack.us/img823/3715/20619011.png" border=0>

guliver83

Szia
Mit akarsz róla meghajtani?

000000000

szia!
dioda? max polaritás védelemnek tehedsz egyet a 12v bemenetnek ha drága kütyüt akarsz ráakasztani ere az 12v to 5v átalakitora!
12vre tehetsz nagyobb pufert is! az 5v részre jo az a 100nf szürésnek!
7805 jo szürt tápot lehet csinálni kelll is mert az auto generátor szép zavart tud bevini a táprészbe ezt például jobb hifis aoutos cucoknál ugy olldják meg hogy a alváztest az az negativ résztöl teljesen potencia mentes testet az az negativ részt hoznak létre az adot eletronikai táprészben az az erösitö vagy automagno stb ami autoba belefér müxaki cuc ez a legjobb szürési megodás amivel edig találkoztam még generátoros zaj elen!
De egyszerübb cucoknál meg nem érdekes az ilyen probléma telefon töltö....stb nél !  

bvadkrcds

Sziasztok. Egy MP3 lejátszót szeretnék bekötni... 7805 közvetlenül is elviseli a 14v körüli tápot? Nem sok az neki?

4um5b65d

30 felett is lehet a bemenője.

s7manbs8

Annyit bőven elvisel (olyan 30V-ig simán), mennyi az áramfelvétele az MP3 lejátszónak ? De ha az áramfelvétel nagyobb, mint 0.1-0.2A, akkor valami hűtőbordát is tenni kell rá, nehogy melegedjen nagyon.