Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Ne gondold...
Az áramkorlát és a végeknél elhelyezet erőemésztő gumibakok csodákra képesek :)

000000000

...meg minek az a száguldás?
[#circling]

43pbwjg8s

Sziasztok!  

6-os rétegelt lemezt 2-es Chipbreaker-rel milyen technológiai paraméterekkel érdemes marni?  
Egy vagy akár több fogásban.  

Előre is köszönöm

ra8nsmk6w

Nem igazán vagyok autentikus a témában, ha lehet a fát kerülöm. Viszont néhány alkalommal már vágtam rétegelt lemezt különböző vastagságokban. A 6mm és a többit is 1 teljes mélységű fogással. Ami nagyon fontos,az anyag csontszáraz legyen és jól legyen rögzitve. 600mm martam, itt régebben elhangzottak ennél sokkal nagyobb sebbeségek is. Ha érzed az égett fa szagát akkor a toláson fel vagy a fordulaton vegyél vissza. Az igazi tanulópénz törött marókban fog mutatkozni. Egy darab anyagon végezz próbákat, az igazi az ha nem hagy sorját. A művelet hangja nagyon sok információt hordozz, mint minden más esetben. Azért irtam csak mert már többször is feltetted a kérdést.

43pbwjg8s

Köszönöm a választ!
Hát igen. Feltettem mert valamiért azt hittem ez nem titkos infó, és egy páran már martak itt ilyesmit.  
Nem lusta vagyok, de egy irányadó sebesség csökkenti a törött tanuló marók számát.

Még azt is tudom, hog yírtak a fórumon már erről többen, azonban hiába kínlódtam, kereső nlkül itt semmit nem lehet megtalálni. És már nem csak a felesleges dumától, hanem a hasznos információk tömkelegétől sem. Ez van.

Köszönöm mégegyszer.

43pbwjg8s

Jozs

Ez a csontszáraz dolog tényleg így van. Nyáron beázott a garázsom, és tök érezhető volt, hogy a párás levegőben nedvessé váló rétegelt lemezt teljesen máshogy ( rosszabbul ) viszi a gép.

( Péter !  A kérdésedre azért nem válaszoltam, mert úgy gondoltam a fagépemről származó információval úgysem jutnál előbbre. Egyébként 500 -as tolással, de csak 2,5 mélységben, mert ott volt normális hangja, és - amíg száraz volt az anyag - a sorja is rendben volt. Fordulat olyan 10e körül. )

Jozs

SquirrelTech

Egy konkrét Mitsubishi vonatkozású rajzot találtam közben http://forums.mrplc.com/index.php?act=ST&f=15&t=7213" TARGET=_fnew>itt, de nem 75176, hanem http://forums.mrplc.com/index.php?s=89edd3271a0850018598ca3b3597c4b3&app=core&module=attach§ion=attach&attach_id=2177" TARGET=_fnew>75179 alapú (RS232-RS422).

43pbwjg8s

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

j99i206if

Sziasztok!

Régen jártam erre, igaz  az utóbbi hónapokban teljesen megállt a cnc project.Az elsődleges ok a krónikus időhiány. Talán az elkövetkezőkben felmelegítem a dolgot, de lehet hogy eladom a kezdeményt és veszek egy kész gépet. Most viszont egy másik projecthez szeretnék próbaképp  csináltatni egy pár cuccot. Apróságokat, modellekhez, főleg gravírjelllegű munkákat. Ehhez kéne segitség hogy milyen szoftverrel szerkesszem meg? Auto-cadom van, tudok is benne dolgozni igaz csak 2d-ben mert a 3d-t még nem próbáltam mert eddig nem kellett. Megfelel az hozzzá?

43pbwjg8s

a gravírhoz a 2D az ideális. Szeriintem teljesen jó, ha abban meg tudod rajzolni amit szeretnél.
Utána majd átteszed a megfelelő CAM szoftverbe. Mind ismeri az ACAD DXF formátumát.

j99i206if

És két lépcsős megmunkáláshoz is alkalmas vajon?  Pl. mozdonymodell (egész pontosan öntőminta) oldalának egy eleme kb 20x40mm amit teljes felületen lemarni csak néhány kiemelkedő felületelem maradna meg (szellőzőkopoltyúk, táblák, stb.), a másodikban pedig az ajtók kontúrjait kéne megcsinálni. Ezeket sztirolból de még jobb lenne sárgarézből. Egyszer már megcsináltam több hónap alatt kézzel de az első formakészités után összeszakadt, ezért kéne időtállóbban megoldani.

43pbwjg8s

Szerintem megoldható.
A "kopoltyúk" függőleges oldala merőleges? Esetleg egy szöggel (szögben álló gravírtűvel) megldható?
Ha igen ez sem gond, mert a különböző megmunkálási fáisokat külön külön görbék mentén is elkékszítheted.
Mondjuk az első menetben a kopoltyúk körvonala és egy befoglaló téglalap kontúr a megmunkálás határa. Ezt egy megadott mélységig alkalmazod.
a másik megmunkálási lépésnél ezeket és a további szükséges részeket zárod ki. a megmunkálásból. Ezt megint egy másik, mélyebb szinten munkálod meg.

De biztos lesznek olyanok akik ezt okosabban elmondják.

j99i206if

Aha, sacc per kb. világos, köszi. Sajnos még nincs mivel megcsinálnom, így megszerkesztek egyet (bár szerintem van is) és keresek rá kisérletező kedvű vállalkozót :-).

43pbwjg8s

Itt vagyok!
Kűgy skiccet és már készen is van.