Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

7ygee2vaw

Nem,nem elkötés ellenőriztem!Akkor érteném mi történt,ebben reménykedtem amikor szétszereltem megtalálom az esetleges bakit amit vétettem.Arra lennék még kíváncsi,hogy a végfokon kívül más is tönkre ment e? Remélem az IC cserékkel megtudom menteni a vezérlőt. Ha nem akkor nem tudom??[#confused]

43pbwjg8s

Nekem lerágta a marót...

000000000

>Nekem lerágta a marót...  

Konkrétan milyen maró volt?

Sima gyorsacél vagy valami spéci bevonatos?

András

43pbwjg8s

Most meg nem mondom....
Még megvan odakinn.
A hétvégén kimegyek és megnézem neked a típust.

ppxgww95

Nagyban függ a hozaganyag összetételétől, de általános esetben problémamentesen forgácsolható. Bevonatos elektródánál a salakzárványok gyorsacél esetén gondot okoznak, a keményfém bírja.
Nálunk használnak nitridált alkatrészek sérüléseinek javítására olyan drótot
, aminek a varratát keményfémmel is csak szenvedve lehet munkálni. (1.4718 az anyaga, ha jól emlékszem.)

svejk

Mesterek!
Már napok óta nyugtalanul alszom, mert nem tudom kitalálni mi a szösz lehet ez :)
A kúp alján a központtól eltolva egy duplán tűgörgőzött furat, mely szöget zár be a fej forgástengelyével. A belsejében a tűgörgőzött furat egy nyomcsapágyban végződik.  
Felülről csak egy M16x1,5-ös menet van a fejben.
Hátha valaki ráismer e pongyola leírás és a fotó alapján.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/Mi%20a%20sz%f6sz%20ez.JPG" border=0>

Rinaldo

Szia Svejk!
Ez egy peremező egysége fej része amibe a peremező szerszám kerül.
Svajci vagy német a gyártó már nem emlékszem.
Két tűgörgős csapágy van belül a fejbe, maga a szerszám csőszerű az átmérője talán 8 mm és a peremezést végző része kialakítása is speciális.

svejk

Isten vagy...
Tudtam hogy valaki ismerni fogja :)
Most már nyugodtan alszom :)
Esetleg egy ilyen gépről link vagy kép?

000000000

Bolygó-szegecselő gépként keresd, de olyan mint egy oszlopos fúrógép csak kicsit masszivabb.

Rinaldo

Aludj nyugodtan holnapra meg lesz :-))

Rinaldo

Roomer Küsnacht AG ami az adatlapon található de semmit nem találni már róluk a neten. Sajnálom..

x4rhew5r3

Kecskeméten volt egy CD gyár, ha jól emlékszem. Vagy 20 ilyen szegecselő gép volt az aukción. Szerintem ha keresel nyomot:) még gép is akad ott, nem csak link.
Azóta is bánom, hogy nem vettem  belőlük (csak az alap mechanika miatt).

svejk

Valóban, a DDDK lomjaiból való ez a darab is, csak nem tudtam milyen gép alkatrésze.

43pbwjg8s

4um5b65d

Gyerekek, mondjon már valaki egy jó tippet a bénaságom helyrehozására.

Történt az hogy a levelező progimmal (Thunderbird) vacakoltam valamit és sikerült az 1 szem postafiókomat törölnöm a "postafiók beállítások" menüben. Az eredménye az lett , hogy az összes fogadott / küldött email-em eltünt.
Mi van ilyenkor ? Már azon kívül, hogy lekaparom az arcomat.