Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Töltsdle a progit a feltelepitet program mappáiban keresd...

000000000

Ez nem jó hír. Azért köszönöm, hogy válaszoltál. Ha találok valamit, értesítelek!

f2266unib

Sziasztok! Mint a címben is olvasható :) X tengely szerelése közben leesett az egyik THK-s kocsim és apró darabokra (és golyókra) robbant. Mindegy, a traumán túlteszem magam, a kocsi emléke szivemben örökké él stb. A kérdés a jövőre mutat: A mellékelt elrendezés szerint ha összekötöm a mozgó hidat van esélyem a továbbépítéshez, vagy mi lenne a jó megoldás?

Kanegér http://www.kaneger.hu/tar/prob.jpg" border=0>

yuagaci9g

Ez egy bevalt koltsegcsokkento megoldas,  
statikailag hibatlan.
Innen mar csak a konstrukcio merevsegen mulik a siker.
A terheles mindenkepp inkabb a ket kocsi oldalara keruljon,
Szoval ha Z tengely lesz, forditsd meg.

(Megjegyzem, egy jo magnessel azert megprobalnam osszeszedni a golyszlikat)

f2266unib

Köszönöm a gyors reagálást. X tengelyre lesz és én is a 2 kocsis oldalra terveztem a "tornyot". A golyók közül hiányzik sztem úgy 20 db, de a gond, hogy a lemez ami tartotta a felső sort letört. Próbáltam visszaegyelni a helyére de reménytelen a golyók kipotyognak.

Sys_m

Köszönöm D.Laci, de sajnos egyikben sincs, csak lapos mellű klivite (nem az eredeti).

Esetleg nincs meg valakinek a dpj fájl?

Sys_m

D.Laci

Kinek mi jut... :)
Plasztika? megnyitot egy szerkesztő progiban kijelölöd a cickókat oszt kihúzod csöcsnek... :)

Sys_m

Az eredeti szerintem jobb mint a plasztikázott!

A modellt megtaláltam, ha valaki keresi, az alábbi linken megtalálja "Frau" néven (regisztráció kell).

http://www.cnc-arena.com/forum/index.php?showtopic=5286&st=0" TARGET=_fnew>Link>>

Sys_m

Sys_m

Köszönöm Tibor Györgynek a Frau modell kereséséhez adott segítséget.

Sys_m

000000000

Kösz a linket, de én pl. nem szeretem ha azt is megkérdezi, mikor szexeltem legutóbb és hogyan :))
Ezért, talán jobb lenne ha, felraknád a könyvtáradba. Onnan herce-hurca nélkül leszedhetné akinek kell.
Köszi!

Arany János

Sziasztok!
Már megint szükségem lenne egy kis segítségre!
Hogyan tudom meghatározni a vezérlőm által hajtható motorok jellemzőit?
Vagyis: adott a váz, ismerem a szükséges nyomatékot.
Van egy vezérlőm, http://cnctar.hobbycnc.hu/Kulcsar%20Zoltan/L298/" TARGET=_fnew>Kulcsár Zoli L297-L298-asa.
Hogyan tudnám megállapítani, hogy milyen motort szerezzek be?

Szalai György

Az ismert nyomaték és fordulatszám igényed alapján, nézegeted a vezérlőd határadataiba beleférő, megkaparintható motorok nyomatékgörbéit. Közben kombinálod a lehetséges áttételi arányokat, amivel illeszted a motor nyomatékgörbéjét a saját fordulatszám és nyomaték igényeidhez.
Tehát a hajtásmódnak, (bipoláris) motortáp feszültségnek, (35Volt) és határáramnak (2Amper) megfelelő motorok közül, ami még ésszerűen megvalósítható áttétellel ki tudja szolgálni a gépeden, a megmunkáláshoz szükséges nyomatékot és fordulatszámot.
Ha találsz olyat, ami áttétel nélkül is megfelel az igényednek, akkor egy sor gonddal kevesebb.

dosalaszlo

Olyan problémám volna, hogy rajzoltam egy hengerre való rajzot amit 11x meg kellene ismételnem a 4. tengely elforgatásával. Hogyan megoldható hogy ne kelljen 11x lemásolnom azt az egyébként is hosszú programsort hanem amint elfordul 32,73 fokkal a 4. tengely kezdje előről az egészet?!?! Végül is az lenne a kérdés, hogy olyan G kód van e hogy ne a 0 hoz viszonyítva forduljon hanem +valamennyit és kezdje előről az egészet!!  Előre is köszönöm!

s7manbs8

Lehet szubrutint írni, de van többféle nyelvjárás, ahhoz kell, ami neked van.

000000000

A programot egy elforgatással fejezed be, nullázod a lokális koordinátarendszert (ha nem inkrementálisan írtad a progit) és meghívod 11x.