Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

MoparMan

ne nyúlj semmihez!
emailben irom a megoldást!

000000000

Először is mentsél minden fájlt biztonságos helyre, a mail könyvtáradból. Ha szerencséd van még nem törölte fizikailag. Ezután hozd létre újra a postafiókot és importáld be a leveleidet. Ha peched van akkor még megpróbálhatsz a mail szolgáltatóhoz belépni a webes felületen, és onnan letölteni ami még ott maradt. Nekem egy Opera frissítésnél tűntek el. A levelek megvannak (900 MB) csak nem volt kedvem újra beolvastatni.

4um5b65d

Sajnos egyelőre nem tudok fogadni levelet mert a szolgáltatóm valószínűleg elcseszett valamit a jelszavamnál.
Ami eddig működött azt most nem fogadja el.

4um5b65d

Tudsz valamit, hogy hol tárolhatja a rendszer a leveleket és milyen névvel ?
Pár órát nem ültem a gépnél és közben nekem is ez ugrott be, hogy hát fizikailag valahol lenniük kell a leveleknek.
A szolgáltatónál valószínűleg el tudnám érni a leveleket, de ezt még sosem csináltam.
Megpróbálok utána nézni, hogy hol tárolhatják ezeket.
Na mindegy először valami jelszót kell kicsikarnom a szolitól, mert valami gond azzal van.

MoparMan

pfff, annyian szerencsétlenkedtek ezzel a levelezés témával, komolyan csinálok már egy ingyenes mail domaint a fórumozóknak...

MoparMan

MoparMan

ha csak egy POP3 fiókod volt akkor itt találod, másold el valahova biztonságba ezt a mappát:
c:\Documents and Settings\<felhasználónév>\Application Data\Thunderbird\Profiles\<betűkszámok>.default\Mail\Local Folders\

MoparMan

menj tutira:
POP3 fiók esetében: c:\Documents and Settings\<felhasználónév>\Application Data\Thunderbird\Profiles\<betűkszámok>.default\Mail\
IMAP fiók esetében: c:\Documents and Settings\<felhasználónév>\Application Data\Thunderbird\Profiles\<betűkszámok>.default\ImapMail\

így minden mail le lesz mentve

Szalai György

Az alkatrészlista szerint az a panel a TB6560HQ mikrolépéses bipoláris vezérlő IC-t használja, amire 26V 3A az ajánlott üzemi feszültség és áram. Szélsőséges kockázatvállalással emelhető 40V 3,5A-ig, de az szerintem hazardírozás. Áramban, feszültségben, szerintem nem akkora az előrelépés, hogy megérje ezt is bevásárolni.

Az L298-hoz képest a mikrolépéses üzemmóddal lennél előrébb. Vagy hátrább. Mert a mikrolépéses üzemmód használata nagyobb léptető frekvenciát követel a PC-dtől, cserében nagyobb megmunkálási pontosságot várnál, de az ilyen mikro lépés csak tekercsáramban pontos, tengely pozícióban sajnos nem. Az egyetlen megmaradó előny tehát a simább, ugrándozás mentesebb motorfutás.

A nagyobb motoráram önmagában nem garantálja nagyobb motorerő lehetőségét. Azt az erősebb motor garantálja. Korszerűbb, erősebb mágnessel szerelt, kisebb légrésű, pláne kisebb lépésszögű motor, ugyan akkora árammal, több forgató nyomatékot ad. Újabb típusú motornak a mérete is kedvezőbb. Egy jó áttétellel is többre jutsz, mint a nagyobb motorárammal. Alacsony emelkedésű orsó/anya, önmagában jó áttétel.

Ha mégis megkerülhetetlen a jelentősen nagyobb motoráram alkalmazása, akkor különálló FET-ekből, jól megépített, kettős H hidas megoldásokra szavaznék. Ezek nyújthatnak az integráltaktól jelentősen nagyobb motorfeszültséget, és áramot.

Arany János

Szia Gyuri!
Nagyon köszönöm a választ!
A "Bipoláris motor..." rovatba is betettem egy másik vezérlőt. Arra is ránéznél? Vagy valaki más? Ott is lenne egy-két kérdésem.

4um5b65d

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget levelező progi ügyben.  
Sikerült valamit összehoznom, bár elég érdekes a történet.

Moparman , lementettem az anyagot ahogy írtad, majd a szolgáltatónál új jelszót kértem, mert a régi nem működött valamiért.  
Aztán jött a meglepi, hogy a régi POP3 protokollal nem tudtam postafiókot nyitni, mert mindenáron ezt az IMAP-ot erőltette az automatikus rákeresés során.  
Aztán megint jött a meglepi, hogy nem tudtam a Thunderbirdbe a saját adatbázisát importálni.
Küzdöttem, hogy valahogy visszajöjjenek az adatok, majd az óránkénti automatikus levélletöltéskor egyszerűen a több ezer levelet letöltötte a kiszolgálóról.
Mintha tudta volna, hogy ez nekem nagyon hiányzik...
Bár érdekes módon elég szelektíven jöttek az adatok. Volt amit nem töltött le, persze a sok spam-et gondolom hiánytalanul megkaptam....
[#vigyor1][#nyes]

MoparMan

ahham, thunderbird 3 :) szokott szivatni :)
a jelenlegi imap fiókban nem tudod importálni a régi pop3-as leveleidet...
mert ahoz ugye vissza kellene tölteni a szerverre is...
na, irok mailt, megoldjuk

svejk

Ha az a saját mappájában tömörítve meg voltak a levelek akkor miért a szolgáltatótól töltötted le?
Nekem is csinált már vagy 2x ilyen eltűnősdit, de az indexelés mindig visszahozta.

4um5b65d

Az a helyzet, hogy fogalmam sincs, hogy most honnan jöttek vissza a levelek.
Nem tettem én azért semmi konkrétat, hogy ez így legyen.
Nem is egészen értem, hogy hogy működik ez az egész rendszer.
Ezt a POP3-at is alig értem, de most hogy az IMAP is belekever, így már teljes a káosz.
Elképzelhető, hogy az egyik postafiók POP3, míg a másik IMAP fiók?
Régebben a UPC-nél a "@chello.hu" végződésű címeket adták ki, de közben megjelentek a "@upcmail.hu" végződésűek és ezeket lehetett párhuzamosan használni. Aztán itt történhetett a probléma mert megszüntettem egy régi "@chello.hu" postafiókot, de azt már nem engedélyezte a rendszer hogy újra ilyen fiókot nyissak.