Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

2vkx6unz

HP NC8000 esetén ha becsukva teszi a dokkolóra és a dokkolón kapcsolja ba akkor mit asztali gép működik, ha eztén kinyitja majd lecsukja akkor hibernál(hat).

IBM T30, T60 is hasonlóan működik, bár én mindkettőt monitorral és a saját kijelzőjével együtt használtam illetve használom.

pa0n9mw

Üdv
Köszi a válaszokat.
Ezeket a linkeket ismerem, onnan vettem én is az ötletet.
A második link (a gyári kábel) szerint bekötve a 4 vezetéskes rs422 müködik, a többi nem.
Lehet  a CTS RTS lábbakal van a gond, hova kell azokat bekötni, arrol nem ir semmit.
Az első link szerinti fekete ábra szerint probáltam először, nem ment.
Adnál valami rajzot erről a 176 os IC megoldásról?

végyé

pa0n9mw

Üdv

Ricsi köszi a segitséget.
Végül is sikerült drotokat beledugdosva kikeresni mit hova kell kötni, csak hát vissza kellett adnom az rs422 illesztöt.
Vettem egyet amit annak hirdetnek nem is volt drága de az csak 485 és mivel csak 2 vezetékes igy nemjó.

végyé

43pbwjg8s

Sziasztok!

6-os rétegelt lemezt 2-es Chipbreaker-rel milyen technológiai paraméterekkel érdemes marni?
Egy vagy akár több fogásban.

Előre is köszönöm!

svejk

Ezt írja a H1 doksija:
"Nyomógomboknak, végállás kapcsolóknak, bármilyen mikrokapcsoló (mechanikus is) alkalmazható. Ezeket a jeleket a PC dolgozza fel, nem a Vezérlő."
Tehát: GND, valahonnan 5-20 V tápfesz és a HALL nyomógomb kimenete legegyszerűbb esetben mehet rögtön az LPT-re.
Ha 5 V tápfeszt használsz (a PC miatt ajánlott) akkor lehet a HALL kimenete és az 5 V közé egy 470 Ohm felhúzó ellenállást pakolni, ekkor kevésbé lesz zavarérzékeny az LPT bemenet.

27idyu84u

Köszönöm a segítséget!
süsü

Rabb Ferenc

Bocsi a belekottyért, de a H1-nek a P7-es csatija pont a végállások, a tapintó és a vészstop fogadására van kialakítva. (vagy bármi másra) Tengelyenként elég egy darab kapcsoló, mint közös Home és (--). A (++) pedig beállítható a szoftveres határokkal

yuagaci9g

Koszonom a valaszokat,  
kozben sikerult megoldani szoftbol, hogy becsukaskor csak a kijelzoje kapcsol ki,
a gep mukodik tovabb.  
Igy gyari dokkolo nelkul is hasznalhato kulso monitorral.    [#worship]

000000000

Végállás kapcsolót illik a tengely mindkét végére tenni ha esetleg  szoftveresen valami gond van....

egy gyöngécske gépnél esetleg elmaradhat... a motor talán nem tépi szét a mehanikát...[#alien2]

43pbwjg8s

Sziasztok!  

6-os rétegelt lemezt 2-es Chipbreaker-rel milyen technológiai paraméterekkel érdemes marni?  
Egy vagy akár több fogásban.  

Előre is köszönöm!

43pbwjg8s

Lehet Clip is.... A fene se tudja a nevét, de próbálnám ugy hivni ahogy szoktátok.

svejk

Nekem nincs H1-em, sőt az oldalról sem tudok direkt linket csinálni, de beidézem még egyszer a teljes fejezetet:

"Bemenetek:
Az 5 db bemenet (P7- tüskesor), zárókontaktok fogadására elő vannak készítve. A bemenetek közös pontja a 6. láb (GND). A bemeneti tüskesorra, tüskesori hüvellyel érdemes csatlakozni!
Az 5 bemenet bármilyen kombinációban és bármire fel lehet használni, de természetesen ennek megfelelően kell a CNC vezérlőprogramot konfigurálni! Érdemes az adott program leírását tanulmányozni a lehetőségekről.
(mikrokapcsolókhoz előkészített bemenetek)
Egy lehetséges mintabekötés:
(bemenetek alkalmazási mintája)
A bekötés önmagában nem funkcionál, ehhez a CNC vezerlőprogramot is be kell állítani!
Nyomógomboknak, végállás kapcsolóknak, bármilyen mikrokapcsoló (mechanikus is) alkalmazható. Ezeket a jeleket a PC dolgozza fel, nem a Vezérlő.
Célszerű a bemenetek kábelezését is árnyékoltan szerelni!
A Mach3 bemeneteinek a programozásáról, bőséges infót talál a leírásában:"

Nekem ebből az jön le hogy a P7 csati egyenesen megy az LPT portra, ehhez ajánlottam a HALL-ok bekötését.

svejk

Viszont az oldalt végig olvasva, és a NYÁK képét szemügyre véve az is kiderült hogy mégsem direktben megy a P7 az LPT-re, hanem van jelformálás egy Schmitt trigger személyében.
Az hogy ez fordít-e fázist nem tudom, de nem is lényeges mert a Mach-ben configurálható a bemenet logikai szintje.
Továbbiakban lehet a gyártót kellene megkérdezni, van itt topicja.

Rabb Ferenc

Tulajdonképpen megadtad a választ. Egy 7414 fogadja a P7 felől érkező jelet, felhúzóellenállásokkal a bemenetén, és invertálva továbbítja az LPT port felé.  

Sanyike! Valóban "gyengécske" gép lehet, amit a saját hajtása szét tud tépni... Legrosszabb esetben a marófej állhat bele az asztalba. De az meg inkább programozási, vagy gép konstrukciós hiba szerintem. Dehát pont ennek az elkerülésére van a Soft Limit

000000000

Azért nem próbálnám ki, hogy mi történik 10000mm/min-nél ha behal a soft...

szerintem csomót kötne a 25-ös golyósorsóra a DC servo, de valami törne az tuti...