Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

De az őt fűtő teljesítmény az a rajta eső feszültség (bemenő mínusz kimenő) és a rajta átfolyó áram szorzatával arányos.
Fél amper terhelőáram környékén már mindenképp hűtőfelületre szereld, mert lekapcsolja a hővédelme.

svejk

Vegyél pár száz forintért egy autós mobiltelefontöltőt.
10-30 V bemenő közt közel 1A kimenő áram.
MC34063 a lelke mindegyiknek....

svejk

Nem kell hűtögetni, ha nagyon parázol, esetleg dobj a kimenetére egy pár tizeddel nagyobb értékű Zenert a ZPY sorozatból.
(persze a kívánt kimeneti feszt neked kell beállítani az ellenállásosztóval)

bvadkrcds

Köszönöm…
A bemenő feszben ne voltam biztos. Voltak ellentmondó dolgok a neten 8 és 30V között voltak a leírások. De ha elvisel a 15V bemenőt, akkor jó.  

000000000

olyan elöfordulhat bizonyos mp3 lejátszoknál hogy ha usbn beadod neki az 5v mondjuk csak ezel a 7805 tápon megsem fog mukani mert szoftveresen is meg kell szolitani hogí üzemeltetni tudjad usb 5v keresztül!
vagy marad az elem részén a táp betáplálás azon keresztül ne adj neki 5v mert meghal egyböl egy vagy 2db 1.5v elem az az 1.5v..3v müködnek vagy sajét belsö akuja van az ujabb verzioknak!

bvadkrcds

Remélem, elég, ha csak megkapja az 5V-ot… Ha nem, akkor marad a 3V-os megoldás…

000000000

bvadkrcds

000000000

bvadkrcds

000000000

usb bekötéshttp://pinouts.ws/usb-pinout.html" TARGET=_fnew>usb pin
ha ezen probálod elsöre:)

000000000

az elemrésznél nemvaloszinü hogy kibirja az 5v mert dc dc konverter van bene az tuti az elemes táplálásnál mert kisebb feszültségen is müködnek ezek az mp3 lejátszok az az ceruza akurol is azok meg max 1.2..1.3v max!

bvadkrcds

Köszi, a bekötést!
Találtam szivargyújtós megoldást, de inkább csinálnék egyet.

bvadkrcds

http://ipon.hu/PictureMod/pictures/280_BELKIN_NBT0642_micro_USB_auts_tlt.jpg" border=0>

000000000

persze egyszerübb mecsinálni nem bobyolult 7805tel!
az iylen cucokba MC34063 van nagyrészt mind amit linkeltél képet autos töltökbe is ez is kb 100 ft ic!