Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jv7pu3a5p

Köszi.  
Jó, hogy mostmár arcot is tudok a nick nevedhez párosítani. :))

bvadkrcds

43pbwjg8s

Nincs mit.
Én azt tanácsolám, hogy ha ilyen precíz dolgokat szeretne csinálni, inkább keresni kellene valahol kettő jó minőségű, vagy inkább új kocsit. Ez a felújításos dolog olyan lutri...
Meglepő, de még a golyók sem olyan olcsók mint gondolná az ember.

Sajnos nekem most nincs két szabad kocsim... :(
Így nem tudok felajánlani.

jv7pu3a5p

Majd felhomályosítom a lehetőségekről. Ha nem sikerül felújítania, akkor majd keresek neki kocsikat.  
Az ismerősöm is nagyon segítőkész, most kaptam tőle egy mérőóra állványt. Tudod, ahhoz az órához amit tőled vettem még régebben.  [#wink]

43pbwjg8s

Milyen volt az az óra?
Mikornos, vagy sima százados?
Van még egy mikronosom, csak csúcs nincs benne...

motion

Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni. Vektorizálnom kellene ezt a rajzot:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Motion/Sz%e1mlap/vir%e1g%20v%e9set_lev%e1gott2_mini_.bmp" border=0>

Ez csak egy részlete. Nem boldogulok vele. Próbáltam AC-t, ColrelX3-at és a Vector Magic programot. Az eredmény általában egy cakkos, szögletes valami, ami még hunyorítva is csak alig hasonlít az eredetihez. A Corel-es lett a legjobb.
Még egy gagyi digitalizáló táblával is próbálkoztam...(ezzel egyébként AC-ban elég jó rajzolni)
Tudna segíteni ebben valaki. Az is jó lenne, ha mit, mivel, hogyan jellegű lenne a segítség. (Sőt, az lenne a jobb)
Innen tölthető le a kép: (22Mb) http://cnctar.hobbycnc.hu/Motion/Sz%e1mlap/" TARGET=_fnew>Rajz

Előre is köszi mindenkinek
Motion

s7manbs8

A vektorizált hogy néz ki, ami szerinted nem jó, hagy nevessünk egy jót, hogy lesz Piroskából farkas ? :)

s5f8tmfv3

43pbwjg8s

PS ben érdemes kigyomlálni a színeket.
Utána egy stamp szűrő neki. A végeredménnyel könnyebben birkóznak meg a vektorizáló programok.
Sajnos most incs időm hog ykipróbáljam. :( Bocsánat érte, hogy csak dumálok!

Arany János

http://cnctar.hobbycnc.hu/Arany%20J%e1nos/" TARGET=_fnew>Virág1 néven. így néz ki.
Igaz, csak a kisebbik!

motion

Köszi mindenkinek a segítséget.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Motion/pr%f3b%e1lkoz%e1sok/" TARGET=_fnew>ITT vannak az én próbálkozásaim eredményei. Persze volt még több is...Elég gyatrák. (az egyik majdnem eléri az Amatőr szintjét )
Amit még elfelejtettem, hogy ezt gravírozni is kellene majd. És ez az egyvonalas forma nem megy nekem semennyire.   ...a Piroska az sajnos tényleg csak Piroska...[#smile]

Arany János

spgkgiiaa

Uraim!

Nem tudom, hogy jó helyen kérdezlek-e benneteket, de van pár kérdésem:

- van-e itt valaki, aki Székesfehérváron, vagy a környéken gépeket épít? Elektromos, és vezérléssel kapcsolatos kérdéseim lennének (mechanikus és szoftveres nem).
- van-e rugalmas hozzáállású ismerőse valamelyikőtöknek, aki lézerrel vág acéllemezből úgy, hogy minden adatot a szíves rendelkezésére bocsátok (mintha olvastam volna valamelyik gépépítő topicban)?  
- van-e kedvenc szerszám beszerzési forrás?
- van-e tapasztalat olyan anyagokkal, ami nem fa, hanem pl. műanyag, jó az ára, és jól használható?
- van-e gépépítő alumínium profilos beszerzési forrás?

Az összes kérdés hobbi kategóriába vág. Személyes dolgokkal privátban, közhasznúakkal pedig itt várnám a szuper ötleteket!

Köszönök mindent előre is!

000000000

Sziasztok!

S.O.S. Szükségem lenne egy bizonyos Amada gépből egyetlen kimentett szerszámrajzra!A gép 4m es 220 tonnás és nyolc elektromosan hajtott tengelye van (X1,X2,y1 ,y2, z1,z2,r1,r2)és ami a legfontossabb hogy Delem 58 vezérlése van!
Aki ilyen gép közelében van az mentsen nekem ki egyetlen vagy az összes szerszámot ami a gépben van!és ha tudja küldje el az e-mail címemre (pár kilóbájt az egész)engelsbach@freemail.hu  

Köszönettel : Csaba

000000000

Letöltöttem a TurboCnc 4.01 forrását.
De nem tudom kibontani, mert "elfelejtettem" a jelszót.
Tudna valaki segíteni?
Köszi!