Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

helló! Köszi ezen érdemes elgondolkozni. Csak azért gondoltam mert voltam lakatosnál és 150000-20000FT-ról beszélt. Találta ezt a fórumot és gondoltam írok hátha valaki okosat mond. Szerintetek ezzel a szerkezettel az evező tollát is letudnám tekercselni? Ja és szériában.  válasz Rabb Ferenc  

Rabb Ferenc

Szia! Szerintem az evező tollát külön kell elkészítened, és a nyéllel utólag összeragasztani. Abban van egy gerinc is, ami szerintem nem tekercselhető, hanem előre el kell készíteni. Át kell gondolni, hogy milyen sablonokat használj, ami a gyanta átkeményedése után kihúzható a kész darabból.

Az összeg amit írtál, nem egyértelmű :-))

Egyébként pedig pittyents a "Válasz" gombra, és akkor automatikusan megjelenik, kinek írtál.

SquirrelTech

Ez bevált dolog evezőknél, hogy tekercselve van szalagból a nyél?

000000000

Tipikusan a fólia a legolcsóbb és leg gyakrabban használt jó megoldás. Szinte bármien fólia alkalmas rá.  
Készíts egy rajzot. Vidd be egy profi vágóhoz. Rögtön tudni fogod, elkészíthető e fóliából. Ha, nem, azt is megmondja mi az mi nem jó. És még, nem is fizettél érte:))

knifemaster

Ha kerékpárvázaknál,villáknál,felniknél bevált..

43pbwjg8s

Hát akkor, keresnék olyan fórumtársat, aki rendelkezik fóliavágó plotterrel, és tesztképpen, ha lehet nem túl drágán, elkészítene nekem egy ilyen fóliamaszkot az általam küldött anyag alapján. Mondjuk max A4 méret lenne, de inkább kisebb.

Előre is köszönöm!

SquirrelTech

Azért kérdem, mert nekem pl. repülő törzsénél ez sosem vált be. Ha "kiterített" mintából csináltam, és nem szalagból, mindig jóval erősebb lett. A szalagot viszont sokkal könnyebb tekercselni.

jv7pu3a5p

Szia!

Volt szerencsém már nekem is ahhoz a PICes demo board-hoz. NEm rossz cucc amúgy, és csak azért tűnik bonyolultnak, mert próbapanel jellegű.
Nekem is hasonló készül csak egy kompakt cucc. 320x240TFT touch-al, xmega hajtja majd, bluetooth kommunikáció, hordozható. Ha elkészül szívesen adok Neked a nyákból játszadozni. A programot nem ígérem, de részleteket tudok adni majd, (kijelző meghajtás stb)
Jelenleg is van egy demó panelem erre a célra, csak még idő hiányában nem tudtam sokat csinálni vele.

jv7pu3a5p

Srácok!

Hétvégén nyákot martam. De nem lett túl fényes a végeredmény. Konkrétan nagyon csúnya lett a réz széle, "kiszőrözte" nagyon. És a vezetősávok is vékonyabbak lettek mint korábban. Elsőre grav tűre gyanakodtam, csere egy újra, helyzet változatlan.
Aztán, martam plexibe egy gyűrűt. Itt ért egy kis meglepi, bár ezt már korábban is tapasztaltam kis mértékben,de eddig nem foglalkoztam vele. A külső átmérő nagyobb lett 2 tizeddel a névlegesnél, a belső pedig kisebb lett 2 tizeddel a névlegesnél.  
Egy dologra tudtam gondolni ebből, hogy kotyog a főorsóm!!?? Gondoltam, hogy a munkadarab eltolja 2 tizeddel, azért lesz nagyobb. Lehetséges ez? Van erre más magyarázat?
Ma reggel lemértem a főorsó ütését, 6 század. (feltéve ha jól mértem)
Kress FME800 amúgy.

may47wb

A lapolvasókba milyen cső van? Azt lehet használni világításként vagy káros a szemnek?
Vagy rövid az élettartamuk?

kozo

A gravír tűt nézd meg a körmöd hegyével(főorsó bekapcs) vagy órával befogás után, mekkora az ütése .  
Szerintem még akár a meghúzás mértékével ill. a tű befogás mélységével is bevihető kicsi ütés a rendszerbe.

Rabb Ferenc

Misi ennek az okát és a gyógymódot is részletesen leírta az "Ezt készítettem a CNC gépemmel" #4238-ban. Ott a megfejtés.

Szalai György

Esztétikai tuning lesz ez egy levitézlett megjelenésű fa evezőre, vagy habanyag magra tekernél könnyű, hi tech  pádlit magadnak?
Mert ha az első, akkor nyugodtan tekerd kézzel, és hengereld egymásra a rétegeket, szép lesz.
Ha meg a második, akkor nem túl jó ötlet a tekercselés, mert vagy nehéz lesz, vagy el fog törni.
A húzás közbeni hajlító igénybevételnek, az evező akkor tud a legkisebb súly mellett a legjobban ellenállni, ha a teherviselő szálak az evező teljes hosszában, (A toll végétől a száron át, a nyélig vagy másik tollig.) folyamatosan, a hossztengellyel párhuzamosan, futnak. Az ezekre merőleges keresztirányú szálaknak semmi más feladatuk nincsen, mint helyükön tartani a teherviselő szálakat. Ők a teherviselésben nem vesznek részt. Szalag tekercselés esetén minden elemi szál, az evező hosszára haránt irányú lesz, ezért a terhet a ragasztó anyagnak kellene felvennie, de az erre csak korlátozottan képes.

A teherviselő rétegben unidirekcionális (egy húzásirányban erős) szövetet kéne használni, az evező hosszával megegyező fő száliránnyal. Ha ez esztétikailag nem kielégítő, akkor a fedőrétegben lehet akár triaxiális (hatszög mintájú) dekoratív szövet.
http://clientnews.soarcomm.com/pics/Delta-7-Arantix-frame.jpg" TARGET=_fnew>Egy nagyon idealizált szálerősítésű szerkezet.

jv7pu3a5p

Köszi. Megnéztem. Olvastam Misi írását is. Órával most a grav tűt néztem meg kézzel forgatva 0.04mm volt. De gondolom menet közben ez csak rosszabb lehet. Akárhogy forgatom a tűt nem lett szebb a nyák. :(
Most végleg megérett a csere a vbodi féle fortunára.

Most, hogy ott volt az óra a marószáron, kívácsiságból egy újjal megnyomtam a marómotort oldal irányban. Rosszabb lett az eredmény mint gondoltam 2-3 tized. Szóval nem valami merev mechanika. De majd a következő...

000000000

Helló! Nem fára lesz. Én azért gondoltam hobby cnc gépre mert egy sima tekerés után át kell húznom nagyobb szögben és  ezt többször meg kell ismételni. Ezen az oldalon van valami hasonló géphttp://www.youtube.com/watch?v=wcdBTq2TpPc