Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

robokacsa

leírok egy tapasztalatomat, hátha valaki belefut ebbe a hibába, amit elkövettem, legalábbis szerintem, mert azóta még nem tudtam leellenőrizni az elgondolásom.
ritkán használom az artcamot, reliefek készítésére, és egyszer előfordult, hogy otthagytam a gépet, csinálgassa csak a dolgát, és miután legközelebb ránéztem, megszerettem volna nézni, mennyi ideje is dolgozik, persze közbe a pc átváltott képernyőkímélő módra, de lehet, még takarékosabb üzemmódra  is váltott, azt nem tudom, mert ilyen már előfordult, hogy képernyőkímélőről visszaváltott a mach3 képére, és rendesen folytatta a dolgát, de nekem ebben az esetben a pc elkezdett gondolkodni,magáhoztérni,persze eközben a gép meg nem kapott jeleket, és amelyik irányba ment addig, abba az irányba nem állt meg a sor végén, hanem túlszaladt kb 3cmt, és onnan kezdte folytatni, mindha minden a legnagyobb rendben volna......
az elgondolásom jó lehet, hogy kikapcsolok, mindenféle kepernyőkímélőt, és hasonló extrákat a gépen, hogy ez ne forduljon elő????
vagy egész más lehet a dolog mögött???
sima asztali pcről van szó, és még csak lassúnak se lassú...

ppxgww95

Jó gondolod, hogy lehetőleg minden sallangot el kell távolítani. A Mach leírásában is benne van, hogy bizonyos háttérben futó alkalmazásokkal egyáltalán nem tud működni. A legtisztább helyzet az, ha a gépen minden energiagazdálkodási lehetőség le van tiltva, hálózatra nem csatlakozik, akár a hálókártya is letiltva (kivéve persze, ha arról megy a hajtás), se víruskereső, se egyéb védelmi eszköz nincs.  
Olvasgasd ezt:
 http://www.machsupport.com/downloads/XP_Optimization.txt" TARGET=_fnew>XP optimalizálás Mach3-hoz

frob

hát mondjuk.... tudvalevő hogy minden képernyőkímélő az egy akkora baromság hogy kimondani nem lehet, ez alól kivéve az amikor kikapcsolja a monitort... a többi processzor zabáló és monitorfűtő alkalmazás... eleve cnc gépen minden ilyen s**rt le kellene tiltani...

robokacsa

jó pap is holtig tanul.....és szeretem magam bebiztosítani, hogy jól gondolom -e, vagy épp jól emlékszem e.ritkán jutok a gépem közelébe, ne firtassuk miért, de szerintem az én esetemben az még akkor a monitort is kikapcsolta, mert nem szokott ilyet csinálni, csak most tényleg sokáig volt magárahagyva. egyébként egyből kikapcsoltam az ilyen sallangokat a gépről, de még csak azt se mondhatom, hogy direkt van rajt, mert szinte teljesen újratelepített gép, és szerintem windowsos alapbeállításokkal maradt.  
én azt hittem valakivel hasznos tippet osztok meg, elfelejtettem, hogy ezt tudnom kellett volna bocsi.

robokacsa

köszi, tanulmányozni fogom.

frob

Mindenféleképpen hasznos volt a felvetett dolog, sztem nem te vagy az egyedüli eset :)
Az meg másik dolog hogy nekem alap az ilyen motyók kikapcsolása még egy sima asztali gépnél is.

000000000

szia!
ezek szerint nem tudod egy sima képernyö kimélö ha magába is fut a winfoson az 50% proceszor terhelés minimum igy a közben futó alkalmazások is belasulnak amik nem komálják a plusz memoria és a proceszor terhelést sem!

000000000

Lehet hogy ezt érdemes lenne átolvasnod!
http://cnctar.hobbycnc.hu/mambablack2009/vegyes/XP_Optimization%20mach3.txt" TARGET=_fnew>XP_Optimization mach3
Az az egy szüz xp mach3 gépnek![#nyes]

43pbwjg8s

MIndenképpen olvasd el amit lenn mlinkeltek neked az optimalizásláról.
Amit irsz az nem a képernyőkímélőnek, hanem az energiatakarékossági beállításoknak köszönhető.
Nekem anno olyan eset esett, hogy az éjszakára ott hagyott gép szépen lecsendesült és biza a feladatokat sem végezte el amiért ott hagytam.
Csak akkor folytatta amikor reggel felébresztettem az édes, de nem kívánt szunyókálásából.

Le vele!!!!!

Minden ilyet tolj le a gépről!

000000000

Ez a lényeg, hogy jól fusson a Mach3![#eljen]

KoLa

Alma!nincs ez meg magyarul?[#eljen]

43pbwjg8s

Szia Attila!
KÖszönöm!
Szerencsére már van egy felajánlott segítség.
Ha valamiért mégis elakadunk, azért megkeresnélek.
Köszi mégegyszer!

43pbwjg8s

jah.. Attila.
A topicomba tettem kézel vágottal készültről képet. Csak érdekességnek.
Most legalább tudom, hol lehet szikét venni. Már megérte. Azért nagy mennyiségben nem csinálnám igy. A fólia ráadásul sima lézernyomtatóhoz használatos cucc.
Szépe tétegekben elkezdett foszlani a homok alatt. :) Ezzel a kics pisztollyal és kis szállítási mennyiséggel amit az én kompresszorom tud, nem foszlott teljesen szét és nem lukadt ki. De ha nagyobb lenne.... Akkor ez nem lenne jó semmire.

Megkeresem azokat a cuccokat amit a multkor nézegettem magamnak. Ez nem fólia, hanem olyasmi mint a nyáklevilágításnál használatos fotolakk. Csuda érdekes.
Nagyon finom dolgokat lehet a segítségével szórni. Ha megvan linkelem a topicomba.

Bencze András

Csinált-e már valaki ISEL C142-4 átépítést step/dir-re? Az eredeti soros vezérlőt ki akarom dobni és LPT-ről vezérelni, de van 1-2 homályos dolog pl. a stepper vezérlő booster bemenete ill. a ref és végálláskezelés.

robokacsa

h2 vezérlőnél kell árnyékolni a motorkábelt??