Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Ez egy új szíj, ha már szétszedtem, vettem bele, ezer forint alatti tétel.
Visszatettem rá próbából az eredeti szíjat, hátha az újjal nem stimmel valami, láttam már gyárilag hibás dolgokat. Azzal is ugyan így viselkedik.
Logikus amit © Danibá ír, ki fogom próbálni. Leginkább egy pontosan megmunkált talpú motor és motortartó hozhatna megbízható felfogatást.
Azért használható így is, csak nem olyan mint szeretném.

VViktor

Szia svejk.Lehet igazad van nem is próbálgatom nagyobb árammal,most 20Vdc van rajta.Ezért gondoltam hogy megpróbálom nagyobbal,de igazad lehet inkább nem feszegetem :D Nincs pénzem vezérlőre mert kell a sínekre az átépítéshez.

VViktor

Valaki segítsen nekem kérlek titeket.Nézem az itt készülő gépek hadát és látom mindenkinek egy kis aranyos cuki tápja van,meg híd meg miegymás.Én meg két hatalmas trafóheggyel birkózok,és nem értem hogy lehet hogy az a csöpp trafó elég nektek?

000000000

A forgatónál én is tököltem, hogy jól fusson a fogasszíj.A két tárcsának az egysíkúsága nagyon fontos és a tengely irányú párhuzamossággal lehet játszani. Az egyirányba való futást könnyű bejátszani, de fordított forgásnál le mászik a szíj. Finom beállítási lehetőséget kell csinálni!
Gondolom eredetileg nem tököltek vele, a vezetők megtartották a szíjjat, nemm számított a surrogás.

Szalai György

Tápegységet csúcsterhelésre méretez az alapos Hobbyista.
Minden lehetséges áramfelvétel maximumot összead, 100% egyidejűséggel számol, és biztonsági rátartást alkalmaz. Papíron a végeredmény pár kilowatt.
Összerakja a gépet, megméri az áramfelvételt és látja a szemével, hogy a töredéke a számoltnak. Legközelebb olcsóbb trafót vesz, és kisebb egyenirányítót, és nagyobb puffer kondenzátort.
De hogy beválik-e, azt végül nem a gép, hanem a felhasználás körülményei szabják meg. Ugyan az a motor képes felvenni X ampert, a tizedét is, meg a tízszeresét is.
Véleményem szerint számolgasson az ipar.
A Hobbyista pedig építse meg az elérhető alkatrészekből összerakható legnagyobb tápot, amit a zsebe megenged. Univerzálisan, mert máshoz is kelleni fog. Azután ne csak egy dologhoz használja, hanem bármihez, amihez szükséges. Hiszen az ő egyidejűsége sem 100%, nem dolgozik minden cuccán egyszerre.
Minek neki mindenbe külön tápegység?
Így olcsó.

VViktor

Szia és valahol igazad van.Én is a meglévőt használom,csak nézegetem hogy ti (ők) egy tápról hajtjátok az összes mocit,én meg csak kettőt pedig nem kicsi a trafóm :D Lehet elbírná mind a 3-at?Azt ne kérdezed mekkora a trafóm mert passzolom csak azt tudom 220V be és 220 / 18 /20 jön ki mind duplán.

D.Laci

7vpav5d32

Ha van valakinek S.O.S kellene egy-két napra egy PCMCIA (CF)  kártyaolvasó, kártyával együtt. Köszi!

svejk

Holnap tudom megnézni, elvileg van, de a kártya biztos, hogy csak 256MB-os...
Csak el ne felejtsem, 8 óra után figyelmeztess!

7vpav5d32

Imádlak! Valaki lenyúlta a cégnél. Ezzel lehet bevinni az adatokat a buszok kijelzőjébe. Van egy uj autonk amit fel kell tölteni amíg a főnök észre nem veszi, hogy ez nélkül jár. A fönökasszony meg retteg :-).

svejk

Holnapig találd ki a frekiváltó sorsát és egyben postázom a cuccot.

svejk

Ha lenyúlták akkor örökbe adom neked, pláne ha kapsz érte "valamit" a főnökasszonytól :))

Jaj Istenem, csak ott legyen abban a dobozban amiben gondolom hogy lennie kell :(

7vpav5d32

Lehet kapok érte a talis hétvégét majd :-). Egy hónapja van a főnöknek nyugdíjig, de még mindig nagyon hangos. :-)

7vpav5d32

Előleg!:-)  
Ulrich Tietze - Christoph Schenk - Analóg és digitális áramkörök (1993)
http://hotfile.com/dl/68507260/42c52ab/U_T-C_S_-_Aag-dgs_amk.rar.html