Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Ez a biblia meg van nekem is :)))

Szalai György

hduf42fua

Egy kicsit béna vagyok az elektronikához, úgyhogy ehhez a mosógépmotorhoz szeretnék egy fordulatszám szabályozást.Tulajdonképpen nem fontos a folyamatos szabályozás elég lenne fokozatokban is.A mosógépből egy un.koptatót szeretnék csinálni.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Bodn%e1r%20Mikl%f3s/elad%f3%20v.%20cser%e9lhet%f5/mos%f3g%e9p%20motor.JPG" border=0>

Szalai György

Ha jól sejtem ez egy eleve kétsebességes, mosó és centrifugáló gép motor.
Foroghat percenként 2000-et, vagy csak 300-at.
Akkor két darab kapcsolóval kapcsolgathatod, hogy lassan forogjon vagy gyorsan és hogy jobbra-e vagy ballra.
Ilyesmi hajtja a fogaskerék szivattyúmat.

hduf42fua

Ez egy indezit mosógép és kvázi kukáztam.
vagyis visszavitték mert újat vettek.Tehát az előéletét nem tudom csak azt hogy rohadt büdös még mindíg.Most takarítom ki. Bedugtam a konektorba és csak a szivattyú működött és a motor nem mozdult meg, de lehet ez akár vezérlő hiba is de mindegy ,ha tudnék csinálni v. venni egy ford. szabályzót kikötném az egészet. Nekem inkább kis fordulatok kellenének úgy száz és háromszáz között. előre is köszönöm az ötleteket.

000000000

Nekem is tulajdonomban van egy példány.

000000000

Majd kap egy fél karéjjal a fönök asszonytól.[#eplus2][#nyes][#nevetes1][#love11]

svejk

Az baj a "koptató" nem jelent igazából terhelést neki csak induláskor, hacsak nem lesz jócskán excenteres menet közben a dob.
Szóval ventillátoroknál vagy egyéb fékezőnyomatékot képviselő terhelés esetén egyszerűen változtatni kell a motorra jutó feszültséget, célszerűen egy autotrafóval.
Végszükségben sorba kötött, 15-100W-os izzóval.
Ha ez nem működik, vagy nem elég stabil a fordulat, akkor marad egy normál frekiváltó, parasztosan rákötve a fő és segédfázist. Ez egy csúnya megoldás, de a gyakorlatban működik.
Mivel Te a 300-as fordulatú bekötést fogod használni - ahol a motor csak 70 W-os) elég egy 100W-os frekiváltó.

svejk

Természetesen a frekiváltós megoldásnál a kondenzátorra nincs szükség.

svejk

Meg tudná valaki mondani hogy poliuretán fogazott szíjat miért csak T és AT-s profilú fogazott kerékhez gyártanak?
A colos L profilú kerekek sokkal olcsóbbak :(

Szalai György

http://www.brecoflex.com/download/B212.PDF" TARGET=_fnew>Készül az minden féle fogazással.
Csak nem biztos, hogy terjed az élelmiszer iparon kívül is.

hduf42fua

Köszönöm !
Megpróbálom először az izzót.
ÜDV

Szalai György

A Vector Controll-os frekiváltó nem érzékeli a fázistekercsek egymáshoz képesti pozícióját?

svejk

Butábbak ezek ennél...
De jellemzően 100W-osban szerintem nincs is olyan, ha igen akkor is kikapcsolható a funkció.

svejk

A PCMCI-CF átalakító meg van (SanDisk), de kártyát nem találok.
Végszükségben kiveszem a régi fényképezőmből, abban 1 G van, de írd meg mekkora kell minimum és szerzek postázás előtt valakitől.