Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Gratulálok!
Ritkán látni ilyen átfogó segítségnyujtást.
[#worship][#taps]

svejk

Az izzót csak sorba kell kötni az egész kócerájjal, ne is keverd ide a motor színeit.
De ez az izzós lesz valószínűleg a legkevésbé használható, az emlitettek miatt.
Jobb lenne egy toroid vagy egy 110V-os trafó.

(ajánlhatnék még 230/24V-os trafóból álló soros előtétet, de abba ne bonyolódjunk bele:)
Lehet egy ablaktorlőmotorral már régen készen lennél, vannak olyan csigaáttételesek is amiknek 75 vagy 130 a kimenő fordulata és azt egyszerűen tudnád a kapocsfeszültség csökkentésével csökkenteni.
Az még a működéséből adódóan valamilyen szinten fordulattartó is)

bvadkrcds

Sziasztok!
Kapcsolóüzemű tápokat lehet párhuzamosra kötni? Gondolom lehet, mert egy kondit töltenek... és ahogy kisül, úgy töltenek utána. Ugye???

000000000

Lehet, csak ne kapcsold be....
Nem igazán díjazzák. Vannak ott olyankor még valami kiegyenlítő áramok is, vagy mik...
De ha teszel mindegyikkel sorosan egy jó nagy teljesítményű ellenállatot is, akkor van rá esély, hogy nem bántják egymást.

hduf42fua

Jó akkor az izzót elfelejtem. Milyen toroid kell? mert 230v-os az van. A mechanikus áttételváltoztatást csak a legvégső esetben
szeretném(Csak mert a mosógép szíjtárcsa és a burkolat között kevés a hely)és a külső burkolatot vissza akarom tenni.Nem baj még várok addig a granulátumot hajtom csak tudnám mit-is.

43pbwjg8s

Miki!
Van egy kis méretű nekem ami a H1 tápjában volt.
Ha érdekel megnézem az adatait.
Elvileg, ha gyorsan kell az adat, Magi Pista tudhatja. De a H1 doksiból is vissza lehet számolni.

svejk

Engedélyezett üzemmód, de a második aminek kisebb a kimeneti feszültsége csak akkor kezd el dolgozni ha az első már a végét járja, kezd áramot korlátozni vagy leesik egyéb okokból a feszültsége. Ez egyébként minden kis belső ellenállású tápforrásra igaz.

svejk

Ja, most esett le, Te a komplett mosógépet akarod használni, és annak az üstjébe mennek a koptatandó alkatrészek.
Toroidon én a változtatható feszültségűt értem, tudod aminek a tetején van egy tekerőgomb :)

svejk

Viszont így üstöstől, ékszíjastól van a motornak rendesen terhelése, lehet mégis jó az előtét izzó.

hduf42fua

Akkor az izzót visszatettem az emlékeimbe.
Hova kössem sorba? ( Az "egész kóceráj"-on belül)

Varga Ferenc

Danibá 43db mosógép adat közzül ez csak egy.

svejk

Éppen ne belül...
amit eddig bekötöttél motort és kondit minden marad, a 230 V hálózati feszültség  és a "kóceráj" közé kell iktatni az izzót.
Értelemszerűen csak az egyik ágba.
Én másképp nem tudom leírni...

sanyi84

Hogyan kell szétszedni a HEDL encodert? Le szeretném bontani a motorom tengelyéről, milyen inbusz kell a hernyócsavarjába? Illetve a műanyag kupakot le kell-e bontani róla? Elnézést a kép lopásért, ugyan ez az 5640 csak H12 felirattal és HP gyártmány.  
https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/For_Sale/HEDS5640_Encoder/P1430136_small.jpg" border=0>

Varga Ferenc

Miklós a fehér/pirosra kössed ez mindig állandó.

Rabb Ferenc