Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

x4rhew5r3

Az Encoder topic, #740 körül is találsz infót.

svejk

Az inbuszkulcsot 0,89 mm-esként keresd a szerszámboltokban, kb. 100 Ft-ba kerül Bondhus-nál alább ne add!

sanyi84

Igen ez az adatlap már megvan. Az encoder motor felfogató lap össze van pattintva a felső lappal. Tehát csak elfordítom a középső részt az egy ponttal jelölt helyzetbe, kicsavarom a hernyócsavart, kipattintom a felfogató lapról a 4 bütykös házat és az egészet óvatosan lehúzom a motor tengelyéről. Ha jól értettem az adatlap szerint. Nem akarom tönkretenni, de valahol el kell kezdeni.

svejk

Elforgatod 1 pötty irányába  
bedugod az inbuszt
fellazítod 1-1,5 fordulattal(vigyázz 2 szokott benne lenni 90 fokkal eltolva)
Az egészet szöröstül- kalapostól-mindenestől lehúzod a motor tengelyéről.
Ha a kalapot le akarod venni nagyon észen kell lenni mert szinte biztos sérül a tárcsa.

hduf42fua

sanyi84

Köszönöm! Akkor a motor homloklapjára két csavar fogatja fel-azt hittem négy, és a motor tengelyére is kettő. Így már értem, köszönöm szépen!

43pbwjg8s

Ment mél és itt van a kezemben az imbusz.
Csak hol tudod átvenni???

svejk

A tengelyen kettő szokott lenni, de nem mindig!

sanyi84

Köszönöm, nem tudom, talán a hatvani talin ott leszek.

korbendallas

üdv!
Adott thk30-as lineáris sín és 40-es ill 90-es aluprofil.
kérdés:
Fel lehet-e rakni a sínt az aluprofilra úgy, hogy a profilban lévő T-nútba csinálok megfelelő "anyát" és ahhoz csavarozom a sínt.  A másik megoldásnak arra gondoltam, hogy 20-as laposvasat felcsavarozni a profilra a fent leírt módon és ahhoz fogni a sínt. Ezzel csak az a baj, hogy kb 2 méteres laposvasat síkba maratni, nem eccerű dolog. Előre is köszi a segítségat!

43pbwjg8s

Győző nem megy feléd mostanság?
Ő elvihetné.

x4rhew5r3

Én egy kicsit túlbonyolítottam:)
Teljes hosszban egy laposvas (50-es profilhoz 10x5-ös), a sínt sablonnak használva furatok + menet a laposvasba.
Laposvasat befűzni a horonyba, megfelelő hosszra levágott csavarral rögzíteni a sínt.

Szalai György

kérdés: Milyen hosszú a sin és az aluprofil, hány helyen csavaroznád, mennyire húznád meg a csavart?

Ha nem csavarozod át az egész szelvényt, akkor a horonyanya belülről megnyomja a horony belső falát. De a profil másik oldalán lévő hornyot nem nyomja semmi. Ezért egy kicsit görbül a szelvény, minden csavarnál. Ha hosszú a szerkezet és jól megtéped a sok a csavart, akkor ez zavaró lehet. Rövid szerkezet esetén, (tíz alatti csavarnál) biztosan nincs jelentősége. Biliacél csavar vagy anya esetén sincsen, mert azt meg nem lehet megtépni. Nem tudom, hogy a horonyanya milyen kemény egyáltalán.

A másik kérdés, hogy mekkora terhelés lesz a sin kocsiján, mert akkora terhelést a horony biztosan nem bír el, mint a 30-as sin és kocsi.

korbendallas

Sneci: nem rossz ötlet
György: A hornyot kívűlről nyomná a sín a horonyanyával szemben,nem? Vagy félre értelek?
2m hosszú az aluprofil. Megpróbálok képet feltenni

korbendallas

http://www.korbendallas.atw.hu/kepek/gep.JPG" border=0>