Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Urak,segítsetek,ha tudtok!

Van nálam egy laptop,amire Corel 11-et kéne telepítenem XP alá.
Két CD-s a Corel,az eggyik CD-n a telepítő,a másikon a magyarítás.
Viszont a laptopban jelenleg nincs optikai meghajtó(rossz!),és mostanában nem is lesz.

Egyébb módszerrel bemásolva a két CD-t a gépre,odáig oké,hogy a Corel feltelepül,megy is,de viszont a magyarítás telepítésekor a következő hibaüzenetet adja:

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/corel.jpg" border=0>

Amit értek is,de valahogy mégiscsak fel kéne tennem a magyarítást hozzá.

Van valami megoldás,hogy tudom rávenni,hogy C:/-ről is települjön?

43pbwjg8s

Ird ki képfile-ba a két cd-egy másik gépen, majd utána linkeld be mondjuk daemon tools-szal az általa létrehozott virtuális meghajtóba!

http://www.daemon-tools.cc/eng/downloads" TARGET=_fnew>Daemon Tools

PSoft

"egyébként sokat kibír csak a GEM és tűző-kapcsot nem szereti :)))"

Na,meg a golyóstoll beetét hátsó végét se.

Többször találkoztam már "kintről hozott"(lomis) nyomtatóknál szabályos kőr alakú lyuk(ak)kal a hengerfólián.
Pont akkora a lyuk,mint egy golyóstollbetét átmérője.
Ja,és ezek kitűnően működő darabok voltak,csakhát minden hengerfordulatnál ott vannak a fekete "lyukak" a lenyomaton.

Úgy látszik Labancéknál ez egy "bevállt" selejtezési módszer.
Odab@sz neki a golyóstollbetéttel,és már mehet is a selejtbe,jöhet az új helyette.

[#boxer][#violent][#violent][#violent]

7ycdrkyx

Sziasztok!

Volna egy kérdésem. 2mm, 3mm-es fa "lemezeket" hol lehet venni, tudja valaki?  
Sehol se kapatam. :(

Returned

000000000

Varga Ferenc

A bekötéshttp://kepfeltoltes.hu/101027/kapcsil_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Varga Ferenc

A felső a gyors (CF) 2800/min
Az alatta az(MG) 300/min

hduf42fua

Köszönöm !  
Este kipróbálom.

Rabb Ferenc

Csak egy óvatos érdeklődés, mert konkrétan nem ismerem a motort. Nem a kondi másik végét kellene a sárgáról a piros/fehér-re tenni forgásirány váltáskor? Nekem úgy tűnik, hogy most a fő és segédfázist cserélnéd fel. Amitől persze még elindul, de a segédfázis nem biztos, hogy szereti a direkt 230V-ot.

Rabb Ferenc

Persze csak akkor, ha valóban a barna a segédfázis egyik vége. De ez három kivezetésnél könnyen azonosítható ellenállás méréssel, hogy ki kinek a barátja...

hduf42fua

Köszönöm,leellenőrzöm.
Egyébként amint lentebb írtam is ebből a motorból 5 kivezetés jön ki azértmegmérem hogy ki kivel  .Viszont ,ha beindul és jó a fordulatszám akkor nem szándékozom a forgásirányt változtatni.Gyakorlailag ebbe a makettok 3-4-5 mm vastag rétegelt lemez alkatrészei mennének és még nem tudom ,hogy milyen (koptató) anyag. Valamilyen 2.5mm átm.granulátum ami a sorját és kiálló szőröket
koptatná le ( reményeim szerint).

Varga Ferenc

A feher/piros, a közös, ez a 2800-as fő és segédfázisa valamint a lassú fő fázisa.A kék a 2800-as fő fázisa. A piros a 2800-as segédfázisa.A lassút úgy kell venni mint egy háromfázisú bekötést csak az egyik fázis vastagabb huzallal van tekerve és kevesebb menetszámmal ez a fő fázis és van két segédfázis amely vékonyabb huzal több menet szám.Ezek csilagban a motor belselyében vannak lekötve.
Itt a fő fázis a fehér/pirosra és a két segédfázis a sárga és a barna.
Akit érdekel a tekercselési adat:48 horony
40mm-vasmag hossz
90mm-er a vasmag átmérő.
a 2800-as FF=6 lábas tekercsek 0,5mm huzal 6*33 menet
SF=6 lábas tekercsek 0.40mm huzal 6*40 menet.
Mosó üzemmód=300/min:FF=0.40mm huzal 120 menet 1 lábas 8db
SF = 0.355mm huzal 160 ment 1 lábas 2* 8db

Rabb Ferenc

Köszi a felhomályosítást [#worship]

7ycdrkyx

Köszönöm PALOM!
majd utána nézek :) PALOM

hduf42fua

Üdv mindenkinek!
Most fejeztem be a mosógépmotor bekötését és rögtön az elsőre sikerült. Köszönet érte Varga Ferencnek,Svejknek,Rabb Ferencnek!!!És nektek !! Tehát meghagyva az eredeti motorkábelezést a kondit
a 230v-os betáplálást és a glmmlámpás hálózati kapcsolót  a bekötés sikerült.Most már  az van hátra ,hogy miként fogom csökkenteni azt a 300/min fordulatot.reményeim szerint kipróbálom Svejk mester izzólámpás felvetését és ha jól sejtem akkor az izzót a sárga v.barna vezeték megszakításával tudom beépíteni.Holnap próba.