Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

hduf42fua

Nincs véletlenül az asztal alá berúgva egy ilyen 100W-os micsodád?

svejk

Van de nem szeretnék tőle megválni, olcsón vettem :)
Szerintem dobj egy hirdetést az adok-veszekbe, biztos lesz valakinek.

4um5b65d

Urak , kinek van birtokában HP Laserjet 3015 -ös Faxos, Lapolvasós, Nyomtatós, Másolós készüléke ?

Megdobtak egyel, hogy kezdjek vele amit gondolok, de valami olyasmit csinál, hogy beszorul a kijövő papír és olyan mintha a készülék keresztben el akarná vágni a papírt. Vagy valami hajtás félét csinál a papírra.
Volt valakinek már ilyen készüléke ilyen gonddal ?

SquirrelTech

Nincs beleszakadva papír, beleesve valami nem odavaló? Továbbítógörgő elakadva, esetleg eltörve a csapágya...
Konkrétan ilyen típus még nem volt a kezeim között, de olyannal már találkoztam, hogy Laserjet a beszakadt papír miatt tök szabályos legyezőt hajtogatott... :)

4um5b65d

Na ez is legyező félét hajtogatna, de csak 2db hajtást csinál, de olyan kontúrosat, hogy úgy néz ki mintha vágná a papírt.
A hajtás után a papír többi részén egyéb mechanikai nyomok is maradnak.

SquirrelTech

http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/33795/HP_Laserjet%203015,%203020,%203030.html" TARGET=_fnew>Plusz segítség. Szokott lenni bennük robbantott ábra és segédlet a szétszedéshez is. (3-ba darabolt fájl!)

4um5b65d

Köszi, ezt megsasolom...

Most hogy gondolkodom, valószínűleg nem idegen tárgy lesz a hiba, mert mindig ugyanott hajtogatja meg a papírt, kb a lap felénél.
És lehet hogy azért marad a további részen mechanikai behatás nyoma, mert a nyomtató vezérlése ráenged a papírra valamit amit nem kellene.
Szerintem az valamilyen software hiba lesz.

4um5b65d

Ja, még egy kérdés.
Honnan lehet azt tudni egy tonerről, hogy kifogyott, azon kívül hogy nem nyomtat ?
Még sosem volt Laser nyomtatóm , csak  "vacak" tintasugarasok.

Devecz Miklós

Ha jobb minősségű a nyomtató, akkor kiirja.
Az olcsóbb kategóriánál először a közepe kezd világossá válni. Ha kiveszed, és egy kicsit felrázod, akkor még egy darabig elmegy.

SquirrelTech

Lehet mechanikus gubanc ez is. Pl. ha a kihordásnál nem tudják "átvenni" a lapot a görgők, de a doboknál jó a továbbítás, akkor félbehajthatja. Ez persze csak egy lehetséges eset a sokból. Érdemes lenne belenézni.

SquirrelTech

Bocsi. http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=34829" TARGET=_fnew>Korrigálnám az előbbi címet. Ez 4 részre darabolt fájl, de ez már kitömöríthető. A másikat nem sikerült...

svejk

Valószínű a Fuser hengerről (fűtőegység) leszakadt a fólia...

svejk

A lap kijön nyomtat is rá csak az alja gyűrött lesz?
Fényképezz le egy ilyen "elkészült" lapot.

4um5b65d

Valamit találtam a tonerben. A henger mellett valami nagyon vékony lemezdarabkák jöttek ki.
Tettem be egy másik tonert.
Nyomtat, de nagyon vacakul.
Néha nem gyűri a papírt.
Talán érdemes jobban szétszednem....

4um5b65d

Hoppá, akkor ez lesz az a vékony lemezke ??