Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Van a kisebbik fogasszíj tárcsán perem. Annak súrlódik neki a szíj. Míg csak az egyik oldalon súrlódott, addig azt hittem, hogy korrigálhatom a tárcsák együttfutásával. De most, hogy együtt futnak a tárcsák, hol ballra megy, hol meg jobbra. Forgásirány függő lett. Ez ellen nem tudok megoldást.

Szalai György

Sajnos a fogas szíjat itt nem feszítő görgő feszíti. Egyszerűen a motor helyzetének beállításával tudok hatni a feszességre és az együttfutásra is egyszerre.

000000000

Most, valószínüleg kicsit kersztbe vannak egymáshoz képest.

Sz.József

Szerintem a két tengely párhuzamosságában még mindig van eltérés valamelyik irányba...
Nekem se lett elsőre jó...
De lehet nálad más a helyzet...

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/FMD-500N-3%20002.jpg" border=0>

4um5b65d

Az ilyen megoldásnál szerintem nem a párhuzamossággal van a probléma,
ha forgásiránytól függ, hogy melyik falhoz közelít a szíj, hanem a vízszintesnek tekintendő főorsóhoz képest bukik a motor tengelye. Vagy ellenkezőleg, felfelé áll.
Ha meg mégsem így van ahogy írom akkor csak növeltem egyel a hozzászólásaim számát. :)

s7manbs8

Laslie, te ilyen fiatal vagy , és még nőnemű is ?

Szalai György

Van-e a beállításra valami bevált módszer, a próbálgatáson kívül?
(Hogyha az FMD500N/006.jpg képen lévő tárcsák mégsem válnának be a fitness klubban, akkor én szívesen gondjukat viselném.)

4um5b65d

Egy kis smink és egy jó sebész csodákra képes...
Már többen meg akartak dugni, mióta travi lettem. :)

Sz.József

Így van...
Vagy is = nem párhuzamos (én úgy írtam valamelyik irányba)...
Vagy a leves görbe, vagy a tányér nem egyenes... :)

bvadkrcds

Nem lehetne egy görgővel korrigálni, a szíj elcsúszást… a dörgő is ferdén lenne, csak a másik irányba…  

Szalai György

Az a baj, hogy az elcsúszás iránya forgásirány függő. Ezért két feszítőgörgő beállítás kellene, forgásirányonként egy. Ezt nehéz korrekt módon megvalósítani. Jobb volna megtalálnom és megszüntetnem a hiba eredetét. Csak már kifogytam az ötletekből.

Sz.József

Mivel csak egy 13-as villáskulcs volt kéznél, maradt a próbálgatás. :)
Döntöttem előre-hátra, lefele-felfele (a motort), aztán egyszer csak úgy döntöttem :), hogy most ok...
Ha erre gondoltál, akkor "megnyerted"... :)
http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/FMD-500N-1%20015.jpg" border=0>

Sz.József

Szerintem ez csöbörből-vödörbe... :)
De lehet rosszul gondolom...
Az a jó ha alapból jó...
Nem? De...

robokacsa

hi
van itt valaki, aki h2 vezérlőt használ????
nem akar menni, csak erőlködik
de egy lépést se tud megtenni

VViktor

Sziasztok.Azt szeretném kérdezni,hogy az én lépcséim max 720mm/min -el tud haladni közvetlen hajtással.Ha én teszek egy gyorsító áttételt akkor vesztek az előtolás erejéből ugye?Na meg azt is szeretném tudni hogy az msd-32.25-ös vezérlő max hány voltot tud?