Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

helló! Az evező tollát egy kétkomponensű hab lesz melyben lesz egy gerinc majd egy sablonba lesz kiöntve majd hőkezelve. néztem már az evezőt és én úgy láttam hogy a toll is tekercselve van. Szerinted meglehet tekercselni?

Szalai György

Megnéztem.
Az ilyen szálvezetéssel készült cső, hajlító igénybevételre (evezőnyél) nagyon nem frankó.
De szép.

000000000

Én is ezzel szívtam (szívok).
Kétrétegü gravíranyagot marnék...

Többféle marómotorral próbáltam(ISEL, Metabo, Proxxon-ez zsír új...)

Forgatom a marót össze-vissza a patronban... hát nem tudom...

Több marót is próbáltam, a 0.2-0.3 mind kuka.

Biztos az én készülékemben van a hiba...

000000000

Én a gépre gondolta mert az én szalagom 2.5cm széles. Kúpos vasmagra szeretnem tekerni esősor egymás mellé majd 45°csinálni neki egy gerincet úgy mint pecabotnál. Szerinted jó lesz úgy?

000000000

Kedves CNC szakemberek, eloszor is, en is uj vagyok a forumon (O.Norbitol) kaptam meg a forum oldal cimet. En kulfoldon dolgozom kozel 6 eve mint CNC - CAD/CAM Programozo es jelenleg foislokan tanulok mint Gepesz mernok. (ja, bocsi nincs csak angol karakterem). Segitsegre lenne szuksegem mivel a foiskolan diploma munkanak azt kaptam hogy: "Design a CNC machine" - tehat terveznem kellene a CNC gepet. Norbival beszeltuk hogy ez tul tag fogalom es tul nagy egy diploma munkahoz. Meg meg kell beszelnem ezt hogy ertik a suliban. Nagyon halas lennek ha kaphatnek infot hogy hol es kivel kellene beszelnem aki tudna nekem ebben segiteni. Aki esteleg csinalt hasonlo diploma munkat vagy van valami otlete. Koszonettel!

frob

szerintem nem annyira vészes.. mert hogy tervezz egy cnc gépet.. és mivel gépésznek tanulsz... így egyértemű hogy szoftveresen nem kell helytállnod :)
tehát körbelesel a sok homemade cnc és a gyáriak között.. és megrajzolod...  egyszerűség kedvéért profilokból raknám össze, mert hogy kapható, méretrevágható.. és utána jöhet a rizsa hogy ez mire elég meg ilyen megmunkáló teljesítmányeket lehet kihozni ha e ha az van rajta lézer, marófej... stb  
szóval sztem az hogy tervezz egy cnc gépet nem etvasz... na meg miben rajzolod.. gondolom valami 3D -s sw ben pl solidworks... megrajzolod az alkatrészeket összeilleszted és szép látványos 3D animációt is összehozhatsz vele

s5f8tmfv3

Oroszul értő szakik!
Barátomnak kellene készítenem egy feliratot egy II. világháborús diorámához. A kérdésem hogy hogyan kell írni a dátumot? Ha jól rémlik valami rövidítést is használnak az oroszok, de ez csak régi készülékekről dereng.

43pbwjg8s

Van egy orosz kollégám....

De csak holnap ha nem gond.

Pedig ezt magamnak is tudnom kéne. :(

43pbwjg8s

Leírnád a dátumot?
Így egyszerűbb a dolog.

Rabb Ferenc

Merkel Gézát kérdezd!

s5f8tmfv3

Egyáltalán nem sürgős.
1942 november 16.  
Köszi!

43pbwjg8s

Ha Te tudnád hol születtem....

s5f8tmfv3

HФL SZЦLЗTTЭL? КIVДИCSI LЗTTЭM...   :)

Szalai György

4um5b65d

Tudjuk ám, hogy mi volt az első szavad...
Zdrasztvujtye táváris.  [#nyes]