Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Hibásan volt bekötve.
Az adatlap szerint egyértelműen az 1 és 2 az IN vagyis bemenet oldal. A hálózati fázis és nulla vezeték itt tetszés szerint köthető, mert a szűrő felépítése teljesen tengelyszimmetrikus. A 3 és 4 pedig a kimenet, az E földelés.

Ha mégis felcseréled az 1-et a 3-al és a 2-t a 4-gyel szerintem semmi hátrányát nem fogod tapasztalni. Szerintem, kösd úgy, ahogy a gyártó ajánlja. Nem kerül többe és a rend nem árt.

dg8n4i8x

.3dxml fájlt szeretnék valami emészthető formára hozni, de nem igazán találtam rá programot. Tud valaki segíteni?

000000000

A .3dxml a Dassault által open-nek hazudott licences formátum. Ha jól tudom csak a saját lejátszójával lehet megjeleníteni (3D XML Player). Amiből a 3D Ripper DX-el lehet kilopni. Nem próbáltam, csak ezt olvastam a fórumokon.

000000000

Köszi Miklos!
A link jó,de annyira régi a lejátszó,hogy w95 alatt fut.Nem kompatibilis a w7-tel.Ennyit a microsoftrol.Megprobálom a virtuális meghajton keresztül,hátha mükszik.

000000000

Tiszteletem az ueaknak! egy kérdéssel fordulnék önökhöz.A B16os furotokmánynak mekkora a csatlakozo kupszöge? Köszönöm a választ előre is.

000000000

Sziasztok.
Remélem valaki tud nekem segíteni. Van 4 stepper motorom, ebből 3 unipoláris. A neten nem nagyon találok róla semmit, vagy lehet, hogy rossz helyen kerestem eddig. A motorokra ezek vannak ráírva:
1. 42SPM24DGYB1; PJJQ182ZB-M; 7.5 deg 140 ohm.
2. EM-286; 04Z01G; STH-39H112-02.
3. EM-278; 17PM-K303-P3L; T0Z07-0-03.
4. 55SPM25D6F1; PJJQ181ZB-M; 7.5 deg 9 ohm.
Előre is köszönöm a segítsget.

s7manbs8

Milyen adat kell róluk ?

Csaby

Az első így néz ki?  
http://kepfeltoltes.hu/view/101017/stepper_motor_42spm24_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
Mert akkor az adatok(42SPM24DJA):
Operating voltage: approx. 24V
Operating currrent: approx. 282mA
No. of steps: 48
Dimensions without axis: Ø approx. 45 x 23 mm
Dimensions axis: Ø approx. 2 x 15 mm.

Csaby

Pontosabban:
http://kepfeltoltes.hu/101017/stepper_motor_42spm24_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

s7manbs8

Nem lenne hülyeség csinálni egy olyan elektronikát, ami megmondja, hogy egy léptetőmotornak melyik vezetéke melyik, és mérne ellenállást is, vagy egyéb hülyeséget. :):)

000000000

Szia.
Feszültség, áram, szög...
42SPM24DJA = 42SPM24DGYB1 ??

000000000

Nincs valami nagy Stepper motor katalógus??

Szalai György

Hú de kéne egy jótanács.
Bütykölöm a kicsi esztergámat. Darabokra szedtem két okból. Az egyik, hogy egyedül nem bírtam egyben felpakolni a helyére, mert nem olyan családból származom. A belezés van a véremben, nem a trógerolás. A másik ok, hogy kívántam megismerni, kívül és belül is. Az orsóházat nem volt bátorságom szétpiszkálni, de egyben levettem a gépágyról.

Ha már szét volt szedve, szépen megtisztogattam, bezsírozgattam. Új csapágyak kerültek a szíjfeszítő görgőbe, új bordásszíj és ékszíj. Feltérképeztem az elektromos áramköreit, felfedeztem a konstrukciós fogyatékosságait. Most már csukott szemmel is össze tudom rakni. Gondoltam tévesen. És jöttek a bajok.

A motor talpa alá gumikarikákat rakott a gyártó, gondolom rezgéscsillapításnak szánta. Halott ötlet volt tőle. M6 tőcsavarok tartják a motort a gépágy hátulján, függőleges talppal.
Gyorsan visszahánytam a motort a helyére, rátettem a fogas szíjat és kézzel megforgattam.
Jött a meglepi. Pár kör után a szíj kivándorolt a motoron lévő szíjtárcsa szélére, neki a peremnek, a szíjfogak ettől búgtak. Gondoltam ez nem baj, beállítom az együttfutást és jó lesz. De nem lehet beállítani. Gumi alátétekkel a motortalp alatt nem. Ha már úgy sem csillapítottak semmi rezgést, kiszedtem a gumikat, a helyükre plexi lapból faragtam alátéteket.

Most már be tudtam állítani az együttfutást, de a szíj szép lassan még mindég kivándorol a tárcsa szélére. Méghozzá előre forgásnál a ball szélére, hátraforgásnál meg átvándorol a jobb szélére. A laposszíj tárcsákat hordósra készítik, hogy ezt megakadályozzák, de ez fogasszíj.
Mit lehet ezzel kezdeni, hogy középen maradjon?

000000000

Vezető peremet nem tudsz rá tenni a fogaszíjtárcsára?

4um5b65d

Ha a feszítő görgő kívülről feszít a szíjra akkor domborítsd meg a feszítőt.
Fogalmam sincs hogy jó lesz e de legalább megtudom, ha elmondod. :)