Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Milyen kenőcsöt javasolsz? Nekem a denszesz vagy a petróleum eddig mindig javított a felület minőségén. Hiába a pálinka mindenre jó   [#pias]

Sanyi Bá

Alu marásához a legjobb az egyélű keményfém maró  20-30ezres fordulat, 400-600 előtolás
és UN 1170 Etanol oldat:ALKONEK B .
Gyártja:NÓGRÁDI ERDŐKÉMIA KFT
2657 TOLMÁCS, Arany János u.2.
TEL:(35)-550-153, 350-190
Fax:(35)-550-154, 350-190

Rabb Ferenc

Köszi az infót. A javasolt kenőanyag (UN1170)denaturált szesz, lánykori nevén spiritusz.

Sanyi Bá

Nem egészen denszesz, de ezt megkell kérdezni
a gyártótól, dolgoztam kereskedelembe kapható
denszeszel,de az borzasztó büdös.Előbb nem írtam
végig az adatlapját tehát hejesen:ALKONEK B
UN 1170 Etanol oldat, 3,PG II, és nagyüzemi  
szinten használjuk alu maráskor (hetente 200
liter), a talira viszek belőle.

svejk

Ez valóban nem olyan büdös mint a denszesz, de borzasztó keserű :(
Egyébként anno Varsányi is ezt ajánlotta már a BF20-hoz is....

motion

Sanyi Bá!

Lehet róla szó, hogy eladás céljából is hoznál pár litert belőle.
Nekem kellene. Persze, ha nem túl drága. (max. 1 lityi)

svejk

Sima "B" nélküli http://www.nekkft.hu/alkonek-vizmentes-ipari-spiritusz-hun.html" TARGET=_fnew>ALKONEK-et minden valamire való festékboltban kapsz, 4-500 Ft-os áron.
Ezt ajánlotta anno Varsányi, és tényleg jó, én alu menetfúráshoz is használom, mert az R11 kontaktspray drága :)

svejk

Persze lehet a B betűben van a titok...:)

Sanyi Bá

Sajnos nekem is kevés van,  bemutatásra
tudok vinni egy keveset, de azért tettem fel a beszerzési forrást,hogy lehesen rendelni.

000000000

Hozd csak el Barátom, az én asztalomon elférsz  mellettem!

43pbwjg8s

Csak rá fogtok venni???....:)  
Még nem tudom. Kicsit nyűgös és sokminden nincs készen rajta. Még az elektronika dobozáába sem vágtam bele azt a pici likat, amin kényelmesen befér a Centronics csati. :) Igy most nincs összefogva a doboz sem a fedelével....

Na de a legrosszabb esteben csak ott fizetek. Egy asztal csak lesz. De eleve vinném a két munkapadot amire mostanában fel van téve.
Így csak a hely érdekes. Meg legyen áram a környéken.
Annyi apró kütyüm is lenne amit szívesen ajánlanék fel azoknak akik esetleg tudják használni.... Szétdobtam a Mikibától régebben érkezett fénymásolót. Motorok, láncok kerekek...
PAnelek, táprész... Minden ami szem szájnak és legfőképpen boncolós embernek ingere.
De még nagyon össze vagyok kavarodva. Nagyon sokminden volt az elmult hetekben, és nem tudtam összeszedni a gondoltaimat, hogy mit és hogyan vinnék.

De... Még bármi megtörténhet.

P, van ipari emulzióból koncentrátumom, amiről itt lentebb beszéltek, egy kétlityis kólásüveggel. pl azt is vihetek.

Csak már tényleg nemtudom mi kell...
El kell kezdenem írni a listát.

MEllette vinnék néhány játékot. A multkor is elvittétek volna a kis robotkart.
Most viszek ROBOSAPIENS-t, POERBALL-t is.
Vihetek mikroszervó alaplapot mikroszervókkal, az eddig kimart reliefeket....
Viszek akkor kérésre energialáncot...  
Na... Majd meglássuk.

Egyszer pedig de jó lenne, ha végig tunék nézni az összes kiállító standján.

PSoft

A #8085-re,és a #8086-ra KisKZ-nek.

Kiderült,hogy a laptopban említett DVD-rom csak a CD-ket nem olvassa,a DVD-kkel semmi baja(ezt sem értem???).

Ugye mint ahogy írtam a Corel 2CD-s(telepítő,magyarítás).
Másik gépen kiírtam egy DVD-re a két CD-t.
Telepítés ok.,viszont a magyarításnál ugyanaz a hibaüzenet!!!

Kiírva csak a magyarítást egy másik DVD-re,és onnan indítva bingóóóó.
Minden gond nélkül települt a magyar felület.

Értem én,hogy forog,de mitől,mi hajcsaaa???

43pbwjg8s

Szia!

Akkor valószínűleg vizsgálja a CD könyvtár és file struktúráját amikor használod.
Lehet például, hogy a setup valahol értelmez egy útvonalat és ha nem ugy tetted fel az install valahova, hogy azon az útvolnalon van pont egy CD-n (pl betetted az egészet egy alkönyvtárba)mint amit keresne a steup akkor problámzáik.

De lehet sok más egyéb hasonló kis probléma is....

43pbwjg8s

Az hogy a CD-ket nem olvassa (semmilyet? Próbálkoztál másokkal is?) az viszont a meghajtó vagy a driver hibáját mutathatja.
Volt már hasonló problémám nekem is, de ott pont fordítva volt. A DVD olvasót csak CD olvasónak volt hajlandó felismerni.
MOndjuk ha logikusan próbál az ember gondolkodni, ha a DVD-t felismeri akkor annak lefelé kompatibilisnek kellene lennie. tehát valószínű nem driver hiba hanem valamilyen hardwer. De ez tényleg csak találatás.

Jobb híjján, (pazarlás ugyan) használj innentől kezdve DVD ket.

A Daemoon Tools abban segíthet hogy egy DVD-re feltehetsz több CD image-t és utána csak be kell kötnöd a DT virtuális meghajtójába. Ugy vilselkedik onnantól mint egy rendes CD.
Igy talán lehet takarékoskodni.

PSoft

Igazából,ez egy CDRW/DVDR combó(HL-DT-ST-RW/DVD GCC-424N a lánykori neve).
Semmilyen CD-t nem olvas,viszont DVD-ket hiba nélkül kezeli.
CD írást még nem próbáltam rajta,de kíváncsiságból meg fogom próbálni.

Mintha valamelyik fórumon(német,angol)régebben már olvastam volna ennek a combo-nak ilyen jellegű hibájáról,és a gyógyszeréről,utána kéne néznem.