Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Ja-ja...talán...
Feltéve ha a tengelyre "hamarabb" rászorul, mint az agyra...

000000000

van benne és hozzá elektronika szépen vezetékelve, és a gyári monitoron kívül minden a helyén megvan.De korszerűsíteni elengedhetetlen mert 1995-óta sokat fejlődött a vezérlés, az X-Y és Z tengelyek precízek két újjal könnyedén mozgathatók nem kotyognak. A bruttó 135kg egy gyári masszív önvényházból és 2mm lemezekből adódik de ezt nem hátrányként élem meg! de ki tudja a MÉH-be kézben elvinni.....háát?!
A h2 vezérlés mellett extra opció a léptető-motorvezérlés vagy elengedhetetlen?
Ha mechanikailag minden bisz-basz jó rajta akkor egy h2 vezérlés-monitor-pc-mach3........?  

000000000

"A h2 vezérlés mellett extra opció a léptető-motorvezérlés vagy elengedhetetlen? "

Hú ezt nem értem...
A H2 maga a léptetőmotor vezérlő, nem "extra" szolgáltatás![#vigyor3]
Nem a főorsó vezérlésre gondoltál véletlenül?

000000000

Pontosan ahogy írod, kell egy komplett pc és egy 3 tengelyes léptetőmotorvezérlő.
Tételezük fel az eredeti vezérlője is step dir rendszerű akkor csak a számitógép kell.
Természetesen ha ilyen körökben nincs tapasztalatod inkább ne állj neki kisérletezni mert többet ártasz mint használsz.
Azt esetleg fel tudom ajánlani hogy segitek ha el tudod hozni a gépet.

4um5b65d

A tengelyen természetesen vállat hagynak ha lényeges a pozicionálás pontossága és először nekiütköztetik és csak utána kezdik húzni a csavarokat.

4um5b65d

Amúgy kértél már árajánlatott ilyen egységre ?
"Hogyé" adják ?

000000000

robokacsa írta, h esetleg a klavio kft kínálatában szereplő léptetőmotorvezérlők közül is választhatok, ezért kérdesztem..
"Nic Pál" semmi tapasztalatom e téren viszont nagyon boldog lennék tudnál segíteni, természetesen jó tett helyében jót kapsz! viszont én kőbányán lakom, ha 50-100 km körzetben inkább elmennék érted mint a 135 kg-os gépet mozgassam (nehéz)
még nem kértem ajánlatot az internet világában általában futok pár kört ha vlmiben elakadok, (heti szinten):) de szívesen fogadnék ha van?
én valószínű nem fogom megoldani egyedül mert steril vagyok-e téren még! de akarom a gépet!

4um5b65d

Kémikusok, festők és más tudós emberek !

- Van egy 0,25 L-es fémdobozos (trinát) zománcfestékem.
- Van egy rakás műanyagpálcikás (végén pamacsos) fültisztítóm.
- Van egy megfelelő csavarhúzóm.
- Van egy rakás vasam aminek a végét festeni kell. (homloklap)

Csavarhúzóval kinyitom a festékes dobozt, fültisztítóval, mint egy ecsettel belenyúlok és megfestem a vas végét. Azért nem ecsettel csinálom, mert nem szeretnék 2-3db vasvég festés miatt állandóan ecsetet mosni.
Csak jelölésként kell a vasra festeni. (anyagminőség jelzés)
Eddig oké a dolog, de ebből a festékből van többféle színűm is és van hogy hetekig nem nyitom fel némelyik színt.
Szóval fogja magát ez a hülye festék és valami olajszerű trutyi gyűlik össze a tetején, vagyis minden nyitáskor újra fel kell kevernem a festéket. Már nagyon unom.
Ja és egy idő után meg beszárad.
Gondoltam egy merészet.
Beszereznék üveg kémcsöveket és abba tennék festéket, majd jól záró dugót rá.

Kérdezném a kémikusokat, hogy honnét tudnék beszerezni kb 20 db kb 20mm átmérőjű és max 100mm hosszúságú kémcsövet+dugót? Mindenhol 1000db-ot akarnak rám sózni. Ha valakinek van fölösbe akkor visítson.

Aztán kérdezném a festőket , hogy azzal a módszerrel amivel a kémikusok felrázzák a kémcső tartalmát (excenteres rázógép) olyat amibe csak a kémcső végét beteszik és az meg jó alaposan összekutyulja a tartalmát, na szóval vajon egy ilyennel a festéket is össze lehet keverni ?

És ismét a festőket kérdezném, ha sokszor rázom a festéket akkor az előbb beszárad, mint ha hagynám állni? Illetve egyáltalán beszárad ha keverem ?

Később szárad be egy festék ha nitro-val hígítom ?

Rabb Ferenc

Vigyázz, nem mindenki vegyész, aki bűzlik. Szóval nem vagyok sem festő, sem tudós, csak tapasztalt [#rinya]   Ha TRINÁT-ba nitrohigítót teszel - kidobhatod. Az csak szintetikussal, vagy lakkbenzinnel higítható.  

Ja, és még egy: a festék nem a rázástól szárad, hanem attól, hogy elpárolog belőle az oldószer [#nyes]

Csaby

Bigg!

Ha gondolod írj magánba, beszéljünk meg egy időpontot, amikor átviszek hozzád egy biztosan működő PC-t és vezérlőt, amivel kipróbálhatjuk a gépedet. Megnézzük, hogy egyáltalán mire van szükséged.
                      Csaby

4um5b65d

Akkó, méé szárad be a festék egy idő után, mikor nincs is nyitogatva ?
Nem lehet hogy kémiai reakció is elindíthat beszáradást ?
Vagy annyira rosszul zárna a doboz, hogy csak-csak elillan a hígító ?

KoLa

Lez! ha ez a gondod csak szójjál!
Én is így voltam sokáig mint Te, hogy kevergettem a festéket nyitás után hogy elvegyüljön!
Manapság már nem így 'szoktuk' - mielőtt kinyitod a dobozt rázogasd egy ideig mint a rumbatököt az esztrádzenekarban! kiváló keverés! és aztán pár perc múlva a fedőről tudsz mártogatni annyit ami kell[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

000000000

Én vagy lukat furnék a 0,25 ös tetejére és parafadugóval légmentesíteném (így az egészet összerázhatod parafa ki pálcika be) vagy ha mindenáron adagolni is akarnék akkor pezsgőtablettás hengerbe vagy körömfesték üvegcsébe tenném, és nem szólnék a páromnak ha keresi :)
A trutyinak két fő feladata is van: a felületen összegyűlve védi az alatta lévő festéket a "bőrösödéstől" összekeverve pedig a közegben segíti az alkotó elemek minél lassabb kiválasztódását.

4um5b65d

Hát ezt az utat már én is megjártam régebben....
Amiért abbahagytam az az, hogy ennek tulajdonítottam a festék idő előtti beszáradását, mivel mindig marad valamennyi festék a fémes zárórészeken. Persze lehet hogy csak bedumáltam magamnak aztán meg egyébként is beszáradna.
Tökre kiidegelt, hogy 3 gyűszűnyi festéket elhasználtam  a dobozból aztán beszáradt a teteje, majd szépen az egész doboz.

Rabb Ferenc

Két komponensű, vagy reaktív hígítós  festékeknél beindul a keményedés, ha összekevered az két részt. (Parkettlakk, Rezakril, Adhezor stb)

Tudod milyen kicsi egy oldószermolekula ahhoz a marha nagy réshez képest, amit a csavarhúzóval feszegettél a fedélbe???