Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

35kpazcgr

Használj zománcfestékkel töltött jelölőfilcet.
Pl. ezt:
http://www.ketech.hu/roncsolasmentes-anyagvizsgalo-eszkozok/feltip-paint-marker-jelolofestek/1125" TARGET=_fnew>Jelölőfilc

4um5b65d

Használtam régebben, de nem volt akkoriban minden olyan szín ami kellett volna.
Például a rózsaszín és a narancs teljes hiányt mutatott. Kékből is csak egyfajta árnyalat volt.
Lehet át kellene rágnom magam a net rengetegen, hátha lenne. Bár a dobozos festék sokkal profibb eredményt mutat.

35kpazcgr

Elég egy filc is.
Ne a színkódot fesd rá, hanem a konkrét anyagminőséget írd rá (pl: CMo-3).

7vpav5d32

Én tetejére állítva tárolom a festékeket. [#circling]

Szalai György

Én ezen a nyáron elég sokat festettem Trináttal. Kicsi ecsettel.
Mindég csak keveset, de nagyon-nagyon sokszor. Villanyoszlopokra számokat. Abból felénk sok van.
Harcoltam is a beszáradással, de győztem. A titok éppen az ecsetmosásban van.
Amikor kinyitok egy új dobozt, egyből belehajítok egy M20 muttert, vagy két kavicsot, vagy ami kéznél van. Öntök bele egy kevés hígítót, mert a gyári festék nekem sűrű. Azután bottal jól felkeverem, mert a hosszú raktározás közben az aljába leült a sok pigment. Kiöntök belőle, egy szétvágott kis kólás flakon aljába, annyit, amennyit kb. elkenek majd. És elkenem.
Aztán kicsi dobozba, (Konzervdoboz.) kicsi hígítóval kimosom a kicsi ecsetet és a használt hígítót ráöntöm a festék tetejére. Nem keverem össze, hagyom a tetején a hígat. Lezárom a dobozt. Legközelebb a lezárt dobozt megrázogatom, a beledobott valami felkeveri a festéket. Kicsi kiönt és mehet a festegetés. Bevált.
http://egyeb.vatera.hu/tanszerpiac/kemia/laboratoriumi_eszkozok/kemcso_csiszolt_uvegdugoval_learaztam_185029628.html" TARGET=_fnew>Szerintem több bajod lesz vele, mint a fémdobozzal. De biztosan jól zár. Viszont ha kicsit is beszárad, akkor előbb esik darabokra, mint hogy kinyílna.

4um5b65d

Á, az nem jó. Meg kell jelölnöm a 3-as köracélt is. Hogy férne rá a szöveg?  Még a 15-re is apró betűkkel kellene. Nem is beszélve arról, hogy sokkal hosszabb anyagjelölések is vannak. Aztán az anyagon kívül még a hőkezelési állapotukat is jelölni kell. (lágyított, normalizált, nemesített) Ha a CMO 3 szövegből véletlen is letörlődik a 3-as akkor bajban vagyok, már nem adhatok ki rá műbizonylatot.
A palást felületükre sokkal több szöveg férne el, de a tárolási rendszer sokkalta helyigényesebb lenne, hogy az oda felírt szövegek olvashatók maradjanak.

A színek már messziről virítanak, azt semmiképp nem hagynám ki. Sokkal tartósabb a szín jelölés és gyorsabb a beazonosítás, mintha a szöveget kellene figyelnem. 40-ig festem , a nagyobbakra én is ráírom.

urpwig5xe

Régebben elhangzott itt egy tört szám, egy asztal alátámasztásának ideális távolságára. Nem 1/3, hanem valamennyi 7-ed, vagy 9-ed, vagy ilyesmi. Emlékszik valaki? Készülne egy x tengely, annak a vezetőinek a helyzetét szeretném pontosítani.

Csaby

Igen a 2/9 és a 7/9 re emlékszel.

urpwig5xe

Tényleg nem kötekedés: de ha két ponton támasztom alá akkor 1/9+7/9+1/9 vagy 2/9+5/9+2/9. Így jöhet ki a 9/9. A második a nyerő?

Csaby

Igen, a második változat.

urpwig5xe

Köszönöm a gyors segítséget!

Egyújabbgépépítő

Hálás köszönet, kicseréltem a teljes menyiséget mert ez sűrűbb mint ami benne volt.
Viszont már 1 bar-nál nyit a patron, működik a nyomásfokozó (ha jól írom).
Még egyszer köszönöm az olajat és a feltöltési tanácsokat.

000000000

Sziasztok.
Nevem Toth Laszlo, Erdelybol irok.
Regota olvasgatom a forumot....regebb az "eredetit" olvastam.
Szuksegem lenne egy kis segitsegre:
hogyan lehetne meghajtani Vexta A3530-2915, 5 fazisu motorokat.
Barmilyen info segit.
Tudtommal pentaba van kotve mivel 5 kivezetes van.
A motrok tul jok hogy ne foglalkozak veluk(0.72 fok).
Elore is koszi....es remelem hogy a jo topic-ba irtam.  

4um5b65d

Volt itt valaki akinek volt 5 fázisú vezérlője.
Tedd be az adok veszek-be is, talán olvassa az illető.

svejk

Hány Amperesek a motorok?
5 vagy 10 kivezetésesek?