Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Keri!

Én is szívesen megpróbálkoznék vele ha megmutatod hogyan kell!

Sz.József

Lehet egy kicsit hosszú leszek, de hátha valaki türelmesen végig olvassa… Talán másnak is hasznos lehet.
Már 3 napja szívok egy notebookkal, mert nem tudom „kisimítani” rajta azt az ominózus driverteszt ábrát a Mach3-hoz……( gép típusa FSiemens amilo A 1630)
A problémám a következő:
Az XP telepítésnél a standard PC telepítést (Magi István leírása alapján) nem engedi…Egy idő után a telepítés megáll és se kép se hang.
Sebaj gondoltam, akkor felteszem az XP-t a „szokott” módon és majd win-ből kapcsolom át szabvány PC üzembe… Persze még jó pár dolgot kikapcsolok amit ebben a TXT-ben javasolnak…(a beírás végén)  
Szóval szabvány PC-be átkapcsol, a gép újra indul, betölti az ide tartozó illesztőprogramokat.
A teszt ok. Az ábra sima mint a nagyalföl, 100KHz-nél is.
Egészen addig lehet örülni amíg nem kell újra indítani a gépet, mert a következő indításnál nem tölti be a win-t… Amikor az ominózus üdvözlő szövegnek kellene megjelenni (kék háttér) akkor ez helyett se kép se hang…(???)  
Ebben az üzemben (talán az új illesztő programok miatt) valamit nem ismer fel és „kiakad”. De mit? Vissza kell állítani ACPI üzembe…
Egyébként egy másik gépen is elkövettem ugyan ezt és az gond nélkül működik, csak az nem FS amilo hanem IBM…
Azt szeretném megtudni egy hozzáértőtől, hogy van-e erre megoldás.
Az is hasznos infó lenne, ha valaki azt mondaná, hogy ez a gép (FSiemens amilo A 1630) nem alkalmas erre a célra és akkor nem erőlködök tovább.
Elsősorban azoknak a véleményére lennék kíváncsi aki notebbok-ot használ, mert tudom, asztali PC-nél ilyen gond nemigen fordul elő…
Segítségeteket, ötleteket előre is köszönöm…
http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/xp%20config%20for%20mach3.txt" TARGET=_fnew>TXT

svejk

Biztos ismeritek ezeket a kúpos szorítású tengelykötéseket...(ez speciel a KLCC sorozat)
Az ábrán piros nyilakkal jelölt távtartó gyűrűnek mi lehet az szerepe? valahogy nem értem hogy miért is kell az oda :(

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/KLCC.JPG" border=0>

4um5b65d

Egyetlen dolgot tudnék elképzelni, hogy távolság tartást csinál az olyan jellegű alkatrészek számára amiknél axiálisan nem megengedett az elmozdulás. Például egy precízebb kúpfogaskerék, vagy egy csapágy, stb..stb.
Enélkül behúzáskor vinné magával axiálisan a felrögzített alkatrészt.

KoLa

Ez egyértelmű ! ha felütközik a távtartón az alkatrész akkor a csavarokkal tovább lehet húzni a szorító kúpos betétet, nincs itt semmi problem [#eljen]

KoLa

Jaj jaj!!![#bohoc] Neked akartam írni nem Laslienek[#falbav]

4um5b65d

Jaj, hát könnyű már rájönni, ha már valaki leírta a lényeget....
[#eplus2][#crazya][#crazya][#crazya]

000000000

vagy a csavarkötésnek adhat egy rugalmasági tényezöt?
mind az önzáros anya esete!:)

4um5b65d

[#fejvakaras][#fejvakaras][#fejvakaras][#wow3][#wow3][#wow3][#szomoru1][#szomoru1][#szomoru1]

000000000

ez beolvastam! nem gumigyürü hanem távtartooooooo![#vigyor1]

KoLa

Csak lefordítottam magyarra[#fogmosas]

4um5b65d

[#violent]
Én mindig magyarni beszél....
[#crazya]

000000000

Ave jóemberek

van egy jó állapotú vasam amin működő főmotor és 3 léptető motor van: Step-Syn DC 3.3V-2.5A-1.8Deg/step paraméterekkel.
Ellenben gyárilag bedrótozott vezérlés ami sajnos nagyon régi, még floppy-s nem tudni róla semmit.
Szeretném felújítani/felújítatni de nem igazán tudom hol kezdjem valószínű új vezérlést kéne bele de ennek lehetőségeit, anyagi vonzatát nem ismerem.

http://www.e-engraving.com/machines/gravograph/Gravograph_VX2B.htm" TARGET=_fnew>A vas, ezt találtam róla

ha valaki ismeri esetleg tud segíteni bármiben kérem irjon, mert alkotni szeretnék!
köszönöm

robokacsa

hi
szerintem egy h1 es vezérlő is megfelelő hozzá, vagy h2, és esetleg a klavio kft kínálatában szereplő léptetőmotorvezérlők közül is választhatsz.

000000000

nem tán gránit a váz a suly miat? valami közetes kinézete van!
egyébkén el lehet indulni vezérlötöl ha van bene eletronika!  
talán még Z80 lehet az agya !:)