Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Ha megmondod mire jó, szerzek neked kis pénzért.
Oké hogy nagynyomású meg 10000 óra meg 2300K de ennek nincs káros sugárzása?

ra8nsmk6w

Nem értek hozzá, de miért pont ennek ne lenne és ez egészen addig érvényben van mig az ellenkezőjét nem állitja Béky professzor.
Egész egyszerűen villágitani szeretnék vele.

msas

Nem nagyon van káros sugárzása, hacsak nem 5 cm-ről bámulod.
Egyébként bemutatótermekben (autószalon, ruházat) használatos, hidegfényű, közel a napsugárzás spektrumához. Nagyon jó a színvisszaadása.

svejk

Hmmm... http://www.ecat.lighting.philips.com/l/catalog/catalog.jsp?userLanguage=hu&userCountry=hu&catalogType=LP_PROF_ATG&_dyncharset=UTF-8&categoryid=LP_CF_DSDWT_EU_FA_HU_LP_PROF_ATG&productid=928153909227_EU_HU&title=MASTER%20SDW-T%2050W/825%20PG12-1%201SL&ctn=928153909227_EU" TARGET=_fnew>itt azt írja hogy 2200 Lumen. Egy hagyományos 60 w-os izzó 700 lumen körül van, de ami nekem most a garázsban van az 58W-os "hosszú" fénycső ami elvileg 5000 Lument tud. Ráadásul ennek az SDW-nek több perc a bemelegedési ideje...  
De azért majd kipróbálom.

s7manbs8

Én is most találtam 36 W os csövet 275 Ft, csak nem tudom hogy kerülne ide hozzám, azzal van a gond.

Szalai György

Szalai György

Nem lehet, hogy elnéztél valamit?
2500K színhőmérséklet, (Amit ők meleg fehérnek hívnak.) nekem az a ronda sárga, aminél nem tudom megkülönböztetni a kék vezetéket a feketétől. A színképében csak egy szűk sárga látható 560nm környékén, meg rengeteg vörös. Kék szinte nincs.
A 140 Lumen/Wattos LED-ek világában, még udvarvilágításnak is csak akkor használnám, ha nem látja senki.
Csak olyan autószalonba ajánlanám, ahol a vásárlók tapintás útján választanak, fehér bottal.
Egyetlen előnyének a majdnem tökéletesen UW mentes üzemet látom, ezért nem fakul ki tőle semmi.
Vagy én néztem el valamit.

keri

Ez ugyan olyan mint a xenonlámpa az autókban.
Csak olyan helyre érdemes tenni, ahol nem kell kapcsolgatni, hanem folyamatosan világít üzemszerűen.

keri

Igazad van. Szerintem nem megfelelő típusú csövet nézünk.
A nap 4500-5500K környékén van.
Az a 2500K valahol a nátrium lámpa lehet.

De lehet ebből normális színeket is kihozni, mert láttam már épület világítást ilyen csővel, aminek szép fehér fénye volt, és még a fényképezőgépem is szerette, tehát valóban jó a spektruma.

Szalai György

Ha nekem nem szerzel, akkor elárulom, hogy még mire jó.
Üvegházban, télen, virágzó növényeket megvilágítani. Pont abban a spektrumban sugároz, amit a virágzó növények hasznosítanak, másban nem. Ezért ha a fényében nem is néznek ki jól a virágok, de nevelni őket, nagyon praktikus ebben. A nagyobb, 400W-os társait használják a díszvirág növeldékben, pár méter magasra szerelve. És a fekete mezőgazdasági fóliából készült, rejtett cannabis ültetvényeken. Ezzel a kicsivel közelebbről kéne világítani őket. Vagy sokkal egyszerre.
Meg is van a lehetséges, jól fizető felhasználási terület. Már csak ideológia kell, egy cél, ami szentesíti az eszközt. A bevétel egy jelentéktelen részét ajánld fel jótékony célra.
Sok sikert. [#integet2]
(Az előtétek időnként elviselhetetlenül zúgnak.)

svejk

Varga Lacinak fóliasátorba? Talán...

svejk

2000 lumen/50W a LED esetében ebből kellene 15 db az 15 W. Tehát a LED 3-át fogyasztja, de a normális fényű LED darabja 2 ezer Ft kb, tehát 30 ezer befektetés a bizonytalanra, mert ugye láttunk mi már korán elhaló LED-eket :)

svejk

Beszállok a kábszer bizniszbe :)

000000000

A mühelyben nekem ilyen világit néha , de csak akkor ha tűbe füzni szeretnék mert iszonyat fényereje van.
http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/3390" TARGET=_fnew>150 wattos fémhalogén
A 150 wattos fémhalogén mellet az 1500-as halogén izzó csak pislákoló gyertyának tűnik, nem beszélve arról hogy a legjobb az áram / fényerő együthatója.
Még a ledet is maga mögé utasitja.
150watt-os 12500 lumen tud álltalában.

Szalai György

Varga Lacival jóban vagyok, neki nem ajánlom.
De tudnék neveket sorolni, akiknek kiváltságos helyzet, nagy vagyon, nagy név, és ennek megfelelően nagy kötelesség jutott. Ez a kötelesség rendre teljesítetlen marad, de adóba „elhajtják a szegény ember utolsó tehenét is” azt bezzeg romlása árán is kényszerítik kötelessége teljesítésére.
Na már megint…

Még láthatsz korán elhaló nátrium lámpát is, ha nem megfelelő előtétet, vagy nem megfelelő lámpaházat használsz. Itt is be kell tartani a gyártó előírásait, másképp oda a hosszú élettartam.
A „beszaladok-felkapcsolom, kiszaladok-lekapcsolom” jellegű felhasználás teljesen keresztbe tesz az élettartamnak és a felfűtési idő miatt is alkalmatlan erre. Hosszabb ideig dolgozni meg önsanyargatás a fényében.
Persze akinek bőven van vezekelni valója…