Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Semmire!? Na majd kapnál Te :)))

Arany János

Na megjöttem!
Nagyon köszönöm a segítő szándékot mindenkitől!
Még nemtudom mihez is kezdek ezzel a vacakkal, de először a Szalai Gyuri megoldását járnám körbe! Annál is inkább, mivel ebben a dobozban van egy másik trafó is. A felirata: Netzauschlusz Transformator
M85    50Hz
5V
130V
140V
150V
160V
220V
      180-200 VA
Mindegyikhez egy kivezetés.
Ez mire lehet jó?
A fenti sz-ért elnézést kérek, de a billentyűzeten nem találtam hasonlót!

v2vhwz32z

Nekem ezek a Robotron motorok ismerősek. Nem olyan nagy teljesítmény(igényűek) ezek, ugye?
Tehát ha életvédelmi és egyéb okokból megfelelne másnem próbára az a trafó, lehet hogy elbírná ezeket..
Zoli Neked van ilyen motorod? Nekem már nincs :-)

besirkyjh

Szia  

Ne kinlodj ezekkel a trafokkal ( a hálozati feszültség nem gyerekjáték ) ezen a trafon nincs olyan feszültség ami Neked jo lenne a vezérlödhöz .
Még egyszer : azt a szabályozhato toroidot cseréld el egy 200VA körüli toroid transzformátorra aminek a szekundere 24V válto .
Tedd ide az adok veszekbe vagy a hobbielektronika.hu-ra ( ingyenes és lehet egyböl cserélni ).
Ne kapkodj nem vagy vele elörébb.

besirkyjh

Szia Vikto

De nem felelmeg és éppen ezt probáljuk elkerülni hogy ne is legyen kiprobálva se .Ha valahova hálozati transzformátor kell akkor oda azt kell tenni.

Ha azokra a Robotronokra gondolsz amiket Töled kaptam felujjitva itt vannak a szekrényemben .

v2vhwz32z

Ok, ne próbálja ki a szabályozható toroidot!!
Arra akartam rávilágítani, hogy elég kis teljesítményű motorok ezek -szerintem- tehát nagy trafóban nem kell gondolkodni, ha ezeknél a motoroknál marad.
Megerősíteni tudom, hogy a másik trafó sem jó neki, ezek a feszültségek tényleg nem ehhez a vezérlőkhöz valók. [#smile]

besirkyjh

A vezérlöhöz méretezzük a trafot nem a mostani léptetökhöz ,a motorokat lehet cserélgetni a vezérlötöl függetlenül .
[#integet2]

v2vhwz32z

Nem szóltam [#crazya]
Akkor inkább csak kérdezek..azzal se jártok jobban.[#nevetes1]

besirkyjh

Nem nem csak nyugodtan , valoszinü sokan máshogy csinálják , helytelenül.

Inkább kérdezz mint hogy valami értelmetlen dolgot csinálj:)

000000000

Nem tudom melyik topicba kéne irnom kérdésem lehet-e letölteni CNC-re szimulációs programot és ha igen honnan.

besirkyjh

Szia Sándor  

Üdvözlünk a forumon :)

Mivel nekem cimezted a kérdést megtaláltad a legbénábbat a szimulácios programokban :)

Jön a hétvége és jön a segitség is !
[#integet2]

7vpav5d32

Ajánlom a CIMCO Edit progit. Szerkeszt, szimulál, külömböző színekkel válassza el a G-kod-ban a műveleteket, beszéli a magyart, stb. Ha nem találod írj egy mail-t.

000000000

Küldtem e-mailt beirtam a keresöbe és 20-oldal mekyik az?

bvadkrcds

Sziasztok!
PWM-el kapcsolatban lenne kérdésem...
http://www.celophant.hu/CNC_dolgok/motor/pwm.jpg" border=0>
Ügye így működik? Ha növelem a kitöltési időt egy cikluson belül, akkor nő a fordulat. Nem kell növelni a ciklusidő hosszát?
És mi van akkor, ha pl.: 70V a betáp, de a motor 50V max. A kitöltési időt 70%-nál korlátozom (az kb. 50V) az jó? Nem gond?
Így oldják meg a dolgot?

000000000

Üdv. csiki ez a program ingyenes??