Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Szia  

Pontosan ahogy irod ( sött igy még jobb )és az igazi diferencia e fölött a 20% fölött van és ott már nagyon beleszolnak az aproságok ( jobb inkább nem is számolni velük ).Tehát a példában 2000mm/perc az optimálisnak mondhato a motor szempontjábol .
Lehet még a hiba a rosszul beállitot kernel frekitöl és esetleg a tulzott ( szokásos ) mm felbontásbol is .A két motor közt lenni kell különbségnek sebesség szempontjábol a gépednél .

Milyen a vezérlöd és milyen hozzá a táp ( hány W-os és hány voltos ) és milyen a mechanika megoldása ?

hduf42fua

Szia !
Nem vagyok cnc tudós ,én csak a tapasztalataimat tudom leírni.Tehát:1,mekkora feszültséggel hatod a motort? 2, a 2mm-es emelkedésű orsóval szerintem túl kell hajtani a motorokat a nagyobb sebesség elérése érdekében és akkor már könnyen lépést veszíthet.
Ha megnézed a motor adatlapján a nyomatéki és fordulati grafikonokat akkor látható ,hogy kb. 500-as motorfordulatnál már hanyatlik a nyomaték.Tehát ha 400-as motorfordulattal számolsz és azt baszorzod a menetemalkedéssel akkor 800 mm/perc-es sebességet kaphatsz biztonságosan.Én most cseréltem a vezérlőm egy
nagyobbra (régi:max32v  az újabb 46v )ugyanazok a motorok (1.7Nm) az orsó 3mm-es és a nagyobb sebesség mellé megjött a teljesítmény is.Így üresjrati menetben 1500-1800mm/perc és fa megmunkálásakor 1200mm/perc a biztonságos sebességem,Persze a szervóval gyorsabb lehet ,de az egy más téma , főleg anyagilag.

7vpav5d32

Reggelre rendbe jött magától! Biztos a szerveren lehetett valami káosz.

svejk

Ha pontosan úgy van ahogy írtam akkor az 1000 1/perces fordulat nem a "miden további nélkül" katagória :)))

besirkyjh

Akkor is Te irtad jol , csak én számoltam egészlépésekkel az 1000-es fordulathoz .
Akkor sem 150 vagy 200-as a fordulat és az igy kapott sebesség már elég a habvágáshoz ekkora asztalon .
Nem is tudom hogy mekkora sebességgel lehet vágni ( izzoszállas ) ilyen táblákat .1000mm/min-el lehet ?

000000000

Bocs, hogy ezt mondom, eltúlzottnak gondolom az adataidat. Sok féle léptetőt használtam már, de használható fordulat ideális körülmények esetén is 1000 körülire esik.  
De a csalódások elkerülése érdekében, jobb 800 –al számolni.  
Ha, ezt nem éri el, akkor valami nem megfelelő a rendszerben.  

Ha, ahogy írod, 2 ezres fordulaton is 80% ot teljesítenének, kevés esetben kellene szervót használni. De sajnos, fordítva van, jó ha 10-20 % ereje van 2 ezer fordulaton.

svejk

Te tudod.. én nem vagyok nagy felhasználójuk, csak az adatlapokat próbálom értelmezgetni, melyek javarészt egyeznek is a tapasztalataimmal.

Mindenesetre értelmezd újra az írásom én nem "2 ezres" fordulatot hanem 2000 lépés/sec-ot írtam a hozzászólásomban, melynél még 80%-a meg van a névleges nyomatéknak.

000000000

Ja, valóban elnéztem az adatodat. Csak valahogy az nem életszerű. A gyakorlatban inkább fordulatszámmal kalkulálunk általában. Persze, így teljesen más a helyzet. Ez, már reális és a gyakorlat is igazolja

Varga Ferenc

Tisztelt fórumtársak.
Segítségeteket szeretném kérni habvágással kapcsolatban. A problémámat a habvágás topikban
leírtam(849) kérem aki tud segítsen.
Köszönetel Varga Ferenc.

000000000

Szevasztok!
Rosz helyen kopogok,de talán tudtok segíteni.Cannon pixma mőp 160 nyomtatómba most tőltettem tintát. Szokás szerint reseteltem a tintaszint ellenőrzést,most telét mutat mind a két szín.A bíbor mégsem mükszik,lehet,hogy a win7 zavar be,vagy tönkre ment a nyomtató?Ha ki van a patron itatóson meghúzva látszik mind a három szín,azaz nincs beszáradás.Van ötletetk?
üdv samo

besirkyjh

Szia  

Szeretem a Cannont de ugyan ezzel a hibával itt van kettö a lábamnál , vettem egy Samsung lézert ( fekete fehér de nekem tökéletesen megfelel ) .

000000000

@Miki2: Egyvonalas marás

A megoldást az ArtCAM jelentette. Ott is gondok voltak az egy vonalas betűkkel, így egy magában nagyon vékony fontot választva ugyan dupla vonalas, de legalább vékony lett a végeredmény. Csak marni volt több idő.

Megismerkedtem az ArtCAM-el is, és igen jó kis program. Az, hogy közvetlen G-kódot tudok kivenni belőle, az nagyon jó. Megspórolja az ember a Corel->DXF/PLT->LazyCam->Mach3 folyamatot.

Sikeresen kimartam az ötven különböző szövegű plexit, szép lett, jó lett!

Köszönöm a segítséget.

Arany János

Jóreggelt Mindenkinek!
Találtam a lomok között egy ESS 102-es szabályozható autotranszformátort. Azért tudom mert Gugli megmondta! Eredeti bekötése már nincs
meg! Szeretnék belőle egy használható tápegységet összehozni, de azt sem tudom váltó vagy egyen fog kijönni belőle. Tudna valaki segíteni ebben? Csak rendkívül türelmesek jelentkezzenek! :)))

besirkyjh

Szia János  

Szintén a googli mondja hogy ez egy szabályozhato ( toroid ) transzformátor aminek 250V váltoig lehet a bemenete és 1 és 250V válto a kimenete és max 2A-el terhelhetö )egy kissebb vagyonba kerülnek ( TME 37750ft/db ) .Ha rám halgatsz és a vezérlödhöz szeretnéd használni akkor elcsréled 260-300VA-es normál toroidra aminek 24V válto a kimenete .

besirkyjh

Tedd be az adok veszekbe kp-re és cserére , jobban jársz .