Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

7vpav5d32

7vpav5d32

Az 1.6 -os az nyitott volt teljesen.

43pbwjg8s

Utánanézek. Köszönöm!

kfhhyweby

Tanácsot szeretnék kérni.Otthonra az asszonynak fatányért szeretnék csinálni,de nem csak dísznek,hanem a jó kis cupákos husihoz meg káposztához is lehessen használni.Milyen faanyagot válasszak hozzá?Erről gőzöm sincs.

000000000

Lehet gőzölt bükkből is, de a puhafák is alkalmasak, pl. juhar, nyár. Ajánlom a gyümölcsfákat. Különösen jó a sárgabarack.  
A szálra hasadós fák kevésbé alkamasak a repedezés miatt.  
Kipróblhatod a bambusz vágódeszkát is, de sajnos tele van ragasztóval.
A fenyőféléket semmiképp ne használd erre.

Ha pácolni is akarod, csak bio pácokat szinezőket használj.  
A felületet mindenhol gondosan kezeld pl. méh viasszal. Melegen, és a fát is lehet melegíteni óvatosan, hogy jól beszívja.
A puha fa élesebb szerszámot kíván.
Bükk alapanyagnak, a nagyobb árúházakban kapható különböző méretű vágódeszkák alkalmasak.
Általában jól előkészített fák. Gondosan válogasd ki, hogy a hasznos területen csomómentes legyen. Lehetőleg ragasztásmenteset keress.
A színezett, pácolt alapanyagot ne vedd meg!

kfhhyweby

Köszönöm,megpróbálom!

VViktor

sziasztok Mesterek. Egy nagy kérésem volna hozzátok ki tudnátok segíteni engem egy emléklap.dxf -fel? Mert azt szeretnék marni ,de sajna azt az tetején és alján össze pödört szegélyt nem tudom megrajzolni .
http://www.adliz.gportal.hu/portal/adliz/image/gallery/1217927545_38.png" border=0> Ilyesmire gondolok persze szöveg nélkül :) Előre is köszönöm. Viktor.

s5f8tmfv3

http://cnctar.hobbycnc.hu/Amator/papyrus.dxf" TARGET=_fnew>Próbáltam vektorizálni.
Sajnos nem a legjobb a felbontás (meg én sem vágom annyira)

VViktor

Szia Amatőr. el sem tudod képzelni mennyit segítettél ezzel ezer hálás köszönet érte.

s5f8tmfv3

Épp van egy szabad fél órám. CNC-zni megint kevés :)

VViktor

Nekem meg péntekre kell össze hoznom valamit :S :D

7vpav5d32

Találkoztatok iolyan vírussal, hogy minden bejövő levél feladója "Csikós József" [#help] és, ha választ küldök azt meg a saját címemre küldi.

Teaway

Éger, selyemakác, vörös fűz, tiszafa.

4um5b65d

Ezt a levelező programod sérülése is okozhatja...
Persze nem kizárt a Csikós vírus sem. :)

000000000

Sziasztok!

Merre találom az ékezetes gravírozó Wizard-ot?

Köszi mindenkinek!