Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Miki2

Bocsánat ! félre értettél !
Az AutoCad nem ismer ilyen opciót.
Én az ArtCam-re gondoltam.

Miki2

Köszönöm, ez teljesen kiemerítő, és "kíváncsiságomat" teljes mértékben kielégítő volt.
Bocs, hogy én ilyen vagyok.

000000000

ArtCam. Vettem, köszi, megnézem.
Eddig még nem használtam, de a szükség nagy úr!

000000000

Ugyan már!
Ha ezt a gravírozást sikerül megoldani, akkor ennél többel jövök Neked :)

000000000

Lehet hogy valami szerverhiba miatt ő kapja meg a leveleidet és továbbküldi. Egyszer a freemail megengedte valakinek, hogy az én címemre regeljen. Legalábbis az illető ezt állította.
 Nézz be webes felületen a címedre. Mert ha jól értem akkor minden leveled ehhez a Csikóshoz megy és ő forwardolja neked. Esetleg nézd meg a levelek részletes fejlécét, hátha többet mond.

Szalai György

Bizony a kontár nem az aki nem ért hozzá, hanem aki nem fizeti a közös költséget. Ezért nem ismeri el és nem védi semmilyen dac és érdekszövetség.
Magad, mint egyéni vállalkozó, nyilván kamarai tag vagy, beteszed a részedet a hivatalnokok eltartásába, cserébe azok megígérik, hogy védenek téged. Valójában, ha bajba kerülsz, szerintem inkább csak az együttérzésükről biztosítanak. De a tagsági díjat már az megéri, ha egyáltalán békén hagynak.
Védelmi pénz, vagy tagdíj?
KÉREM TÖRÖLNI.

4um5b65d

Akkor én csak félkontár vagyok...
A kamarának nem fizetek egy vasat sem....
Nem kő az nekem.... :)))

Miki2

Még egy apróság:
Az AC jobban szereti a saját fontkészletével készített feliratokat, mint az impottált DXF állományt.

000000000

Ez a "V-Bit Carving" kell nekem? Úgy tűnik igen.

s7manbs8

Üdvözlünk itt is, mi is szoktunk ott is nézelődni, mivel minthogy a CNC-hez elektronika is kell, meg fordítva is. :)

Miki2

Igen, de több opció kipróbálásával, a szimuláció pontosan megmutatja melyik lesz az igazi.
Nézd mes a DXF (arcs) betűtipust.
Ez egyvonalas, ha nem kötött a forma, jó eredményt érhetsz el vele.
Nem mindem ékezetes betűt ismer, de mivel egyetlen vonalka, könnyen pótolható a hiánya.
Még én sem néztem át minden betűtipust, talán van köztük magyarul beszélő is.

000000000

Elvileg nem kell ragaszkodnod az AC-hez. A legtöbb komoly CAM progi ismeri az Engrave marást, amikor is egy kúpos marót enged olyan mélyre, ahogy éppen befér a két vonal közé. Persze kinek mi hozzáférhető vagy kényelmesebb.

sti33mvj7

szia mindenki volna egy pár buta kérdésem
van egy 1.2Nmes mocim azzal direktbe hajtok 2mm emelkedésű orsót/menetes szárat/most a beállítás 1000 mm/perc 100as gyorsulásnál  

most próbáltam egy 1,8Nmes motort ő is kB itt áll ki hibával  

ha e felé megyek hibázik a léptetőmotor  
valaki azt mondta hogy ezek a motorok olyan 150 és 200 fordulat /perc az ideális sebességük ja ezek léptető motorok  
na mármost ha jól gondolom  most úgy 2,5 szer gyorsabban forog mint az ideális  
ha teszek egy gyorsító áttételt a motorra vagyis a motorra teszek egy kétszer akkora fogast mint a tengelyre úgy lelassul a motor és nem fog hibázni a kanyarban azt tudom hogy fele akkora lesz a pontossága szerintetek ez működhet?
ja depron habot szeretnék vágni és nagyon laussu ahogy mozog szerintem  1500mm*1000mm as az asztal amit be kell járnia .

besirkyjh

Szia  

Érdekes dolog amit irsz .

Kezdetnek csak annyit hogy nem a léptetöddel van a baj .Mechanika vagy vezérlö elektronika esetleg táp de nem a léptetö.

Nem tudom kitöl halottad a 150-200-as fordulatot de eléggé alábecsülte a fordulatukat .

Tehát : egy léptetömotor minden további nélkül használhato pl: 1000-es fordulaton de az 1,2Nm-es motorodnak valoszinü jobb a nyomaték görbélye mint az 1,8Nm-es nek ami hiányzik az a sebesség ami lehet mechanika pl: sürlodás , feszülés , görbe menetes szár  stb ,lehet vezérmö pl: nem megfelelö tartonyomaték beállitás esetleg ( nem tudom máskép irni ) gagyi vezérlö ,kevés tuning táp de nem a léptetö !
Az a 100-as gyorsitás habvágonál lehet elöny is és hátrány is .
Mekkora sebességet szeretnél amivel még vágni is tud ? Azért kérdem mert nekem rezonancia nélkül nem sikerült 200mm/perc felett vágnom ( de nem igazán éretek a habvágáshoz ) .Persze ez függ a vágás vastagságátol , én 700mm vastag anyagot vágtam igy .
Az áttételt felejtsd el mert a nyomatékod az orsora arányosan csökkenni fog és a vége ugyan az .
Van itt egy rahedli topick és bennük végtelen info pl a léptetökröl és a mechanikákrol érdemes azokban boklászni kicsit mielött félreterelödik a lényeg .
Gondolom azt is mondta "valaki" hogy jobb lenne ha szervot használnál mert az 3000-et fordul stb stb.

svejk

Jellemzően a léptetők ideális meghajtás esetén kb. 2-300 lépés/sec-nál adják le a maximális nyomatékukat.
Úgy 1500- 2000 lépés/sec-ig kb. 20%-ot veszítenek, e fölött fél vagy egész lépéses hagyományos vezérlővel rohamosan gyengülnek.
Ezek az értékek bármely motor adatlapján a grafikonokból kiolvashatók.
De valóban vannak új fajta vezérlők mindenféle trükkökkel, melyek már nem is hagyományos megközelítésben hajtják a motorokat, lásd pl.KLAVIO Kft MSDD vezérlői...