Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

7vpav5d32

Az agasztó az, hogy 4-5 gépet használok és már tuti, hogy három ezt csinálja és vírust sem találok. Ugyan az a levél  viszont jön a szerverről már hatodjára amit Péter küldött, persze Csikós feladóval.

000000000

Nem lehet valami átirányítás?

7vpav5d32

Forward-al jön minden, de az én címemről. Ki a tö...m az a Csikós. Nem állítottam át semmit, 20km-re voltam a gépektől. Outlook express

Szalai György

Hétköznapi használatra, nem túl aprólékos díszítettségre, ha rusztikus stílus kell, én a selymes mintázatú, hagyományos hazai „konyhafát” a nyárfát ajánlom.
Attól tartósabb a bükk, de nem csinál jó étvágyat, gusztustalanul jellegtelen anyag, erezetével, mintájával, nem díszit, húsvágódeszkának vagy aprólékosan faragott disz tálnak való. (Meg széklábnak.) Sokat emel a fatányér kinézetén, ha nem csak faragják, hanem égetik is.
Gyönyörű anyagok még az akácfélék, de meggebed az ember mire megmunkálja és száz év múlva is vetemedik, reped, ha nedvesség éri. A hazai gyümölcsfákból nemigen lehet egy darabban kellő méretűt találni, ragasztásra kényszerülsz, az megint nem lesz ideális soha evésre.
Egzóta fákból rengeteg nagydarab van, de egyikből se ennék. Ahol azok nőnek, ott cserépből, meg falevélből esznek a bennszülöttek is.

http://vmek.oszk.hu/02100/02152/html/03/124.html" TARGET=_fnew>„Csak télen vágott fábú’ lehet dolgozni, mer’ az alszik, elállt a leve, nem fog szuvasodni.”

Az edénykészítéshez kiválasztott fát meg kell kóstolni. A forgácsot rágva, nyállal keverve megízlelni, mert amelyiknek kellemetlen, vagy akár csak túl domináns az íze, az nem fog beválni evő edénynek. Ha igazán emberközelit szeretnél, amihez érzelmileg kötődni is lehet, akkor ne a fatelepen, hanem ismerősök telkén keress, lehetőleg lábon kiszáradt fát, aminek története van.

Miki2

Szia !
A mach3 beépített wizardja nem ismeri az ékezetes betűket.
Innen töltsd le, ezzel egysoros szöveget lehet gravírozni.
Én a Corelt használom, ott alakítani, illeszteni is lehet a szövegeket, szöveg részeket.
http://www.cncdrive.hu/" TARGET=_fnew>>letöltések>Textgraver

Miki2

Ja...
Ki vagy?
Csak pár szót magadról
Köszi...

000000000

Én is Corelt használok, csak most azzal találkoztam, hogy a szöveget nem körvonallal kell gravíroznom, hanem egyvonalassal.

És ott bárhogy exportálom, mindig körvonal lesz. Még abból a betűtípusból is ami direkt 1 vonalas.

Sajnos ez a program is körvonalat generál.
Ebben tudnál/tudnátok segíteni?  
Sokat kellene most marnom, más-más szöveggel. Szóval nem megoldható, hogy megrajzolom Bezierekből.

4um5b65d

A linkelt írásodból ollóztam ki. A mondat vége érdekes....

"Ismert, hogy a feudális korban egyre nőtt a jobbágyparasztok zselléresedése, ami azt eredményezte, hogy a zsellérsorba süllyedt jobbágyúak kézművességgel, többek között fúró-faragó tevékenységgel igyekeztek keresethez jutni. Többségük nem tudta vállalni a céhbe lépéssel járó költségeket és feltételeket, ezért kontárnak minősült."

Ezt sem tudtam, hogy a kontár szó innen ered.
Én mint magánvállalkozó ezek szerint kontár vagyok. De a BT és a KFT az már a tuti....
[#nevetes1]

4um5b65d

Miki, ne legyél már rendőr...

Személyi igazolványt és fórum forgalmit kérek...
[#wave][#nyes]

000000000

Klassz lett az új oldaluk.

Miki2

Akkor már csak az AC-t tudom ajánlani.
Ott a gravírozás középvonal opcióval megoldható.

Miki2

Az semmiképp nem szeretnék lenni.
Csak mikor én regisztráltam, az első beírásom egy pár szavas, semmi személyeset nem tartalmazó bemutatkozás volt.
Azt gondolom ezt kívánja a tisztesség, de ha az már nem játszik, hát az illem.

000000000

Köszi, megpróbálom az autocad-et. Valahol még van egy régebbi verzióm.

4um5b65d

Ez nem illem kérdése...
Az orvosi váróban csak köszönsz ,de nem mutatkozol be. Ha az orvosi váró egy jó hosszú folyosó és nagy a tömeg akkor még köszönni sem köszönsz...
Általában ha először jár itt valaki a fórumon az köszönni szokott, de ha minden nap jössz akkor nem köszönsz csak írod a mondandódat, mégsem érzed azt hogy illetlen lennél.

000000000

Hobbiból CNC-ző hobbielektronikus vagyok. Munkám pedig villamosmérnök - fejlesztő mérnök.

Saját oldalam a http://www.hobbielektronika.hu/" TARGET=_fnew>Hobbielektronika.hu és a http://www.hobbivasut.hu/" TARGET=_fnew>Hobbivasut.hu is. Érthető, hogy ezek mindegyikéhez elkell egy CNC.

A CNC-m egy masszív és pontos alumínium vázú, 3 tengelyes.